23 pontot vert az Egis Körmend a Szegedre

Farkas Bazsi 2021-12-15 19:37:00
Nagyon kellett már a győzelem a piros-feketéknek.

Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák 97-74 (26-17, 17-17, 29-22, 25-18)

Bajnokság, 3. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Győrffy P., Söjtöry T., Goda L. (Téczely T.)

Körmend: Stokes 19/12, White 19/3, Martinez 2, Szavics 13/6, Gordon 12. Cserék: Kenéz -, Henry 7/3, Ferencz 9/9, Krivacsevics 10, Kiss 3/3, Durázi 3/3, Érsek -.

Szeged: Persons 16, Cook 18/6, Szatmári 2, Bognár 10/3, Alston 13. Cserék: Balogh -, Keller 5/3, Kerpel-Fronius 8/6, Filipovics 2.

Fontos sorozathoz érkezett az Egis Körmend, ugyanis a következő öt mérkőzését hazai pályán játssza a csapat. Az első vendég viszont nem ígérkezett könnyű ellenfélnek, ugyanis Simándi Árpád kezei alatt eddig kettőből kettő bajnokit nyert meg a Szeged. A vendégeknél Hunt végül ott volt a többiekkel, de nem tudta vállalni a játékot.

Gordon szerzett kosarat Stokes passzából, majd Bognár adta el a labdát, amit White büntetett meg három ponttal, 5-0-ra ellépett a Körmend, rögtön a mérkőzés elején. Alston kosaraival egyre zárkózott a Szeged, de megint jött egy jobb periódus a hazaiaktól (9-4). Persons is feliratkozott a pontszerzők közé, rögtön négyet rámolt be, de Stokes már a második tripláját dobta, így nem tudott fordítani a vendég alakulat. Küzdelmes volt a találkozó, végig ott loholt a piros-feketéken a Szedeák, de minden felzárkózási kísérletet visszavert egyelőre a vasi csapat (16-15). Gordon brusztolta be a gyűrűbe a labdát, majd Martinez küldött a helyére egy távoli duplát a sarokból, megint öt volt közte. A negyed végi hajrát jobban megnyomták a hazaiak, 26-17-tel zárult az első tíz perc.

Bognár félhorga nyitotta a második felvonást, majd Keller Iván dobott egy hármast, újra megkezdte volna a felzárkózást a Szeged, ezúttal viszont Henry célzott pontosan a túloldalon (28-22). White kétszer is megzörgette a szegedi hálót, ezzel pedig meglett a közte tíz, időt kért Simándi Árpád (32-22). Persons egy többperces kosárszünetet tört meg a belépésével, ezúttal Gordontól érkezett a válasz. Ebben a periódusban inkább a védekezés dominált, magabiztosan őrizte megnyugtató előnyét az Egis Körmend (39-27).  Egy darabig megmaradt a felek között a 10-12 pontos differencia, ám közel egy perccel a félidő vége előtt Cook hármasával hétre jött fel a Szeged, ezúttal Antonisz Konsztantinidesz hívta magához az övéit (41-34). A hátralevő időben már csak egy kosár esett, mégpedig Krivacsevics zsákolása, megmaradt a közte kilenc a nagyszünetre. 43-34.

A fordulás után Szavicsnak köszönhetően megint kétszámjegyű lett a különbség, ráadásul White is zsákolt egyet, Cook büntetőkkel szépített a túloldalon (47-36). Egyre jobban kezdtek meglépni a körmendiek, már tizenöttel is mentek a piros-feketék, amikor Persons dobott be egy középtávolit (52-39). Krivacsevics percei következtek, és bár néha a szegedieknek is sikerült betalálnia, a harmadik negyed első öt perce egyértelműen a Körmendé volt (56-42). Amint egy kicsit közelebb férkőzött volna a vendég csapat, azonnal jött a válasz a vasiaktól, nem engedtek ki egy pillanatra sem (61-47). Persons és Cook vezérletével sikerült benéznie hosszú idő után a Szedeáknak, ekkor viszont megrázta magát a Körmend és visszaállította a differenciát a záró etap előtt, sőt, Stokes az utolsó másodpercben faulttal együtt dobott be egy hármast. 72-56.

A légiósaira támaszkodva próbálta csökkenteni a különbséget a Szeged, ami ideig-óráig sikerült is, de aztán megint jött egy jobb periódus a hazaiaktól és villámgyorsan már a húszat súrolta a differencia (84-66). Szavics visszalépős hármasával ez is meglett, időt kért a Szeged (87-66). Innen már nem volt visszaút a szegedieknek, valósággal gálázott az Egis Körmend, amely megérdemelten húzta be a találkozót és győzelemmel kezdte az ötmeccses hazai sorozatát. 97-74.

Forrás: BB1.hu

Szólj hozzá!

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.

LMP: nem halogatható a béremelés a felsőoktatásban!

Kanász-Nagy Máté értékelése szerint a kormány "magára hagyta" a felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat.

56-57 négyzetméteres ingatlanra futja 30 millió forintból most Szombathelyen

A vármegyeszékhelyek közül, az első két hónap tranzakciói alapján Békéscsabán kapható 30 millió forintból a legnagyobb alapterületű, 103 négyzetméteres használt lakás.