Olaszországban az új esetek közel egynegyedét Szicíliában regisztrálják

Vágvölgyi Bálint 2021-08-22 13:04:28
A turisták száma a 2019-es nyárhoz képest majdnem egyharmadára csökkent.

Olaszországban a negyven évnél idősebbek között emelkedik ismét a betegek száma, akiknek majdnem egynegyedét az oltásban lemaradt Szicília szigetén regisztrálták az olasz sajtó vasárnapi adatai szerint.

Majdnem egyharmadára csökkent a turisták száma a 2019-es nyárhoz képest. A közegészségügyi hivataltól átvett statisztikák azt mutatják, hogy a fertőzöttek aránya a negyven év felettiek között növekszik. A korosztályban több mint hatmillióra teszik azoknak a számát, akik egyetlen adag védőoltást sem kaptak: a legnagyobb ellenállást a vakcinázással szemben továbbra is az 50 és 59 év közöttiek tanúsítják, főleg a dél-olaszországi térségekben.

A szombaton nyilvántartásba vett 7470 új beteg majdnem egynegyedét Szicíliában regisztrálták, ahol az ötmilliós lakosság közel fele eddig az első dózist sem kapta meg. A szigeten egy nap alatt 1739 új beteget azonosítottak, ami a negyedik legmagasabb esetszám a járvány 2020 februári kezdete óta. A szicíliai kormányzó Nello Musumeci bejelentette, a kötelező vakcinázás elrendelését akarja kezdeményezni a legveszélyeztetettebb szakmai kategóriákban dolgozók számára.

Országos szinten valamivel kevesebb mint négyezer beteg van kórházban, közülük 466-an lélegeztetőgépen, ami a július eleji több mint háromszorosa. A halottak számát az utóbbi másfél év alatt nem sikerült nullázni, jelenleg is félszáz körül mozog a halottak napi száma. A járvány kezdete óta több mint 4,4 millióan betegedtek meg, a halottak száma megközelítette a 129 ezret.

A hatvanmillió lakosból több mint 36 millióan vannak átoltva. A szeptember közepi tanévkezdésre a pedagógusok és az oktatásban dolgozók több mint kilencven százaléka legalább egy oltáson lesz túl, de még hárommillió tizenkét év feletti diákot kellene beoltani, akik eddig egy adagot sem kaptak.

Az Olasz Gyógyszerügynökség (Aifa) elnöke, Giorgio Palu vasárnapi interjújában a lakosság 4-5 százalékára becsülte azok számát, akiket semmilyen eszközzel nem lehet meggyőzni az oltás szükségességéről. Nem oltatta be magát Róma főpolgármestere, Virginia Raggi, a kormánypárti Öt Csillag Mozgalom (M5S) politikusa sem.

Előrejelzések szerint június és augusztus között valamivel kevesebb mint 35 millió volt a szállodai vendégéjszakák száma. Több a tavalyi 28 millióhoz képest, de messze elmarad a 2019 nyarán mért 100 millióval szemben. Az Assoturismo idegenforgalmi szövetség szerint idén nyáron jelentős többségben az Európai Unióból érkeztek látogatók, az Oroszországból érkező turisták száma majdnem teljesen lenullázódott.  

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.