Fölényesen verte a Falco a Körmendet

Papp László Tamás 2022-04-16 20:02:18
A Savaria Arénában vendégeskedtek a körmendiek.

Clark rögtön megadta az alaphangot egy triplával, majd Henry kihagyott lehetőségét követően Keller zsákolt egyet (5-0). Továbbra sem tudott gyűrűbe találni a Körmend, Keller büntetőit követően pedig már 7-0 volt az állás, jobban kezdtek a szombathelyiek. Hawkins tett vissza egy támadólepattanót, ekkor pedig már időt kért Antonisz Konsztantinidesz (9-0)

írja a bball1 portál.

White révén végül meglett az első piros-fekete kosár a találkozón, rögtön egy hármast dobott be a hátvéd. Ezután hosszú percekig nem esett kosár, a negyed utolsó három percére 12-4-es szombathelyi vezetéssel fordultak a csapatok. Gordon zsákolásával folytatódott a meccs, majd Perl állhatott a vonalra (13-6). Stokes hármasa beakadt, lopták a távolságot a körmendiek, de azonnal jött öt pont Perltől, így pedig megmaradt a Falco magabiztos előnye a negyed végéig. 20-13.

 

Ferencz Csaba triplájával indult a második etap, majd a körmendi ikon egy duplát is elsüllyesztett, rögtön feljött kettőre a piros-fekete együttes (20-18). Clark triplája jókor jött hazai szempontból, emiatt nem tudott kiegyenlíteni egyelőre a Körmend és hiába szépített Takács, egyelőre megmaradt a Falco vezetése (27-22). Clark már a harmadik hármasát dobta, időt kértek a vendégek. Megint hosszú percek teltek el dobott kosár nélkül, olyan érdekesség fordult elő, hogy Antonisz Konsztantinidesz és Milos Konakov időkérései között nem változott az eredmény (30-22).

Keller kosarával lett meg a közte tíz, majd a magasember Somogyi löbbölt labdáját is pontokra váltotta (34-22). Teljesen szétesett a körmendiek játéka, miközben lendületbe került a Szombathely, így pedig egy húszpontos vezetést dolgozott ki a félidőre a címvédő. 43-23.

A fordulás után próbáltak zárkózni a körmendiek, de mindenre tudott válaszolni a Szombathely, sőt, Váradi büntetőivel és középtávolijával nőtt is a differencia, időt kért Antonisz Konsztantinidesz (53-29). Nem lassítottak a sárga-feketék ezután sem, Verasztó sarokhármasát követően huszonnégyre hízott a különbség (61-37). Ferencz és Gordon kosaraival bejött húsz alá a Körmend, de az utolsó percben Váradi négy pontot is szerzett. 65-44.

A záró felvonást Stokes erőszakos ziccere indította, majd Keller juttatta a gyűrűbe a labdát faulttal együtt (69-46). Hiába White betörése, Verasztó kosarat szerzett a túloldalon. Magabiztosan kosárlabdázott a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely, innen pedig már nem tudott csodát tenni az Egis Körmend, hiába kozmetikázott az eredményen. A sárga-feketék végig vezetve húzták be a vasi rangadót. 84-72.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Egis Körmend 84-72 (20-13, 23-10, 22-21, 19-28)

Bajnokság, középszakasz, felsőház, 4. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Benczur T., Söjtöry T. F., Goda L. (Fekete L.)

Szombathely: Váradi 16/6, Somogyi 3, Clark 13/9, Hawkins 4, Keller 12/3. Cserék: Verasztó 5/3, Perl 24/6, Sövegjártó -, Golomán -, Barac 7, Takács Z. -, Horváth -.

Körmend: Stokes 10/3, White 15/6, Martinez -, Henry -, Szavics -. Cserék: Takács K. 2, Ferencz 19/9, Durázi 5, Gordon 15, Krivacsevics 6.

Szólj hozzá!

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.