Bemutatkoznak a győri egyes választókörzet jelöltjei!

Pintér Bence 2022-03-31 18:13:00
Győr-Moson-Sopron megye 1-es számú választókerületében öt induló közül lehet választani vasárnap, igaz, közülük csak két képviselőjelölt vette a fáradságot, hogy bemutassa magát és a programját.

Az Ugytudjuk.hu fontosnak tartja, hogy a közelgő országgyűlési választáson a szavazók a legszélesebb tájékozottsággal rendelkezzenek a jelöltek személyével kapcsolatban.

Portálunk ezért szeretné bemutatni a nyugat-magyarországi régióban a 2022-es országgyűlési választásokon induló jelölteket. Akiktől rövid bemutatkozást, illetve két kérdés megválaszolását kértük.

  • Mit tart jelenleg az ország legnagyobb problémájának?
  • Milyen megoldást javasolna rá?

A válaszokat választókerületekre bontva közöljük.

Ezúttal a Győr-Moson-Sopron megyei 1. számú körzet (Győr nagyobbik része, Kisbajcs, Nagybajcs, Vének) jelöltjeit mutatjuk be.

Bálint Csaba (Mi Hazánk)

Bálint Csaba 1987-ben született Újvidéken, tanulmányait is itt végezte, mint gáz- és légenergetikai technikus. Családjával Győrben él, vállalkozást vezet, ami fémipari tevékenységgel foglalkozik. Szeret horgászni, fiatalkorában sokat futballozott, három gyermeke a helyi Gyirmót SE-ben játszik. A Mi Hazánk Mozgalom győri elnöke, valamint a Magyar Önvédelmi Mozgalom Győr-Moson-Sopron megyei vezetője, négy gyermeke van.

A legnagyobb gond: az egypártrendszer

Jelenleg a legnagyobb probléma hogy egypártrendszer van Magyarországon és ezt a kormánypárti képviselők a saját maguk vagyonosodására használják és nem a nemzet érdeke van szem előtt.ekkora hatalommal már rég nagyhatalom lehetnénk.

Megoldás ha a mi hazánk megkerülhetetlen lesz a parlamentben akkor mi a nemzet érdekeit helyezük előnybe és nem a baráti társaság érdekét .
Fontosnak tartom hogy aki egy adott kerületet képvisel, az igenis az ott élő emberek javát kell hogy szolgálja, nem pedig a helyi oligarchákat.
Véget kell vetni a pénzszórásnak, a látványberuházásoknak! Amit meg lehet oldani X összegből, azt ne szorozzuk fel hárommal, hogy egyesek jól járjanak!

Magyarország a magyaroké!

Jancsó Zita (Egységben Magyarországért; DK, Jobbik, Momentum, MSZP, LMP, Párbeszéd)

Jancsó Zita vagyok, az egységes ellenzék közös jelöltje Győr- Moson- Sopron Megye 1-es választókerületében. Született győri polgár, édesanya, feleség, dolgozó nő. Civilként is mindig érdekelt a politika, így amikor a DK felkért arra, hogy induljak az előválasztáson, örömmel mondtam igent. Azóta eltelt több mint egy év, és az előválasztás megnyerése után Győrnek végre újra lehetősége van női képviselőt küldeni a parlamentbe.

Nem szeretnék olyat ígérni, amit nem tudok megvalósítani, de az iskoláinkért küzdeni fogok. A győri túlnépesedés miatt kialakult közlekedési káoszt rendezni kell, hogy továbbra is fejlődő, de élhető legyen városunk, és bérlakásfejlesztéssel valódi segítséget kell nyújtani azoknak, akik családot alapítanának, de az ingatlanárak brutális emelkedése miatt erre nincs lehetőségük.

Nőként egy szolidáris, a problémamegoldásra fokuszáló hangot szeretnék megütni. Az a tapasztalatom, hogy erre a hangvételre nagy szükség van. Rendszeren kijárok kampányolni a Vásárcsarnokhoz, és azt tapasztalom, hogy a választópolgároknak szüksége van valós, minőségi politikai párbeszédre, így amikor ott vagyok, szinte csak pozitív visszajelzéseket kapok. Megfogják a kezem, átölelnek és azt mondják: végre egy nő, aki bátran kiáll az emberek közé és fontos dolgokról beszél. Érzem a kormányváltó hangulatot!

Sokszor elmondtam, hogy a gyerekeim miatt vágtam bele ebbe a feladatba, és büszke vagyok arra, hogy megmutathatom a 17 éves lányomnak és a 12 éves fiamnak, hogy milyen keményen dolgozni valamiért, amiben hiszünk.

Tenni kell valamit az inflációval

A kormányváltástól azt várom: legyen vége a hazugság, a hírhamisítás és bűnbakkeresés évtizedének! Tiszteltjük egymást még akkor is, ha másképpen gondolkodunk, és értékeljük azt a másikban, amit lehet.

Hosszasan sorolhatnám, hogy mi minden probléma az országban, de kétségtelenül a legnagyobb jelen pillanatban az infláció. Az infláció olyan dolog, amit mindenki a saját bőrén tapasztal: mindegy, hogy fideszes vagy ellenzéki, abban valószínű egyetértünk, hogy a húsvéti sütés-főzéshez drága mulatság bevásárolni. A papíron 8 százalékos áremelkedést szerintem ma már mindannyian bőven 15 százaléknak érezzük, és még nincs vége. Májusban az üzemanyagárak drasztikus emelkedésével is számolni kell.

Ennek oka egyrészt belső okokra vezethető vissza, úgymint az ész nélkül kiszórt kampánycélú olcsó hitelek és juttatások, másrészt sajnos nem tudjuk függetleníteni magunkat a külpolitikai tényezőktől sem.

A helyzet rendezésére nem további kötvénykibocsátás vagy megszorítás a válasz. Kormányváltás után vissza kell állítani a jogállamiságot, rendezni kell viszonyunkat az Európai Unióval, ahonnan számíthatunk forrásokra. 

Simon Róbert Balázs (Fidesz), Dr. Szilágyi Norbert (MEMO), illetve Kovács Balázs (MKKP) jelölt nem reagált levelünkre, így sajnos a fentiekkel kapcsolatos gondolataikat nem ismerhetik meg az olvasók.

Ugyan az adott választókerület mindegyik jelöltjét megkerestük a bemutatkozási lehetőséggel, de nem mindenki élt a lehetőséggel, hogy szerepeljen a régióban több tízezres olvasótábor által követett portálunkon.

Cikkünk megjelenését követően Dr. Szilágyi Norbert (MEMO) jelezte, hogy nem kapta meg kérdéseinket, így most pótoljuk ezt. Válaszait változtatás nélkül közöljük.

Dr. Szilágyi Norbert (MEMO)

Dr. Szilágyi Norbert vagyok, Győr 1. számú egyéni választókerületben a Megoldás Mozgalom országgyűlési képviselő jelöltje. Győrben születtem, feleségemmel és három gyermekünkkel Nagybajcson élünk. Egyetemi tanulmányaimat a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán végeztem, jogász szakon. Társasági joggal foglalkozom.

A Megoldás Mozgalom mérsékelt párt, nem vállal politikai közösséget sem jobb-, sem baloldali szélsőséges nézetekkel. A szélsőjobb és a szélsőbal egyébként sem egy egyenes végpontjai sokkal inkább egy kör egymásba záródó pontjai, hiszen mindkét szélsőség módszereiben, elveiben, működési mechanizmusában számtalan hasonlóságot mutat.

A belpolitikában, gazdasági területen legnagyobb problémának a korrupció igen magas fokát tartom. Az egész világon mindenhol jelen van a korrupció -hiszen mindenütt emberek intézik az ügyeket- nem mindegy azonban, hogy milyen mértékben, s a kontinensünkön ez nyugatról kelet felé haladva növekedni látszik. A korrupció gátját képezi a gazdaság fejlődésének, s az egyes ember gyarapodásának, jólétének, növeli a társadalmi egyenlőtlenséget az egyre kevesebb ám egyre gazdagabb és a folyamatosan növekvő számú, egyre szegényebb ember között. A korrupcióval szemben több irányból lehetne eredményesen fellépni, például az ügyészi szervezet és működés változtatásával, vagy akár a Megoldás Mozgalom által oly sokat említett digitalizációval, melynek segítségével a közbeszerzések tisztasága jelentősen javítható lenne.

A digitalizáció átvezet bennünket egy másik nagyon fontos területre, az oktatásra. Az internet hozzáférést minden állampolgár számára ingyenessé tenném. Az internet olyan korlátlan méretű információ és tudástár, amelyet ha megtanulunk megfelelően használni, oktatásunk támasza lehet. Az oktatás feladata, hogy megtanítson bennünket tanulni, gondolkodni, az emberi elme gondolkodásra teremtődött, nem az egyébként is óriási mértékűre duzzadt lexikális tudásanyag tárolására.

A külpolitikában hasznosnak tartom az egyre inkább formálódó egység törekvéseket, melyekben való aktív részvétel Magyarország számára is kívánatos. Globális problémákra nem lehet lokális válaszokat adni. Sokmilliárdan élünk egyetlen bolygón, fontos, hogy megtaláljuk azokat a célokat, amelyek valamennyiünk számára egyformán fontosak, hogy mindenki megfelelő minőségű ivóvízhez és élelmiszerhez juthasson, hogy minimálisra csökkenjen a gyermekmunka a világban, hogy a gyermekek tanuljanak, s ne dolgozzanak, ezzel az analfabétizmus is megszűnne, hogy visszaszoruljon a nők- és gyermekek elleni erőszak, hogy a világ minden szegletében érvényre juthassanak az alapvető emberi jogok. Az egész emberiség számára fontos közös célok érdekében már lehet mozgósítani a rendelkezésre álló közös erőforrásainkat. Látjuk, hogy milyen eredményre vezet, ha a világban néhány nagyhatalom jön létre, s azok folyton egymásnak feszülnek, a háborúk pedig csak vért és könnyeket szülnek. A már meglévő egység törekvéseket – Európában, Észak-Amerikában, Afrikában, Latin-Amerikában, a Távol Keleten- tovább folytatni érdemes, s akár az ENSZ égisze alatt erősödhetnének.   

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.