Dézsi Csaba András megint ok nélkül rongyolt bele egy újságíróba

Pintér Bence 2021-09-23 15:05:18
Azt írta, hogy a Telex újságírója nem kereste egy ügyben, pedig a kérdéseket napokkal előtte megkapta a polgármester sajtóosztálya, csak nem válaszoltak rá.

Megjelent egy cikk a Telexen az Iszkápa utca és a Tűz utca sarkán álló telekről, amelyet tavaly szerzett meg az önkormányzat, és amelyről iszonyatos mennyiségű szemetet kellett elszállítani. A cikk remekül összefoglalta a telek történetét, és hogy mi történt tavaly óta – kitérve arra, hogy a telket külsős céggel őriztették –, és azt is megpróbálta kideríteni, hogy mit akar itt csinálni az önkormányzat.

A cikkben egy hiba volt: az egyik közcím azt állította, hogy az önkormányzat megvette a telket, miközben a valóságban ingyen szerezte meg az önkormányzat. Ez a tény azonban magából a cikkből kiderült.

A győri polgármester Facebookon reagált a cikkre, amely posztban ezt a fenti tévedést sérelmezte, és azt írta: nincs sztori, hiszen ők kitakarították a területet.

Ezen felül azt sérelmezte, hogy a cikk szerinte azt sugallja, hogy ő vette meg a telket, az újságíró pedig nem kereste meg: „pusztán csak azért mert köztudott, hogy ha megkérdez egy újságíró akkor készséggel válaszolok. (Mint azt korábban láttuk – a szerk.) Ebben az esetben ez nem történt meg. Pedig a telefonszámom sem változott meg azóta”. A cikk ezzel szemben valóban idézett egy helyi férfit, aki azt mondta, hogy „a polgármester vette meg”, de rögtön kommentálja is ezt a mondatot azzal, hogy nem a polgármester, hanem a város vette meg a telket.

Cséfalvay Attila kommentjéből az is kiderült, hogy írt kérdéseket az önkormányzatnak, egészen pontosan a polgármester sajtórefrensének, errre azonban nem kapott választ.

A cikkből pedig az is világos hogy az ügyben kereste a helyi képviselőt, Fekete Dávid egykori alpolgármestert és jelenlegi Pannon-Víz-tanácsadót, aki azonban nem tudta megmondani, mi épül majd a telken.

Magyarán szólva a győri városvezető egy, az ügyet teljesen korrekten összefoglaló cikkben belekötött egy darab nem pontosan megfogalmazott közcímbe, majd azt a látszatot keltette, hogy az ügyben nem keresték meg, miközben ez megtörtént; bár nem őt magát, hanem annak rendje és módja szerint a sajtósát keresték meg a kérdéssel – ahonnan nem érkezett válasz. Ez Dézsi polgármester értelmezésében tehát a „kamucikk”.

Szólj hozzá!

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.