Tagadja a korrupciós vádakat Boldog István fideszes képviselő

Székely Zoárd 2021-06-30 17:50:00
Több társa azonban beismerte tettét.

Előkészítő ülést tartottak a Fővárosi Törvényszéken a fideszes országgyűlési képviselő, Boldog István korrupciós ügyében – számolt be róla a Magyar Hang.

Az ügyészség korábban hat év letöltendő börtönbüntetést ajánlott Boldognak és munkatársának, Fehér Petra egykori fideszes megyei közgyűlési képviselőnek, ha beismerik, hogy bűnszervezetet működtettek és kenőpénzt fogadtak el.

Ők azonban visszautasították az ajánlatot és ártatlannak vallották magukat.

Hat év börtönt, vagyonelkobzást és pénzbüntetést kér az ügyészség Boldog Istvánra

Börtönbe kerülhet a fideszes politikus, aki korábban melegcsók miatt bojkottálta a Coca-Colát. Közben pedig az ügyészség szerint lopott, mint a megveszekedés. Az Alfahír információi szerint a fideszes politikus, Boldog István ügyében 6 666 666 forint összegben vagyonelkobzást, hat év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést, ötmillió forint összegű pénzbüntetést és öt év közügyektől való eltiltást kért a Központi Nyomozó Főügyészség.

Elsőként Boldogot és Fehért hallgatta meg a bíróság, utána azonban váratlan fordulat történt:

Illési Sándor, Cserkeszőlő egykori alpolgármestere és a kenőpénzt kézbesítő asszisztens is beismerős vallomást tett,

részben pedig két vállalkozó is elismerte bűnösségét.

Tavaly decemberben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot Boldog István és nyolc társa ellen a Fővárosi Törvényszéken. Boldog és Fehér még 2017-ben találta ki, hogy hasznot húznak a TOP-forrásokból, itt jött be közvetlen társuk, K. Péter a képbe.

Voltak százmillió forintos projektek is, bölcsőde, kúria és önkormányzati épületek felújítására, Fehér pedig befolyásolta a vád szerint a pályázatokat, hogy később ráhatása legyen a kivitelező kiválasztására.

Illést is megkörnyékezték, a polgármester szerződést is bontott az addig az önkormányzatnak dolgozó közbeszerzési céggel, amit a debreceni Debköz Közbeszerzési Kft.-re cseréltek le. A Debköz pedig gyakran a Boldog-hálózatában lévő vállalkozásokat hozta ki győztesnek.

Valódi verseny nem volt a közbeszerzések során, Fehér pedig elintézték többen a vádlottak közül, hogy a beruházás értékének 10 százalékát vissza kell osztaniuk.

Ez el is jutott Fehérhez, majd Boldoggal együtt szétosztották háromfelé. A vád szerint más polgármestereket is megkerestek ezzel a modellel, még a választókerület központjának, Törökszentmiklósnak a vezetőjét, Markót Imrét is, aki visszautasította az ajánlatot. Tiszatenyő és Tiszaföldvár vezetői is nemet mondtak, így a vádlottak közölték ez utóbbi polgármesterével, ne is számítson pályázati támogatásokra.

A fideszes Boldog István azonnal Bécsbe rohant elkölteni a 20 milliós kenőpénz

A hivatali vesztegetéssel vádolt fideszes parlamenti képviselő, Boldog István meg sem állt Ausztriáig, ahol méregdrága Hugo Boss-öltönyöket vásárolt a 20 milliós kenőpénzből - írja a Blikk. A lap szerint egy előre lezsírozott projekt miatt kapta az "aprópénzt", a vállalkozó hálájának jeléül.

Boldogot a tárgyaláson Varga István ügyvéd, volt fideszes országgyűlési képviselő, egykori KESMA-elnök (a fideszes médiabirodalom rövidítése) képviselte. Ő kifogásolta, hogy Boldog mentelmi jogát meggyanúsítása után függesztették fel. Szerinte az ügyészség is tiltott módon szerzett adatokat, kérte egyes bizonyítékok, tanúvallomások kirekesztését. Az ügyészség szerint törvényesek voltak a lehallgatások.

Az eljárás szeptemberben még előkészületi üléssel folytatódik, később nyitja meg a bíróság az ügy tárgyalását.

 

 

Címlapfotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.