Furcsa összeesküvés-elmélettel válaszolt Ungár Péter kritikájára Hende Csaba

Papp László Tamás 2021-07-15 20:56:00
A Fidesz szombathelyi képviselője szerint Ungár Péter átülne a Fideszbe. Az LMP-s képviselő szerint Hende új szintet lépett saját maga parodizálásában.

Meglepő összeesküvés-elmélettel rukkolt elő Ungár Péterről, az LMP Vas megyei képviselőjéről a fideszes Hende Csaba az ATV Egyenes beszédben.

A Fidesz szombathelyi képviselője, az Orbán-kormány korábbi honvédelmi minisztere azzal a teóriával állt elő, hogy az a hazugságáradat, amivel Ungár Péter (aki egyben az Ugytudjuk.hu-t kiadó vállalat egyik tulajdonosa) szerinte nyakon önti őt, csak egy, a baloldali szavazóknak szóló kész átverés, mert az LMP Vas megyei képviselője Hende szerint valójában egy trójai faló, aki a választás után át fog állni a Fideszhez.

Kijelentése a műsorvezetőt, Rónai Egont is meglepte, de többszöri visszakérdezés után is ragaszkodott a kijelentéséhez, mondván: tényadatokon nyugvó szilárd meggyőződése, hogy Ungár Péter a „mi kutyánk kölyke”.

Panamázás

Minderre azután került sor, hogy Ungár Péter az Egyenes Beszéd két nappal ezelőtti adásában a panamai útja és a Szombathelytől való elvonások miatt bírálta Hende Csabát.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője az ATV Egyenes Beszéd keddi műsorában elmondta: érthető a szombathelyiek gyanakvása Hende Csaba utazásaival kapcsolatban, hisz nem ez volna az első eset, hogy Hende nem egyedül utazott külföldre. 

Öt napot tartózkodni Panamában, egy másfél perces beszédért, ez egy teljes abszurdum. Úgy, hogy a szombathelyiek jelentős része még a Balatonhoz se tud lemenni 

– mondta Ungár Péter.

Aki azt kérte Stummer Jánostól, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökétől: hívják be a testület ülésére Hendét, számoljon be a Nemzetbiztonsági Bizottságnak, mit csinált Panamában. 

Hende Csaba, a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője panamai útjával részletesen foglalkoztunk korábbi cikkünkben

Nézd meg azt a másfél percet, ami miatt Hende Csaba egy hetet töltött Panamában!

Ahogy arról korábban beszámoltunk a múlt héten utazott Panamába Hende Csaba a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője. Hende akkor sajtó megkeresésre azt írta, hogy "Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hende akkor sajtómegkeresésre azt írta, hogy 

"Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hogy pontosan mi is ez?

Sajtóértesülések szerint a Parlamentary Intelligence-Security Forum egy, a hírszerzési biztonságról szóló nemzetközi tanácskozás, amit évente rendeznek meg más-más országokban. A Steering Committee pedig ennek az irányító bizottsága.

Bár a hivatalos programot csupán két napon, június 29-én és 30-án tartják, és a program szerint csak június 28. dátummal lehetett becsekkolni a hotelbe, Hende már napokkal előtte kiutazott Panamába.

Végignéztük a fórum élő közvetítésének közel 20 órás videóját, Hendét egyetlen egyszer láttuk felszólalni, ez mindössze másfél percig tartott. Egyelőre nem igazán világos, hogy miért kellett ezért a másfél percért közel egy hetet kint töltenie Hendének.

A fórum előadói között nem egy olyan volt, aki online jelentkezett be, akár Hende is megtehette volna ugyanezt.

Korábban megtörtént, hogy Hende és egykori titkárságvezetője, (aki mostanra már a felesége lett), közpénzen utazna el közös programra. Kerek tíz évvel ezelőtt, 2011-ben Párizsba ruccant ki a pár a magyar adófizetők pénzén. Kettejük útja akkor összesen 468 ezer forintba fájt a magyar adófizetőknek. A luxus szállodai szoba, az útiköltség, de még a napidíj is közpénzből került ki.

Ennyibe került

Adatigénylésünk révén megtudhattuk: 5 millió 752 ezer forintba került Hende Csaba panamai útja.

Korábban kérdéssel fordultunk Hende Csaba felé a panamai útját illetően, de válaszra hetek óta hiába várunk. Válasz nem, de helyreigazító kérelem érkezett, amiben Hende felesége, egykori titkárságvezetője azt írja, hogy ő nem volt Panamában. Az országgyűlési válaszból is az tűnik ki, hogy a fideszes politikus ezúttal otthon hagyta feleségét. 

Arra a műsorvezetői kérdésre, hogy mit keresett közpénzen Panamában másfél perces szereplés miatt, Hende azt mondta:

Ő a panamai tanácskozást megrendező szervezet irányító bizottságának tagja. S a következő tanácskozásuk Budapesten lesz szeptember 6-án, ezt előkészítendő ment ki Panamába. Ahol Bill Cassidy amerikai szenátorral is találkozott.

A programot Hende szerint az Országgyűlés külügyi igazgatósága szervezte, az ő kiutazása pedig Kövér László házelnök és a washingtoni magyar nagykövet kérésére történt munkalátogatás volt.

Ungár Péter kedden azt is szóvá tette: szabad felhasználású pénzt egyáltalán nem kapott Szombathely, az útfelújításra kapott pénz elköltését viszont nem egyeztették az önkormányzattal.

Rónai Egon is rákérdezett a 3 milliárdos elvonásra. Hende szerint ez nem igaz: a kormány nem vette nem vette el Szombathelytől az iparűzési adót, hanem otthagyta a vállalkozóknál. Egyedül a gépjárműadó esetén történt elvonás, de a parkolási díj viszont ott maradt a szombathelyiek zsebében.

Szerinte azért sem kellett Szombathelyet kompenzálni, mert a legjobb anyagi helyzetű városok egyike. Fideszes vezetésű nagyvárosok, például Győr sem kapott ilyet. Beruházási célú támogatást azonban kapott a város.

A műsorvezető ama híd felújítására is rákérdezett, amelyről megírtuk, hogy Hende lakásától 80 méterre van.

Hende szerint viszont a híd  több kilométerre van az ő lakásától. Szerinte a híd felújítására ő járta ki a pénzt, mert a szombathelyi önkormányzat ahelyett, hogy erre költene, a város környéki falvakba juttatja el az újságját.

Hende azt állítja: 200 milliárd fejlesztési pénz érkezett Szombathelyre eddig, a következő ciklusban pedig további 300 milliárd fog érkezni.

Ungár: A Fidesz már saját magával ijesztgeti a szavazókat

Hende Csaba ma egy új szintet lépett saját maga parodizálásában: egy ideig csak arról beszélt lépten nyomon, hogy milyen remek jelöltnek tart, talán azt remélve attól, hogy saját népszerűtlenségéből rám is ragad valami 

reagált Facebook-posztban Hende állítására Ungár Péter.

Miután ezt nem érezte elég hatékonynak, ma az Egyenes Beszédben azt hazudta, hogy ha én nyerem a választást átülök a Fideszbe. Most arról tekintsünk el, hogy a kétségkívül nem a humoráról ismert Hende Csaba is kinevette magát az interjú végén. Az azonban optimizmusra ad okot, hogy szűk egy évvel a választások előtt a kormánypárt oda jutott, hogy leginkább saját magukkal próbálják meg ijesztgetni a szavazókat

– írta az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője.

Hende Csabának pedig üzenem: látva a teljesítményét, ha fiatal koromban a karriervágy miatt a Fideszbe, és nem az LMP-be lépek be, most könnyen lehetnék a térség kormánypárti országgyűlési képviselője. De mivel többek között akkor most saját magamat kéne buzizni ebben a kampányban, ellenzéki politikus lettem, és vele szemben én még soha nem is hagytam cserben a politikai közösségemet.

– zárta bejegyzését Ungár Péter.

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.