Az etikai normák betartását emlegeti közleményében a szombathelyi kézilabda klub, amelynek elnöke érzelmileg bántalmazott egy 15 éves játékost 

Farkas Bazsi 2022-07-14 14:28:00
A három héttel ezelőtti döntést, csak most tartotta fontosnak kommunikálni az egyesület.

Érzelmileg bántalmazott egy 15 éves játékost az SZKKA elnöke, Pődör Zoltán, akit amiett elmarasztalt az országos kézilabda szövetség Etikai bizottsága - erről tegnap írtunk.

Az MKSZ testülete a szokásosnál súlyosabb büntetés kiszabásakor 350 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte az ügyvezető elnököt. 

Mindez azért történt, mert a serdülő sportoló édesapja egy Facebook-posztban véleményt írt az egyik utánpótlás meccs kapcsán. Az elnök másnap elbocsátotta a 8 éves kora óta az SZKKA-ban sportoló lányt. A döntésről készült dokumentumot pedig az egyesület Facebook-csoportjában tette közzé oly módon, hogy az a bizottság döntése szerint alkalmas volt arra, hogy a sportvezető sportszakemberhez méltatlan módon, érzelmileg bántalmazza a 15 éves sportolót.

Mint azt az Ugytudjuk.hu megtudta, a játékos szülei súlyosabb ítéletet kérve fellebbezett a döntés ellen. 

Cikkünk megjelenése előtt kerestük Pődör Zoltánt, aki azt kérte írásban tegyük fel neki kérdéseinket, ezt meg is tettük, ám választ egyelőre nem kaptunk.

Az SZKKA hivatalos honlapján azonban tegnap megjelent egy közlemény, ami a június 22. döntés kapcsán a klub etikai kódexének betartására hívja fel a figyelmet. 

Íme a közlemény változtatás nélkül:

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség Fegyelmi Tanácsa egy fegyelmi határozatban elmarasztalta klubunkat egy korábbi serdülő korú játékosunk elbocsátása miatt. Fontos kiemelni, hogy a szövetség nem az elbocsátás ténye, hanem annak közlési módja miatt sújtotta büntetéssel klubunkat.

Természetesen megfogadtuk a szövetség intelmeit és elfogadtuk sportfegyelmi felelősségünket az ügyben. A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémiánál minden egyes nap a gyerekekért dolgozunk, folyamatosan fejleszteni szeretnénk a klubot, hogy a nálunk kézilabdázó gyerekek a legmagasabb szinten sportolhassanak, ezért az ilyen eseteket és a megfelelő magatartást a honlapunkon is megtalálható Etikai Kódexben szabályoztuk. Az Etikai Kódexünk természetesen egyesületünkre, minden sportolónkra és a szülőkre vonatkozóan is érvényes.

A jövőben sem fogjuk tolerálni, hogy a szülők nyilvánosan sértegessék, szidják a sportszervezetünket, edzőinket, vagy játékosainkat. Kérjük a kedves Szülőket a támogató és sportszerű szurkolásra!

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.