Karácsony: 2022-ben vagy Orbán lesz a miniszterelnök, vagy én

Székely Zoárd 2021-09-17 12:11:00
A főpolgármester a megosztottság ellen is küzdene, ami az ország legnagyobb problémája.

„Szerintem fontos, hogy a politika nem a politikusokról szól, és amikor az ember dönt, hogy személy szerint mi a következő lépése, az se róla szóljon. Azt nagyjából helyesen mértem fel, hogy ha elindulok miniszterelnök-jelöltként, akkor borzasztó nehéz kampánynak nézek elébe, és az embernek mérlegelnie kell, hogy mi az, amit elbír, fel kell készítenie magát, hogy kibírja. Ezen túl vagyok, alaposan meggondoltam, és ha beleállok valamibe, akkor abba bele van állva"

– mondta Karácsony Gergely a 444.hu-nak adott interjúban arra a kérdésre, hogy miért vonakodott indulni először a főpolgármesteri címért még 2019-ben, majd tavaly a miniszterelnök-jelöltségért.

„Pontosan az is történik, amire számítottam, a fideszes ellenfeleim minden erőforrásukat arra használják, hogy engem támadjanak, és nem a többieket, akik ennek a szélárnyékában szabadon tudnak kampányolni"

– jelentette ki a főpolgármester, aki összeszámolta a nyilvános Facebook- és Youtube-költéseket, és azokon a felületeken a kormánypárti hirdetésekre költött pénz kétharmada ellene irányuló kampányokról szól,

vagyis kétszer annyit költ a kormányoldal az őt besározó hirdetésekre, mint a többi ellenzéki jelöltet támadó hirdetésekre.

Ez is azt mutatja Karácsony szerint, hogy a kormányoldal elsősorban az ő jelöltségét szeretné megakadályozni.

Három hónap alatt csaknem 130 milliót költött a Fidesz és holdudvara a Karácsony Gergely elleni kampányra a közösségi médiában

Három hónap alatt, május közepe és augusztus közepe között a Facebookon 125,7 millió forintot, a Youtube-on pedig 52,5 milliót költött a Fidesz és a hozzá köthető csatornák politikai hirdetésre - írta meg a Telex a birtokukba jutott elemzés alapján, amely a kormánypárt és holdudvara közösségi médiás hirdetéseit vizsgálta.

„Azt gondolom, hogy 2022-ben vagy Orbán Viktor lesz a miniszterelnök, vagy én"

– fűzte hozzá Karácsony.

Hangsúlyozta, hogy nagyon tiszteli és becsüli a többi ellenzéki jelöltet, ám ők azt hiszik, hogy ha összeáll az ellenzék, akkor nyernek, szerinte azonban csak arról van szó, hogy akkor van esélyük nyerni.

„Az a különbség, hogy nem látom a többieknél azt a politikai stratégiát, amivel a bizonytalan szavazókat el lehet hozni a változásra szavazni. Mindenki miniszterelnök-jelöltként a pártját akarja pozicionálni, de senki sem készül arra, hogy valóban miniszterelnök lesz. Mert ez nem csak a pártszavazókról szól, a ma pártnélküliek megnyerése nélkül nincs változás.”

Karácsony Gergely az Ugytudjuknak: Szívesen elmentem volna a Partizánba is vitázni

Karácsony Gergely utcafórumot tartott Győrben, ahol Pollreisz Balázsnak Rehó Tibor javára való, az MSZP-szavazók körében csalódást keltő visszaléptetése is szóba került. Erre mi is rákérdeztünk, valamint arra is, miért nem mennek az ellenzéki kormányfőjelöltek vitázni a Partizánba, kinek volt kifogása közülük Gulyás Márton ellen.

A szerinte a jövő évi voksoláson kulcsszerepet játszó bizonytalan szavazókról és Orbán rendszeréről azt mondta, hogy a bizonytalanok tömegét „meg nem lehet olyan politikával megfogni, ami nem reagál arra, hogy Orbán Viktor borzasztó rendszere nem a Holdról esett ide, és nem egy politikai véletlenen múlott, nem egy kalapból húzták ki.”

„Ennek a társadalomnak a legnagyobb problémája ez az elképesztő mértékű megosztottság mindenben: érzelmileg, társadalmilag, a közszolgáltatásokhoz való hozzáférésben. Akik ma Magyarországon élnek, azok nem érzik, hogy egy politikai közösség tagjai volnának. Ez Magyarország legnagyobb problémája"

– fogalmazott a főpolgármester.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.