Második kecskeméti meccsén is kikapott az Egis Körmend, ötödik meccs dönt

Vágvölgyi Bálint 2022-06-10 19:50:00
Vasárnap dől el, hogy melyik csapat jut döntőbe.

Egy hosszan végigtámadott akció végén Pollard rögtön beköszönt egy hármassal, Gordon volt harcos a túloldalon (3-2). Karahodzsics kapott labdát a festékben, majd Pollardnak osztott ki egy gólpasszt, jobban kezdett a KTE (7-2). Újra Karahodzsics talált be, végül White törte meg a hazaiak nagy futását egy saroktriplával (9-5). Pollard azonnal reagálni tudott egy 2+1-es akcióval és bár Stokes betörése célt ért, egyelőre majdnem mindegyik támadását sikeresen fejezte be a Kecskemét - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. A játék képét tekintve nem történt változás, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (16-9). White és Stokes kosaraival lopta a távolságot a Körmend, ám Ivkovic sarokhármasa jókor jött a hazaiaknak még úgy is, hogy kisvártatva Gordon zsákolt (21-14). Ferencz jól szállt be a padról és Durázi is jól célzott távolról, villámgyorsan feljött egyre a vasi alakulat, de jól hajrázott a Kecskemét. 28-22.

Kucsera a sarokból talált be a második felvonás elején, majd egy szerzett labdát követően egy ziccert is értékesített, átlépte a tízet a differencia (33-22). Kicsit leült a meccs, de ezt a hazaiak bánták a legkevésbé, akik így továbbra is megbízható előnyben kosárlabdáztak. Takács tudott szépíteni, ráadásul négy pontot szerzett zsinórban, ezzel pedig lendületbe jöttek a vendégek, Stokes középtávolija is pontos volt, időt kért Forray Gábor (33-28). Ez sem lassította le a piros-feketéket, igaz, a hazaiaknak elsősorban nem is a védő, inkább a rámadóoldalon akadt problémájuk, ugyanis hosszú percekig nem tudtak gyűrűbe találni. Wittmann egy hármassal törte meg a jeget, míg Gordon csak az egyik büntetőjét dobta be. Kiss Dávid szépen fordult le az emberéről, majd Milutinovics is hozzátett egyet (39-30). Bár több lehetőségük is volt a hazaiaknak ahhoz, hogy a tízet is átlépje megint a különbség, végül egy huszáros hajrával feljött négyre a Körmend. 40-36.

A nagyszünetet követően Durázi egyből egy triplával hozta fel egyre az övéit, Wittmann egy gyorsindításos ziccerrel válaszolt (42-39). White is távolról talált be, egyenlített a Körmend, Karahodzsics tudott reagálni egy közelivel, ám Gordon visszatette a saját támadólepattanóját (44-44). Milutinovics távolijával próbált megint ellépni a KTE, de jókor jött Ferencz betörése a vendégeknek, igaz, Milutinovics azonnal bedobott egy újabb triplát (50-46). Ferencz csak egy büntetőt dobott be, ráadásul könnyen játszotta át a vendégek zónáját a Kecskemét (52-47). Gordon közelijére Pollard triplája érkezett, majd utóbbi két büntetőt is dobhatott – az első ment be (56-49). Durázi vitt végig egy gyorsindítást, Karahodzsics szerzett újabb kosarat a hazaiaknak (58-51). Jaramaz triplájával megint kétszámjegyű lett a differencia, jött is a menetrendszerű időkérés a vendégektől (61-51). Milutinovics kapott egy technikai hibát, de ezt sem tudták kihasználni a vasiak. 66-53.

Kucsera nagy triplájával elment tizenhattal a negyedik negyed elején a Kecskemét, egy vendég időkérés után White szépített (69-55). Bár magabiztosan vezetett a KTE, kezdett bajba kerülni, ugyanis Mulitinovics már korábban kipontozódott, ráadásul megközelítette a tízet a Körmend, Forray Gábor időt is kért (69-58). Pollard egy büntetőt dobott be, miközben Gordon maradt üresen a túloldalon, majd előbbi egy támadóhibát is vétett (70-60). Sokáig nem örülhettek a körmendiek, Ferencz is hibázott, majd kapott egy technikait is (71-60). Pollard verte meg szépen az emberét, majd Stokes triplája akadt be (73-63). Elképesztően nagyot futott a Körmend, ám a fordításra már nem maradt lehetőség, ami azt jelentette, hogy a Kecskemét kiegyenlítette a párharcot, a mindent eldöntő ötödik meccs dönt majd arról, hogy ki jut be a fináléba. 81-76.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – Egis Körmend 81-76 (28-22, 12-14, 26-17, 15-23)

Rájátszás, elődöntő, 4. mérkőzés
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
V.: Földházi Tamás Péter, Praksch Péter Árpád, Farkas Gábor (Fekete László)

Kecskemét: Pollard 22/6, Jaramaz 6/3, Milutinovics 13/6, Kucsera 11/9, Karahodzsics 12. Cserék: Wittmann 12/9, Ivkovic 3/3, Kiss 2.

Körmend: Stokes 8/3, White 20/9, Martinez 2, Szavics 3/3, Gordon 20. Cserék: Doktor -, Takács 6, Ferencz 8/3, Durázi 8/6, Henry 1.

Címlapfotó: hunbasket.hu

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.