Ugyan a szivárványos arénát nem engedte, de a logóját megváltoztatta az UEFA

Fehér Buda 2021-06-23 17:10:00
Közben a szövetség kiáll amellett, hogy politikai tett lenne, ha engednének a petíciónak.

Új, szivárványos logót leplezett le a Twitter-oldalán az UEFA. A labdarúgó-szövetség nemrég ugyan lelőtte az olyan petíciókat, amelyekkel azt akarták elérni az aláírók, hogy a ma esti Németország - Magyarország meccs alatt változtassák meg az Allianz Aréna színeit szivárványosra, mivel a szövetség szerint az politikai döntés lett volna a részükről. A petíció mögé egyébként több külföldi politikus is beállt, köztük München polgármestere, Dieter Reiter is, hogy így tiltakozzanak az ellen a törvény ellen, ami összemossa Magyarországon a pedofíliát a melegekkel. 

Az UEFA döntését viszont rendkívül rosszul fogadták a petíció aláírói, Reiter pedig egyenesen szégyenteljesnek titulálta azt, hogy nem állhatnak ki ilyen formában a melegek jogaiért. Az UEFA-ba még az EU is beleszállt, mondván, a szövetségnek nem kellett volna politikai formában kezelnie a  dolgot.

A negatív visszhangra viszont már azzal felelt az UEFA, hogy hivatalosan is megváltoztatták a logójukat, amelynek a hátterében látható most már a szivárvány. A logóváltoztatás mellé egy rövid közleményt is kiadtak, amiben azt írják, a szövetség büszkén viseli a szivárvány színeit, és azt is hozzátették, hogy számukra a pride zászló nem politikai jelkép, hanem a remény egy jelképe, ami azt mutatja, hogy elkötelezték magukat egy sokszínű társadalom mellett.

A müncheni polgármester kéréséről pedig azt írták, hogy a rasszizmus, a homofóbia, a szexizmus és a diszkrimináció többi formája olyan sötét foltjai a mai társadalmaknak, amelyeket a játékok során is nehéz leküzdeni. Az UEFA szerint a diszkrimináció sajnos teljesen átjárja a mai focirajongók körét, a meccseken és a stadiumokon kívül egyaránt. Emellett viszont kiállnak amellett, hogy azok a petíciók, amelyek az Allianz Aréna szivárványosítását kérték, kifejezetten politikai indíttatásból jöttek létre, írja a Metro.

Reiter viszont azt mondja, ha az Arénát nem is, München több látványosságát biztosan szivárványszínekbe öltöztetik a meccs idejére. A polgármester külön kitért arra a szélturbinára is, ami az Aréna mellett található, ha a meccs közben kültéri képeket is bevágnak, ezt szinte biztosan láthatják majd a focirajongók világszerte. Reiter szerint így tisztán érthető módon fogják majd tudatni Magyarországgal és a világgal, hogy kiállnak az egyenjogúság mellett.

Szólj hozzá!

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.