Ungár Péter: Hende Csaba éveken át mindent megtett azért, hogy az SZKKA-nak vége legyen

Fehér Buda 2022-01-21 11:36:21
Az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője szerint az egész történet tökéletesen mutatja Hende Csaba működését, mindennek el kell sorvadnia, ami nem hozzá kötődik.

Nemrég írtunk arról, hogy Hende Csaba lesz az SZKKA, a Szombathelyi Kézilbada Klub és Akadémia társadalmi elnöke. A dolog érdekessége, hogy Hende nem is olyan régen még megpróbálta “letaposni” a kézilabda klubot. Elég ha csak arról az esetről beszélünk, amikor Hende egyik legfőbb bizalmasa, a szombathelyi Fidesz elnökségi tagja, Gál Sándor akkori ügyvezető 2019 nyarán a közgyűlési döntés ellenére nem engedte be az akkor még önkormányzati fenntartású Haladás Sportkomplexumba a kéziseket edzeni. Vagyis, hogy pontos legyek olyan edzés időpontot (este 10 és reggel 8 között) adott meg teremhasználatra, amit lehetetlen volt használnia egy élvonalban szereplő csapatnak. Később aztán mérkőzést játszani sem mehettek be a Sportkomplexumba, rendszeresen Répcelakra kellett utaznia, “hazai pályára” a szombathelyi együttesnek.

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Hende most Ungár Péter,  az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán posztolt, Ungár azt írja, "az SZKKA részéről nem minősítem magát a történetet, hiszen Mikszáth Kálmán is azt írta, hogy „a kényszerűség jó tanító.” A klub vezetésének a feladata az, hogy a klub túléljen, hogy ez egy jó döntés volt-e azt majd az idő eldönti. Én nem fogadnék rá, de ez nem az én dolgom.
Egy valamit azért ne felejtsünk el: Hende Csaba éveken át mindent megtett azért, hogy az SZKKA-nak vége legyen. Répcelakon edzettek, folyamatosan anyagi gondokkal küzdöttek, pedig jól szerepeltek és feljutottak az NB1-be".

Ungár emlékeztetett, hogy anno nyílt leveleket is váltott az ügyben Kocsis Mátéval, a magyar kézilabdasport pártitkárával. Kocsis akkor azt írta, hogy „Senki nem vitatja, hogy az SZKKA-ban sok fiatal sportol, de a tárgyilagossághoz hozzátartozik, hogy őket javarészt a Haladásból vitte el Pődör Zoltán”, illetve, hogy „Hende Csaba felesége ugyanis díjazás nélkül, társadalmi munkában, egykori kézilabdázóként segítette a sportágat, és már semmilyen tisztséget nem visel, TAO támogatásokról pedig soha nem döntött”. 

"Most mégis Hende Csaba lesz az SZKKA társadalmi elnöke. A volt titkárnője, jelenlegi felesége Szaljai Mónika pedig szakmai és hazafias alapon vett részt a megyei kézlibadasport vezetésében. Az egész történet tökéletesen mutatja Hende Csaba működését, mindennek el kell sorvadnia, ami nem  hozzá kötődik. Ez maga a földesúri mentalitás, az úrhatnám polgár színvonaltalansága és a görcsös ragaszkodás a hatalomhoz. Egy dolog vigasztal ebben, amikor Hende Csaba megbukik szembe kell majd néznie azzal, hogy úgy volt politikai főhatalmassága Szombathelynek, hogy nem marad utána és politikai kiszolgálói után semmi. Semmi érdemleges. Nem volt egy hagyományteremtő gondolat, egy elegáns lépés. Semmi nem marad utánuk. Ennyit is érdemelnek" - zárja a posztot Ungár.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.