Lenyomta a Falco KC a Zalaegerszeget

Nagy Donát 2022-01-29 19:50:00
Jól jött ki a lépés a szombathelyi csapatnak.

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely – Zalakerámia ZTE KK 86-73 (16-16, 28-20, 19-20, 23-17)

Bajnokság, 20. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Győrffy Pál Attila, Tóth Cecília, Makrai Márton (dr. Gincsai János Péter)

Falco: Somogyi 11/3, Benke 14/6, Clark 12/6, Golomán 11, Keller 5/3. Cserék: Váradi 15/12, Verasztó 3/3, Takács Z. -, Perl 9/3, Barac 4, Hawkins 2, Sövegjártó -.

ZTE: Wilson 11, Takács M. 2, DeCosey 12/6, Barnett 10, Holton 14. Cserék: Parks 11/3, Németh 6, Révész 2, Horti 5.

 

Barnett szerezte meg a találkozó első kosarát, Keller triplából válaszolt, majd Benke passzából zsákolt is egy nagyot (5-2), kezdi a mérkőzés leírását a BB1. Wilson és Takács révén egyenlített a ZTE, ami után fej-fej mellett haladtak a csapatok (9-9). Többször is megvolt a lehetősége a fordításra is a vendégeknek, végül DeCosey élt vele, időt kért Milos Konakov (9-11). Sok volt a hiba, két és fél perccel az első negyed vége előtt 11-11 állt az eredményjelzőn. Németh Ákos is labdát csent, végig is rohant vele a pályán, majd Parks értékesített két büntetőt (11-15). Váradi hármasa jókor jött a hazaiaknak, majd Perl is szerzett két büntetőt, egyenlített a Falco a negyed vége előtt. 16-16.

Golomán 2+1-es akciójára DeCosey kosara érkezett a túloldalon, majd Verasztó süllyesztett el egy triplát, ráadásul Perl próbálkozása is sikeres volt, időt kért a ZTE (25-18). Egy ideig úgy tűnt, hogy rendezni tudta a sorokat a Zalaegerszeg, ám ekkor megint feljebb kapcsolt eggyel a Szombathely és meglépett tíz ponttal köszönhetően Benke távolijának (33-23). Lopta a távolságot a vendég csapat, ám mindig volt valaki a sárga-feketéktől, aki megállította a felzárkózást, de így sem nyugodhattak meg a hazaiak, hiszen DeCosey remek formában kosárlabdázott (35-29). Benke büntetői célt értek, de Wilson kosaraival továbbra is jól tartotta magát a Zalaegerszeg (42-35). Clark zsákolt nagyot Benke passzából, elment kilenccel a Falco, de a félidő előtt még tudott szépíteni a ZTE. 44-36.

A fordulás után Holton zsákolt egyet rögtön az első támadásból, Golomán büntetőzött a túloldalon, majd Clark zsákolt egy nagyot, gyorsan meglett megint a közte tíz (48-38). A légiós ezután egy triplát is a helyére küldött, kezdett nyílni az olló a felek között, Holton tudott szépíteni (51-40). Golomán pontjait követően sokáig nem esett kosár, de így is megnyugtató volt a Falco fölénye, kisvártatva ráadásul Benke növelte a különbséget (55-40). Keller Ákos kapott egy technikai hibát, amiből feljött tíz pontra a Zalaegerszeg, de egyből kosarat szerzett a Szombathely (57-45). Egy jobb periódussal nyolcra zárkózott a ZTE, időt kért Milos Konakov (57-49). Benke talált be távolról, amire Németh Ákostól jött a válasz ezúttal, ráadásul Horti is kosarat szerzett, faulttal együtt (60-54). Váradi eladott labdáját követően Németh újra ziccerezhetett, villángyorsan négyre csökkent a szombathelyi előny. A negyed utolsó percében Váradi szerzett három pontot büntetőből, 63-56-ról várhatták a záró etapot a felek.

Váradi nagy hármast dobott az utolsó negyed elején, ezzel közé rakva megint a tízet, Horti válaszolt, majd Parks értékesített egy hármast faulttal együtt (66-62). Váradi jó távolija után Golomán célzott pontosan a büntetővonalról, majd Clark is értékesített egy trojkát (74-62). Egyre jobban kezdték elkapni a fonalat a hazaiak, ezzel egy időben pedig kezdett szétesni a ZTE, tizenhétre hízott a vasi előny. Somogyi is bevágott egy triplát, ezzel meglett a húsz, ami gyakorlatilag el is döntötte a találkozó sorsát. A negyedik negyedre felőrölte ellenfelét a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata, így megszerezte tizenhatodik győzelmét az idényben. 86-73.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.