Székesfehérvár fideszes polgármestere részletesen beszámolt arról, milyen beruházások maradnak el

Pintér Bence 2022-07-12 10:06:25
Győrben még mindig nincs tájékoztatás arról, mi a helyzet a helyi nagyberuházásokkal, vagy hogy idén mennyiért vettük a gázt.

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere telán kevésbé színes egyéniség, mint a győri polgármester, Facebook-oldalán azonban általában szelfik helyett részletesen beszámol a várost érintő ügyekről. Így tett most is, amikor

részletezte, hogy a mostani helyzetben mely nagyberuházásokat halasztották el a városban.

Kiderült: Székesfehérváron, Győrhöz hasonlóan a már futó építkezések nem állnak le. Ott ez a kórházi fejlesztéseket, iskolafelújítást és a multucsarnok építését takarja. Győrben ebbe a kategóriába tartozik az új mentőállomás épülete, a Kuopio parki parkolólemez és a vízi élménypark.

Elmarad, vagy csak fokozatosan valósul meg viszont Fehérváron az intermodális csomópont, illetve egy körforgalom fejlesztése. „Cser-Palkovics azt írja: Ígéretünk is van ezért a kormányzat felől arra, hogy ha az állam anyagi helyzete engedi, akkor akár már idén visszatérhetünk az Auchan-körforgalom ügyére, bízom benne, hogy így lesz.”

Győrben a városvezetés, illetve az országgyűlési képviselők egyelőre semmit sem kommunikáltak az elhalasztott fejlesztésekről.

Ide tartozik a Bakonyi út és a Kálvária utca kereszteződésébe tervezett körgeometriás csomópont, illetve az új Mosoni-Duna-híd: utóbbi esetben a fehérvári körforgalomhoz hasonlóan minden terv kész, a kivitelezővel szerződést kötöttek, a fákat kivágták, de a pénz nem érkezett meg, és nagyon úgy tűnik, hogy most jó darabig nem is fog.

Ennél összetettebb kérdés a kulturális negyed ügye, aminél nem csak hogy nincs kész terv, de még elvi áldását sem adta a kormány a színház felújítása helyett kitalált elképzelésre.

Ezekről a témákról Dézsi Csaba András győri polgármester egyelőre nem számolt be Facebook-oldalán.

Cser-Palkovics egyébként a rezsiproblémákról is elég nyíltan írt, elmondta:

„Két héttel ezelőtt a Széphő 17 milliárd körüli összegért tudott gázt vásárolni a távfűtéshez és melegvízhez, az előző időszak 5 milliárd forintjához képest. Ha azonban most kellene szerződnünk, már 22 milliárd forint felett lenne az árcédula, ugyanarra a mennyiségű földgázra. Vagyis két hét alatt 30%-os drágulás volt a piacon.”

Rákérdeztünk ezért a Győr-Szolnál, hogy Győr megkötötte már az idei szerződéseit, és hogy milyen összegre szerződtek: amitn válaszolnak, be fogunk számolni róla.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.