Dúró Dóra Szombathelyen: A hatpárti összefogás Czeglédy Csabát, egy politikus bűnözőt tudott magából kiizzadni

Farkas Bazsi 2022-01-23 12:41:16
Lakossági fórumot tartott a Mi Hazánk, ahol a legfőbb téma az oltásellenesség volt. A párt alelnöke egy mérésre hivatkozva azt mondta, 7,2%-on állnak jelenleg.

A Herényiek Háza körüli autó tömegből lehetett sejteni, hogy elég sokan kíváncsiak lesznek Duró Dóra, alelnök és Vadon István a Mi Hazánk Vas 01-es körzetben induló jelöltjének lakossági fórumára szombat este. És valóban, a házban közel 100-an várták a politikusokat.

Dúró egy késéssel érkezett Zalaegerszegről, ahol tüntetést tartottak. 

Fotó: Farkas Bazsi

Ez este három fő alap témára épült:

  • Oltásellenesség
  • A család védelme
  • A magyar gazdaság visszaállítása, a mezőgazdaság régi erejének visszaszerzése

Elsőkén Vadon kapott szót. Aki röviden bemutatkozott. A jelenleg Güssingben dolgozó  ortopéd-traumatológus főorvos, a fővárosban élt és dolgozott, majd Velembe költözött, onnan pedig Szombathelyre, jelenleg is itt él.

Beszédéből kitűnt, hogy fontosak számára a nemzeti értékek, fájlalja Trianont, és azt, hogy - ahogy ő fogalmazott - a világörökség részének nyilvánított sugár utunkon időnként deviáns csoportok fesztiváloznak. 

Fotó: Farkas Bazsi

Vadon kitért rá, hogy amennyiben a Parlamentbe szavazzák ő személyesen is küzdeni fog azért, hogy eltöröljék a képviselők mentelmi jogát.

Dúró Dóra a mozgalom alelnöke az oltásokkal kezdte. Szerinte ugyanis megtévesztették a magyar társadalmat akkor, mikor orvosok és vezető politikusok azt mondták, az első és egyetlen oltás élethosszig tart. Azóta ugyanis már a harmadik és negyedik oltást kezdték el bevezetni a köztudatba. 

Ez egy oltás alapú társadalomhoz vezet, ahol az oltottaknak minden jár, az oltatlanoknak pedig semmi - mondta.

És bár jelenleg még nem vezették be a kötelező oltást, már most is hátrányosan meg van különböztetve az, aki nem oltotta be magát - hangsúlyozta.

A képviselő azzal folytatta, hogy a járvány alatt a világ lakosságát képező 1%-nyi felsőosztály vagyona tovább nőtt, a szegények pedig még szegényebbek lettek. Állítása szerint ez idő alatt a Spar 60 milliárd forinttal emelte meg profitját.

Magyarországnak pedig gyurcsányi szintre emelkedett az államadóssága.

Uniós tagságunk Németországnak éri meg a legjobban - folytatta. Mivel az uniótól kapott támogatások zöme olyan vállalatokhoz kerül, amiken keresztül a német autóipart támogatja a magyar kormány. További példaként hozta fel, hogy a MOL új tiszaújvárosi beruházásán, Indiából beutaztatott bengáli munkások dolgoznak a magyarok helyett.

Fotó: Farkas Bazsi

A politikus kitért a magyar mezőgazdaság megerősítésére és régi szintjének visszaemelésére. Dúró azt mondta, hogy vissza kell állítani a régen jól működő magyar élelmiszeripart, vissza kell építeni a bezárt cukorgyárakat és konzervipart.

Példaként a Mi Hazánk elnöke által vezetett, Ásotthalom település édesburgonya-feldolgozóját hozta, ami a környék gazdáitól vásárolja meg az alapanyagot és az önkormányzati üzem nonprofit módon ad egyuttal munkát a helyieknek.

Az alelnök beszélt a család fontosságáról is és arról, hogy 40 éve fogy a magyar. A magyar szülőképes nőknek 4 gyermeket kellene szülnie ahhoz, hogy ezt meg lehessen állítani. Jelenleg 1,5 gyereknél tartunk. Biztos jövőkép kell és kiszámítható gazdaságpolitika - mondta.

Később a témához hozzászólt egy hallgató is, aki azt vetette fel, hogy a családanyák milyen nehezen kerülnek vissza a munkaerőpiacra. Ezzel a képviselő is egyetértett és maximálisan elismerte, hogy változás kell ahhoz, hogy az anyák ne legyenek stigmatizálva. 

Dúró a közelgő választások kapcsán is szólt.

Elképesztő, hogy az ellenzéki pártok Szombathelyen egy politikus bűnözőt, Czeglédy Csabát voltak csak képesek kiizzadni magukból. Személyében ugyanis egy jogerősen elítélt bűnözőről van szó - mondta.

A Mi Hazánk alelnöke szerint a mostani két nagy erő a Fidesz és az összellenzék két kezetmos alapon védi egymást. Megismételte azt, amit Vadon már elmondott, hogy el kell törölni a politikusok mentelmi jogát. További intézkedésként pedig bűncselekmény esetén a politikusokra dupla akkor büntetést kell kiszabni, mint egy átlagemberre. 

Kitért Mészáros Lőrincre is, akinenk hatalomra jutásuk esetén vagyonának 75%-át be kellene fizetni adóban.

Dúró beszélt a család fontosságáról is. Szerinte a mostani LMBTQ propaganda össze akarja zavarni a gyerekeket. Példaként a német labdarúgó-válogatottat hozta fel. 

Bár a játékosokon német mez van, ha kellene neki mutatnia egy német embert, akkor nem tudna egyet sem mutatni közülük. Mert a német az valami más - mondta.

Fotó: Farkas Bazsi

Végül szóba került az is, hogy egy két hete kijött, friss 560 ezer fős Median mérés szerint a Mi Hazánk jelenleg 7,2%-on áll, így bőven a parlamenti küszöb felett van a mozgalom.

Dúró ezzel kapcsolatban azt mondta, már most is rengeteg dolgot tudtak elérni. Szerinte ugyanis a Mi Hazánk budapesti tüntetése miatt nincsen kötelező oltás. Az ő könyv darálása miatt lett gyermekvédelmi törvény. 

A folytatást illetően pedig elhangzott, hogy felállítanák a családtervezési hatóságot. 

De kitért az év első gyermekére is, aki egy 19 éves anya negyedik gyermeke. 

Hol van ilyenkor a gyermekvédelem? Az anya, mint gyermek védelme? - tette fel a kérdést.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.