Darts nyilakkal dobálták Hencz Kornél plakátját az egyik celldömölki iskolában

Fehér Buda 2022-04-06 19:38:00
Az alpolgármester feljelentést tesz.

Eljutott a lapunkhoz egy, a Snapchaten terjedő felvétel, amin az látszik, hogy egy diák darts nyilakkal dobálja Hencz Kornél, a Vas2-es körzetben, az összefogás jelöltésében elindult képviselőjelölt választási plakátját a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumban. 

Információink szerint az iskola tegnapi diáknapján lopta le néhány diák a plakátokat, majd azokat bevitték az iskolába, hogy szórakozzanak velük. Miközben az egyik diák dobálja a fotót, egy társa azt kiabálja, hogy „faszszopó Hencz Kornél”, és „azaz” felkiáltással bíztatja a telitalálatokat.

Választási plakátra dartsozó celldömölki diákok

Márki-Zay Péter és Hencz Kornél választási plakátjára dobáltak darts nyilakat a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium diáknapján a diákok.

Az Ugytudjukhoz eljutott olyan információ is, miszerint a dobálózásért két diák a felelős, egyikük a celldömölki Járási Hivatal vezetőjének unokaöccse, másikuk az egykori ÁFÉSZ elnök unokája.

Ezeket a plakátokat egyébként kettesével rakták ki a kampány alatt, az egyik felén Hencz Kornél Márki-Zay Péterrel volt látható, ez jelent meg a videón, a másik felén pedig csak Hencz képmását tüntették fel. 

Időközben aztán előkerült az Instagramon a másik plakát is, egy, az Instagram sztorikba feltöltött fotón az látszik, hogy a plakát egy sátor alatt van, miközben a két fiatal cigiszünetet tart. Információink szerint egyébként a két fiatal ittas állapotban volt, amikor a felvételek készültek.

Megkerestük az ügyben Hencz Kornélt, aki a lapunknak elmondta, szerinte katasztrófa, ami történt, de jól tükrözi az ország jelenlegi állapotát. 

„Ide jutottunk Orbán Viktor propagandája miatt. Ezek a plakátok egyébként nagy méretűek, tehát nem lehet egyszerűen táskában, vagy kabát alatt becsempészni őket. Nagy a baj, ha az iskola vezetősége nem vette észre, hogy a diákok plakátokat csempésznek be, viszont ha észrevették, és szemet hunytak felette, az még nagyobb probléma.” 

Hencztől megtudtuk, hogy feljelentést tett az ügyben.

Megkerestük a Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnáziumot, valamint a Vas megyei Rendőr-főkapitányságot is. A cikkünk megjelenéséig a gimnázium válaszolt, ők a következő közleményt juttatták el hozzánk:

A 2022. április 5-én tartott diáknapi rendezvény kampányprogramjai során sajnálatos esemény történt, amellyel iskolánk egy tanulója megsértette az országgyűlési választáson elindult helyi képviselőjelölt emberi méltóságát. Hencz Kornél képviselőjelölt úrtól, Celldömölk város alpolgármesterétől a vétséget elkövető diák nevében elnézést kérünk. A tanulót gimnazistához méltatlan viselkedéséért fegyelmi büntetésben részesítjük.

Frissítés

Cikkünk megjelenése után megérkezett a rendőrség válasza is, ők azt írják, hogy a Celldömölki Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtést végeztek a helyszínen, valamint a rendőrkapitányság nagy nyilvánosság előtt elkövetett becsületsértés vétség, valamint dolog elleni erőszakkal, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.