Fél óra alatt megtárgyalta, megszavazta és kihirdette a csepregi képviselő-testület azt a rendeletmódosítást, ami szerint most már díszpolgár lehet Ágh Péter

Farkas Bazsi 2021-07-27 19:30:16
Aztán gyorsan lezavartak még egy testületi ülést. A polgármester egyelőre hivatalosan nem erősítette meg a díszpolgár személyét.

Alaposan fel kellett tűrni az ingujjat ma Csepregen a képviselő-testület tagjainak, a politikusoknak ugyanis kapásból két közgyűlésen is részt kellett venniük, na meg egy bizottsági ülésen.

A nagy felhajtás a város által adományozott elismerés odaítélése miatt alakult ki. Menetrend szerint pedig úgy nézett ki, hogy

  • 15:30 testületi ülés,
  • 16 óra bizottsági ülés, majd
  • 16:30 újabb testületi ülés.

Ahogy arról korábban beszámoltunk a csepregi képviselők a múlt héten egyszer már összeültek, hogy megtárgyalják a városi kitüntetések, köztük a díszpolgári cím idei odaítélését, csakhogy a hatályos rendelet szerint minden év május 31-ig kell ezt megtárgyalni és dönteni.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Balogh László, jegyző és Horváth Zoltán, polgármester

 

Információink szerint - amire sem akkor, sem pedig ma nem kívánt a csepregi polgármester, Horváth Zoltán (független) érdemben reagálni - a város idén, a polgármester előterjesztésére, Ágh Péternek, a térség fideszes parlamenti képviselőjének kíván díszpolgári címet adni.

A csepregi hagyományok szerint a címet minden év augusztus 20-án adják át, így ha a testület nem módosít rendeletet, akkor a jövő évi díszpolgári címet ugyan odaítélhették volna még a 2022-es parlamenti választások előtt, ám átadni csakis utána lehetett volna. 

Nem is tétlenkedtek a képviselők, a 15:30-ra meghirdetett testületi ülésen olyan gyorsan tárgyalták, majd szavazták meg rendelet módosítást, hogy 16 órakor az már a város hirdetőtábláján volt.

A bizottságok megtárgyalták a kitüntetéseket, a díszpolgári címre két előterjesztés hangzott el.

Dénes József (független) Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság korábbi elnökét javasolta a tisztre. 

Míg információink szerint a polgármester Ágh Pétert terjesztette elő.

A két jelölésből egy ment át, ezt meg is szavazta a testület.

Dénes képviselő a második testületi ülésről kivonult, szerinte ugyanis rendeltetésellenes jogalkalmazás történt. A politikus a bizottsági ülésről úgy tájékoztatott, hogy javaslata nem ment át, azonban egy ma is aktív politikus jelölését támogatta a grémium. 

Korábban úgy értesültünk, hogy Horváth polgármester már korábban tett javaslatot a cím odaítélésére. Hogy pontosan ki volt az előterjesztett, azt az ülés után tőle próbáltuk megtudni.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Dénes József, képviselő

A város első embere azonban kevés konkrétummal szolgált. Hiába kérdeztünk rá Ágh Péterre, vagy arra, hogy a címet végül egy most is aktív politikus kapja-e Horváth kitérő választ adott. Azt mondta hivatalos válaszra várnunk kell, hiszen az ilyenkor szokásos protokoll szerint értesíteni kell a díszpolgár-jelöltet arról, hogy a város kitüntetést akar neki adományozni, majd ha ezt a cím várományosa elfogadja, csak akkor válik hivatalossá a kitüntetés. Addig azonban konkrét nevet nem szeretett volna mondani.

Hogy miért kellett rendeletet módosítani, arra Horváth Zoltán azt mondta azért, mert a testület tagjai a május 31. határidőig nem adtak le jelölti neveket, így pedig jobbnak látta ha ezt az eddig korlátozó dátumot módosítják. 

Hogy ő mikor nyújtotta be javaslatát Csepreg díszpolgára címre, arra azt felelte, hogy május 20-án. 

Reméljük holnap már hivatalosan is közre adhatjuk, hogy ki is veheti át 2021. augusztus 20-án Csepregen a díszpolgári oklevelet. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.