Márki-Zay Péter Győrben: az Audi majd alkalmazkodik a zöldülő piaci elvárásokhoz

Pintér Bence 2021-10-12 16:31:00
A Márki-Zay kormány úgy fog működni, mint egy vállalati menedzsment, a Dobrev Klárát támogatóknak azzal kell majd elszámolniuk, hogy Orbánt tartották hatalomban, aki pedig a gyerekek testi fegyelmezésének kérdése miatt nem szavazna rá, az szerinte meg is érdemli Orbán Viktort. Márki-Zay Péterrel Győrben interjúztunk!

Győrben kampányolt hétfőn Márki-Zay Péter, az ellenzéki előválasztás egyik miniszterelnök-jelöltje (ellenfele Dobrev Klára, a DK jelöltje). A hódmezővásárhelyi polgármester fórumán közel száz érdeklődő vett részt, főleg fiatalok, akikkel beszéde után még fél óráig beszélgetett és szelfizett. A fórumról készült videó itt érhető el.

Győrben vagyunk, az ország egyik legprosperálóbb környékén, ami most már egy évtizede inkább jobbra húz. Mit tud ajánlani a győri választóknak?

Azokat a programpontokat, amelyekről a fórumon beszéltem. Felszabadítjuk a gazdaságot. Jogállam, demokrácia helyreállítása. Nem kell elmenekülni ebből az országból: bevezetjük az eurót, kiszámíthatóak lesznek a bérek, nem fogjuk elinflálni a béremeléseket. Az Audinál is emelték a béreket, aztán…

Ha már szóba került az Audi: a város gazdasága eléggé függ az Auditól, de a robbanómotoros autók gyártásának véges a határideje. Miniszterelnökként mit gondol erről az előttünk álló változásról?

Szerintem ezt egyrészt az Audi fogja megoldani, hiszen van itt egy hatalmas gyárcsarnokuk. Tehát ahogy a piac változik, az Audi is fogja követni ezt a változást. A gyártósor elektromos autók gyártására is alkalmas.

Karácsony Gergely visszalépése után az őt támogató pártok, ezen pártok politikusai nem soroltak be automatikusan ön mögé, sőt, többen (mint Hiller István, Nemény András vagy Barabás Richárd) világossá tették, hogy Dobrev Klárát támogatják az előválasztáson. Mennyire fog ez hiányozni a kampányából?

Remélem, hogy enélkül is győzni fogunk. Azzal pedig mindenkinek magának kell elszámolnia, ha Orbán Viktort tartja hatalmon.

Dobrev Klárával sokkal-sokkal nehezebb lesz legyőzni Orbán Viktort. Aki reményt akar, aki igazi változást szeretne ebben az országban, az pontosan tudja, hogy Karácsony Gergelyhez és hozzám kell csatlakozniuk. Azt gondolom, hogy tiszta a lelkiismerettel ez az egyetlen vállalható döntés.

Főleg azt látni, hogy a Karácsony mögött álló baloldali pártok idegenkednek a támogatásától. Gondolt arra, hogy a Momentum mellett Pálinkás Józsefék jobboldali pártjával, vagy akár az összefogáson kívül a szintén jobboldali Polgári Válasszal építsen kapcsolatot?

Az összefogás elindítója vagyok, én voltam az első, aki azt hirdettem, és helyben be is bizonyítottam, hogy működik. Ha a Polgári Válasz külön akar elindulni a 2022-es választáson, akkor nyilvánvalóan nem tudok együttműködni velük. De nagyon sokan támogatnak az összefogáson kívülről is: többek között a Független Kisgazdapárt, a Magyar Szociáldemokrata Párt, az Új Kezdet vagy a Székely Világszövetség. Vona Gábortól Sneider Tamásig nagyon sokan szólaltak meg a régi jobbikosok közül, több jobbikos alapszervezet támogat aktívan. Ezen felül az MSZP-ben is sok politikus mellettem foglalt állást.

Karácsony Gergely nem csak önálló politikusként, de a Párbeszéd társelnökeként is támogat, nem lehet azt mondani, hogy a Párbeszéd nem támogat. Az elmúlt öt évben – és ez nagyon fontos – akik miniszterelnök-jelöltek voltak: Botka László, Vona Gábor, Szél Bernadett és Karácsony Gergely mind engem támogatnak.

Csak Gyurcsány Ferenc az, aki Dobrev Klárát támogatja.

Ön mögött egyelőre nem áll egy erős pártszervezet. Miniszterelnökként egyben tudná tartani az ellenzéki szivárványkoalíciót?

Nagyon sok pártpolitikus próbált meg sokpárti koalíció élén vezetni egy várost, és nagyon sok helyen a koalíció feloszlott. Hódmezővásárhely ezzel szemben teljesen egyben van, nálunk nem bomlott meg az ellenzéki egység: van egy szocialista és egy jobbikos képviselőnk, és van nyolc civil. Továbbra is teljes egységben vezetjük a várost. Nekem van bizonyítékom arra, hogy képes vagyok erre.

>>A teljes interjú az Azonnali.hun olvasható, kattints érte ide!<<

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.