"A fejekben kell valamit átkattintani, igenis lehet gyalogolni, busszal menni, kerékpárral gurulni"

Bazsó Bálint 2021-07-27 06:11:25
Miért jó, ha minél többen kerékpároznak Budapesten és az országban? Miért fontos a kötöttpályás fejlesztés és valójában kiknek segít a behajtási díj?

Ritkán ül le egy asztalhoz a kormányoldal és az ellenzék, és még ritkábban értenek egyet valamiben. Lelőjük a poént: a Művészetek Völgyében most mindkettő sikerült. 

A Pest-Buda Udvarban a fővárosi kerékpáros közlekedés kapcsán Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztosa, Schneller Domonkos, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtáséért felelős helyettes államtitkára, Balogh Samu Márton, Karácsony Gergely kabinetfőnöke, Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője és Kürti Gábor, Magyar kerékpárosklub elnöke beszélgetett és vitázott egymással, hogy a végére elégedetten állapítsák meg: alapvetően konszenzus van köztük. 

Majdnem mindenben.

Bár az utóbbi hónapokban kormánypárti politikusok szájából rendszeresen lehetett hallani az "autósüldözés" szót, kritizálva a fővárosi vezetés - szerintük - autósellenes és kerékpárosbarát fejlesztéseit,  mégis a Művészetek Völgyébe kerékpárral érkező Schneller Domonkos helyettes államtitkár beszélt a közlekedés résztvevőinek egymás iránti szolidaritásáról.

"Nincs csak autós, nincs csak kerékpáros közlekedő, legtöbben szituációtól függően választják ezeket" - mondta a helyettes államtitkár, aki szerint az lenne az örvendetes, ha az autósok elfogadják azt, hogy a közút nem csak az övék, a kerékpárosok pedig azt, hogy a szabályokat nekik is be kell tartaniuk

Révész Máriusz kormánybiztos pedig eljutott addig, hogy nincs különbség a jobb- és baloldali értékrendű emberek között, a városokban tekerők között nem mérhető a különbség közöttük a közlekedési forma tekintetében. 

Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerint bár nagyot léptünk előre mind a versenyszerű, mind a turizmus, mind a mindennapi közlekedés terén, óriási építkezések vannak, mégis van még hova fejlődni. 

Kürti Gábor, a Magyar Kerékpárosklub elnöke szerint, bár a politika sokszor szeretne konfliktusokat látni ebben is, ő mégis úgy érzi, ma már ez kevésbé van jelen.

Sőt, szerinte együttállás érezhető, hiszen "mind a kormányoldal, mind a városvezetés elkötelezett a kerékpáros közlekedés mentén".

Kürti szerint a "fájó" intézkedések, így például a nagykörúti kerékpársáv be fog érni, meg fog többszöröződni a kerékpárosok száma.

Az ellenzék részéről Balogh Samu Márton, Karácsony Gergely kabinetfőnöke szerint viszont egyáltalán nem tesz jót a párbeszédnek az, amit például Fürjes Balázstól hallani, aki a kormánymédiában rendszeresen beszél az úgynevezett "autósüldözésről". 

Emlékeztetett: miközben sokszorosára növekedett a kerékpározók száma a fővárosban, a politikai konfliktusok, támadások őket érinti hátrányosan. 

Schneller Domonkos helyettes államtitkár szerint viszont a fejlesztéseket tervszerűen kell végrehajtani, nem úgy, ahogy azokat a főváros megtette. A politikus szerint igenis kell a körútra a kerékpársáv, ám nem a sáv elvétele lett volna a megoldás, hanem a körúti parkolás megszüntetése. 

Az agglomeráció a gond

Abban szakmai és politikus konszenzus van, hogy miközben a budapestiek többsége nem autóval jár dolgozni, addig az agglomerációból érkező 10 emberből csak 3 tömegközlekedik. 

Révész Máriusz szerint éppen ezért kell fejleszteni a kombinált közlekedést, de "kellő megfontoltsággal, kerülni kell azokat, amelyek óriási dugókat okoznak" - mondta.

Karácsony Gergely kabinetfőnöke viszont úgy vélte: nem csökkent érdemben a körúti autós forgalom, mivel az összes szűk keresztmetszetben visszaadták azt a plusz sávot az autósoknak. 

"Nincs tehát érdemben kisebb autós forgalom, ehhez képest az ország második legforgalmasabb kerékpáros folyosója alakult ki"

- mondta, aki szerint valójában nincs érdeksérelem.

"1999-ben, az akkor épített Szentjakab Lakóparkból negyedóra volt a fővárost elérni, 2001-ben félóra, ma egy óra inkább. Őrületes változás ez, gomba módon elszaporodtak a lakóparkok és nőtt hatalmasra az agglomeráció. Ennek isszuk meg most a levét, ez így tarthatatlan"

- vette át a szót Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője, aki szerint a kerékpár elsősorban közlekedési eszköz a hétköznapokon, hétvégén pedig már sporteszköz.

A Vuelta Sportiroda vezetője szerint elsősorban a fejekben kéne átkattintani valamit, hogy igenis lehet gyalogolni, busszal menni, kerékpárral gurulni.

Bár a politikusok látványosan kerülték, Kürti Gábor, a kerékpárosklub elnöke már sokkal szívesebben beszélt a behajtási díjról. Mint mondta, ez egy tabutéma, hiszen adó, ám úgy vélte:

"Ennek mértéke sokkal kisebb összeg, mint ami pénzt elégetünk az autóban"

Kürti szerint a behajtási díj azoknak lenne a leginkább jó, akiknek valóban szükségük van a városban az autójukra, hiszen a forgalom csökken, így számukra olcsóbb és kiszámíthatóbb lesz a munka.

Szerinte a pozitív és negatív ösztönzőket együtt kell alkalmazni. 

Schneller Domonkos szerint viszont a vasúti fejlesztések és buszsávok oldják meg a problémát, mert

"versenyképes tömegközlekedést akarunk" 

- mondta. Úgy vélte: a gond az, hogy a parkoláshoz nem merünk hozzányúlni, miközben fel kéne szabadítani a közterületeket, amelyek nagy részét ma a parkoló autók foglalják el.

Révész Máriusz szerint viszont az autós közlekedés "ellehetetlenítésével" nem lehet kizárólag fejleszteni a közlekedést, ezért ő a pozitív ösztönzőkre helyezné a hangsúlyt:

"Büszke vagyok a elektromos kerékpár vásárlási programra, arra, hogy hamarosan a cégek számára leírható lesz a kerékpár flották vásárlása"

- mondta a kormánybiztos, aki úgy vélte: a viták ellenére konszenzus van köztük abban, hogy mindenki jól jár, ha minél többen tekerünk.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.