Nyert az Egis Körmend a kecskemétiek ellen

Nagy Donát 2021-12-18 19:41:00
Nem hagyták kicsúszni az irányítást a kezeik közül.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 105-78 (26-23, 27-25, 30-16, 22-14)

Bajnokság, 12. forduló
Körmendi Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Török R., Sörlei A. (Bognár T.)

Körmend: Stokes 13/3, White 16/12, Martinez -, Szavics 11/6, Gordon 16. Csere: Henry 20/6, Ferencz 12/9, Durázi 9/3, Krivacsevics 4, Kenéz 4, Kiss M. -.

KTE: Pollard 21/6, Jaramaz 3/3, Milutinovics 21/9, Dramicsanin 21/12, Kiss D. 4. Csere: Wittmann 5/3, Lukács 3, Tóth Barna -, Tóth Balázs -, Ivkovic -.

A harmadik Duna Aszfalt-DTKH Kecskemétet látta vendégül a két sikerrel kevesebbet számláló (5) Egis Körmend a bajnokság 12. fordulójában, írja a Bb1.

Szavics triplája adta meg az alaphangot, Jaramaz viszont gyorsan válaszolt szintén kintről. Egál volt a meccs az elején, hazai pontokra érkeztek a vendégek találatai, majd Milutinovics triplájával a vezetést is átvette a KTE (5-7). White hármasa érkezett 9-11-nél, majd egy kettest is eltett, csak úgy, mint Gordon (16-11). Henry triplája is helyre került, de Dramicsanin révén a KTE is kintről volt eredményes, ráadásul kétszer is, majd ugyanő két jó büntetővel folytatta (21-22). Megnyomta az utolsó percet a Körmend a negyedben, amit White triplájával 26-23-ra húzott be.

Meglépett ellenfelétől a vasi együttes, Dramicsanin triplájával és büntetőjével viszont gyorsan visszakapaszkodott a KTE a második negyed elején. Henry gól jó plusz büntető-akciója is három pontot ért, majd Ferencz egy dobásból jegyzett ugyanennyi pontot – 40-30-nál időt kértek a vendégek. Henry és Ferencz viszont folytatta: a körmendi ikon előkészítése után a légiós szerzett egy hármast. Dramicsanin a negyedik hármasát is bedobta, Milutinovics révén pedig még kettővel jött közelebb a Kecskemét (47-40). A Körmend ismét tíz fölé tornázta a különbséget, Wittmann egy triplával csökkentette egyszámjegyűre azt. Egy Kenéz-duplát jegyzett a házigazda a félidő utolsó két percében, amire Milutinovicstól öt pont is érkezett – 53-48-nál mentek pihenőre a felek.

Dramicsanin és Milutinovics ott folytatták, ahol abbahagyták az első félidőben, de ez kellett is a KTE-nek, mert White kintije is ült. A Körmend diktálta a tempót, gyorsan tíz fölé vitte a különbséget, majd Durázi kettese után már időt is kértek a vendégek (67-54). A Körmend tartotta a sebességet, a harmadik negyed hajrájába érve már 15-tel vezetett. Ferencz és White is kintről célzott jól, a 30. percbe érve már a húszért támadhatott a Körmend, ami Ferencz büntetőjével meg is lett – Dramicsanin büntetői után 83-64-gyel zárult a harmadik negyed.

Az utolsó játékrészre sem lassított az Egis Körmend, folyamatosan növelte előnyét, így magabiztosan húzta be a meccset: 105-78-ra nyert.

Címlapképünk illusztráció

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.