Ungár Péter: Hende Csaba számoljon be a Nemzetbiztonsági Bizottságnak, mit csinált Panamában

Papp László Tamás 2021-07-13 20:31:00
A bizottság LMP-s tagja, a párt Vas megyei országgyűlési képviselője beszélt erről az ATV műsorában.

Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta: érthető a szombathelyiek gyanakvása Hende Csaba utazásaival kapcsolatban, hisz nem ez volna az első eset, hogy Hende nem egyedül utazik külföldre. 

Ahogy korábban megírtuk:

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Hende és egykori titkárság vezetője, aki mostanra már a felesége lett, közpénzen utazna el közös programra. Kerek tíz évvel ezelőtt, 2011-ben Párizsba ruccant ki a pár a magyar adófizetők pénzén. Kettejük útja akkor összesen 468 ezer forintba fájt a magyar adófizetőknek. A luxus szállodai szoba, az útiköltség, de még a napidíj is közpénzből került ki. 

Öt napot tartózkodni Panamában, egy másfél perces beszédért, ez egy teljes abszurdum. Úgy, hogy a szombathelyiek jelentős része még a Balatonhoz se tud lemenni 

– mondta Ungár Péter.

Aki azt kérte Stummer Jánostól, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökétől: hívják be a testület ülésére Hendét, számoljon be a Nemzetbiztonsági Bizottságnak, mit csinált Panamában. 

Hende Csaba, a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője panamai útjával részletesen foglalkoztunk korábbi cikkünkben: 

Nézd meg azt a másfél percet, ami miatt Hende Csaba egy hetet töltött Panamában!

Ahogy arról korábban beszámoltunk a múlt héten utazott Panamába Hende Csaba a szombathelyi választókerület fideszes parlamenti képviselője. Hende akkor sajtó megkeresésre azt írta, hogy "Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hende akkor sajtómegkeresésre azt írta, hogy 

"Panama Cityben veszek részt a Parlamentary Intelligence-Security Forum ülésén. A szervezet idén őszi budapesti tanácskozását készítem elő, mint a Steering Committee tagja. Pénteken érkezem haza."

Hogy pontosan mi is ez? Nos, sajtóértesülések szerint a Parlamentary Intelligence-Security Forum egy, a hírszerzési biztonságról szóló nemzetközi tanácskozás, amit évente rendeznek meg más-más országokban. A Steering Committee pedig ennek az irányító bizottsága.

Bár a hivatalos programot csupán két napon, június 29-én és 30-án tartják, és a program szerint csak június 28. dátummal lehetett becsekkolni a hotelbe, Hende már napokkal előtte kiutazott Panamába.
Végignéztük a fórum élő közvetítésének közel 20 órás videóját, Hendét egyetlen egyszer láttuk felszólalni, ez mindössze másfél percig tartott. 

Egyelőre nem igazán világos, hogy miért kellett ezért a másfél percért közel egy hetet kint töltenie Hendének. A fórum előadói között nem egy olyan volt, aki online jelentkezett be, akár Hende is megtehette volna ugyanezt.

Mivel a parlamenti sajtóiroda több információt nem adott, így az Ugytudjuk közérdekű adatigényléssel fordult az Országgyűlés Hivatalához, hogy megtudjuk, pontosan mire mennyit is költött el a Parlament Hende külföldi útja során. Ezekből az is látszik majd, ha a politikus esetleg feleségét is magával vitte – írtuk.

Ungár Péter az ATV műsorában azt is elmondta:

45 milliárd forintba kerülne a költségvetésnek, hogy a szociális dolgozók is megkapják az 500 ezer forintos juttatást, ez  20 milliárddal kevesebb, mint amit a vadászati kiállításra költenek.

Arról is beszélt:

A szociális szektorban bérválság van. Az elöregedő társadalom miatt egyre nagyobb szükség van az idősgondozásra. A gondoskodó munkát jobban meg kell becsülni

– tette hozzá.

Ungár Péter azt is szóvátette: szabad felhasználású pénzt egyáltalán nem kapott Szombathely, az  útfelújításra kapott pénz elköltését viszont nem egyeztették az önkormányzattal.

Kérdésre azt is elmondta: négy párt támogatja őt jelenleg az előválasztásokon.

Ungár Péter résztulajdonos az Ugytudjuk.hu-t kiadó gazdasági társaságban.

Szólj hozzá!

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.