Ahogy emelkedett a hőmérséklet, úgy emelkedtek az V. kerületi albérletárak

ugytudjuk.hu 2021-09-23 19:49:55
2021-ben a koronavírus kevésbé csökkentette az ingatlanpiaci árakat, szemben az albérletpiaccal, ahol többségében csökkenést tapasztalhattak a bérlők.

2021-ben a koronavírus kevésbé csökkentette az ingatlanpiaci árakat, szemben az albérletpiaccal, ahol többségében csökkenést tapasztalhattak a bérlők. A leglátványosabb árzuhanás Budapestet jellemezte, az esésnek azonban vége szakadt. A turisztika élénkülésével és az oktatás kezdetével újra drágulnak az albérletek. Hogy mennyivel lettek magasabbak és mekkorára nőhetnek, azt az ingatlannet.hu derítette ki.

Budapesten újra emelkednek az albérletárak

Az albérleti díjak tartós áremelkedéséről a nyár óta beszélhetünk. Természetesen nem mindenhol, így Budapest egyes kerületei is kivételek ez alól. Például a népszerű VII. kerületben a kiadó lakások átlagos négyzetméter ára a nyáron végig 3000 forint körül alakult. Vagy például VII. kerületben még némi – 100 Ft/m2-es – csökkenést is tapasztalhattunk.

Viszont az V., valamint a XIII. kerületben június-július-augusztus alatt kisebb-nagyobb mértékben borsosabbak lettek a bérleti díjak. Az V. kerületi albérletek esetében 3700 Ft/m2-ről 4000 Ft/m2-re 8 százalékkal drágult az átlagár. A XIII. kerületben kiadó lakások átlag bérleti díja pedig mostmár nem 3200 Ft/m2, hanem 3300 Ft/m2.

Az őszi és téli hónapokban tovább folytatódhat az árak felfelé ívelése. Ez inkább enyhe, mintsem drasztikus jellegű lehet. Egyes kerületekben az év végi átlagárak visszatérhetnek az év eleji szintre. 

Az ingatlanárak inkább csak stagnálnak a fővárosban

Az idei nyár nem kavarta fel a budapesti ingatlanpiacot sem árak, sem kereslet-kínálat tekintetében. Ami az átlagos négyzetméter árakat illeti, inkább csak stagnálásról beszélhetünk.

Még az 1%-os drágulást sem érték el az V. és VIII. kerületi lakóingatlanok, a nyáron végig 1 millió 200 ezer Ft/m2-es, illetve 740 ezer Ft/m2-es átlagáron kínálták őket eladásra. A VII. kerületben már valamivel 1% felett mozdultak el az ingatlanárak, méghozzá 820 ezer Ft/m2-ről 830 ezer Ft/m2-re. A XIII. kerületben eladásra hirdetett ingatlanok átlagára pedig 2%-kal emelkedett meg 920 ezer Ft/m2-re.

Budapesten az év hátralevő részében is az ingatlanárak stagnálására, kisebb emelkedésére számíthatunk. A kisebb, négyzetméterenként néhány tíz ezer forintos drágulás azonban egy nagy alapterületű ingatlan esetében több millió forinttá is összeadódhat. Az érdeklődőknek érdemes tehát minél hamarabb lebonyolítani a vásárlást.


A hőmérséklet nemcsak az albérletárakat befolyásolhatja

A nagy forróság az albérletárak változásán túl az ingatlankeresési trendek változását is magával hozta. Korábban a déli tájolás volt kedveltebb a vásárlók körében, hiszen az ilyen adottsággal rendelkező ingatlanokba több fény jut. A több fénnyel azonban melegebb hőmérséklet is jár, ami az izzasztó nyári napokon nem a legkellemesebb. Ennek tükrében a jövőben az északi fekvésű ingatlanok lehetnek keresettebbek, hiszen ezek hűvösebbek és elviselhető szobahőmérsékletet biztosítanak az ezer fokban. 

Szponzorált tartalmat olvastál.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.