Rezgett a léc, de megvan a Falco első elődöntős győzelme

Farkas Bazsi 2022-06-01 21:36:00
Sima lett a vége. 

Falco - Volvo Alpok Autó KC - Alba-Fehérvár 88-78 (21-14, 19-18, 23-27, 25-19)

Rájátszás, elődöntő, 1. meccs
Szombathely, Aréna Savaria
V.: Benczur Tamás, Kapitány Gellért, Györfy Rúben (Dernei Gábor)

Falco: Váradi 23/3, Somogyi 6, Benke 4, Golomán 11/3, Keller 5/3. Cserék: Verasztó -, Perl 27/6, Sövegjártó -, Clark 8/6, Barac 4, Hawkins -.

Alba: Pongó 11/3, Vojvoda 25/15, Lukács 10, Fakuade 5, Davis 4. Cserék: Stark 6/3, Takács -, Smith 10, Szabó 5/3, Omenaka 2.

Váradi és Lukács kosaraival indult a mérkőzés, majd Vojvoda triplájával átvette a vezetést az Alba, de Golomán 2+1-es akciójával egyenlített a Falco (5-5). Összességében elsősorban a védekezésé volt a főszerep, perceket kellett várni a következő kosárra, Somogyi szerezte Benke passzából. Kisvártatva Somogyi másodszor is be tudott lépni hátul, majd Clark értékesített egy triplát, időt kért Matthias Zollner, hiszen 10-0-ás futásban voltak a szombathelyiek (12-5). Ez sem lassította le a hazaiakat, nem sokkal később meglett a közte tíz is, igaz, azonnal jött Vojvoda hármasa válaszként (16-9). A vendégek hátvédje szinte egymaga tartotta meccsben az övéit, de a negyed végén Perl büntetőivel átlépte a húsz dobott pontot is a Falco. 21-14.

Sok hibával kezdték a második felvonást a felek, majd két jó támadással és egy 5-0-ás rohanással felzárkózott kettőre a Fehérvár, Vojvoda pedig már a negyedik tripláját szerezte (21-19). Perl két könnyű kosarat is dobhatott, gyakorlatilag ő vívott külön meccset Vojvodával. Pongó talált rést a hazai védelmen, ám Perl egy hármast is értékesített (28-21). Pongó csent labdát, amelyet követően ziccert is dobhatott, az esetet követően viszont technikai hibát kapott Matthias Zollner. Hiába Vojvoda két büntetője, Váradi is üresen maradt a gyűrű közelében, nem tudott közelebb zárkózni a Fehérvár (31-25). Rengeteg volt a hiba mindkét oldalon, a két csapat összesen 18 labdát adott el tizenhét játékperc alatt, de a gyűrűt is ritkán találta el a játékszer. Feszült is volt a meccs, Smith kapott egy sportszerűtlen hibát, ráadásul Matthias Zollnert kiállították másik technikai hibával – így pedig a következő meccsen sem ülhet le a kispadra. A kis közjáték ellenére is zárkózni tudtak a fehérváriak, ugyanis Davis tett vissza egy támadólepattanót, de Váraditól azonnal jött egy hármas (34-28). A hátralevő időben nagy változás a játék képét tekintve nem történt, nyolcpontos Falco-előnnyel mehettek a felek a félidőre. 40-32.

A fordulás után Lukács csinált egy 2+1-es akciót, ezzel megint csak öt volt a különbség, ráadásul Vojvoda is hozzátett kettőt (40-37). Pongó szerzett labdát és rohant végig a pályán, elolvadt a Falco előnye, időt kért Milos Konakov (40-39). Perl középtávolijával folytatódott a találkozó, de ez sem lassította le a vendégeket, akik nem sokkal később fordítani tudtak (42-43). Barac és Keller kosaraival tudott újítani a Szombathely, utóbbi ráadásul hármast dobott, majd Clark zsákolt egy labdaszerzés után (49-43). Hiába a hazaiak nagy futása, nem rogyott meg a Fehérvár, amely Pongó triplájával ki is egyenlített (49-49). Perl már a tizenkilencedik pontját szerezte, ám Szabó is a helyére küldött egy távolit, újra az Albánál volt az előny, főleg, hogy Stark trojkája is beakadt (51-55). Perl csinált egy 2+1-es akciót, továbbra is kiélezett volt a mérkőzés (55-56). A játékrész hajráját jobban megnyomta a Falco, előbb Clark dobott egy hármast, majd Perl a félpálya közeléből, a dudaszó pillanatában eresztett el egy pontos dobást. 63-59.

A záró etapot Smith lefordulásos kosara indította, majd Vojvoda zsákolt, kezdődhetett minden elölről (63-63). Vojvoda újabb kosarat szerzett, Váradi válaszolt két nehéz dobással, megint a Falco vezetett (67-65). Stark magánakciója eredményes volt, de Váradi újabb négy pontot szerzett, időt kértek a vendégek (71-67). Fakuade dolgozott le hármat a négypontos hátrányból, ám Golomántól egy nagyon fontos tripla jött a túloldalon (74-70). Lukács állhatott a vonalra, de csak a másodikat dobta be (74-71). Perl a túloldalon pontosan célzott, elment öttel a Szombathely három perccel a vége előtt (76-71). Lukács ezúttal nem hibázott, ám Benke szépen talált utat a gyűrűig, ráadásul egy támadóhibát is kiharcolt (78-73). Higgadtabb tudott lenni a végjátékban a Szombathely, így okosan kosárlabdázva behúzta ezt a feszült találkozót és előnybe került a párharcban. 88-78.

A párharc állása: 1-0 a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely javára.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.