Cigizés miatt tartóztatták le a Pussy Riot egyik tagját Moszkvában

ugytudjuk.hu 2021-06-13 10:33:48
Hetekkel korábban engedték ki egy másik incidens miatt.

Újra letartóztatták a Pussy Riot orosz punkzenekar egyik tagját szombaton Moszkvában, hetekkel azután, hogy egy másik incidens miatt kiengedték a rendőrségi őrizetből.

Veronyika Nyikulsinát egy rendőrőrsre vitték - közölte ügyvédje az Interfax helyi hírügynökséggel, hozzátéve, hogy az ok egyelőre tisztázatlan. A média arról számolt be, hogy az aktivista a dohányzási tilalom ellenére cigarettára gyújtott, és ezért jöttek a rendőrök.

Értesülések szerint a Pussy Riot tagja egy YouTube-csatornának adott interjú miatt tartózkodott az orosz főváros központjában.

Nyikulsinát előzőleg május elején vették őrizetbe, és öt nap elzárásra ítélték.

A Pussy Riot - amely aktivista- és performansz művészeti csoport is - többször feltűnést keltett radikális produkcióival, amelyekkel gyakran Vlagyimir Putyin orosz elnök kormányának politikája ellen tiltakozik. A csoport három tagjának (Jekatyerina Szamucevics, Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina) egyik nagy visszhangot kiváltó akciója 2012 februárjában volt, amikor a moszkvai Megváltó Krisztus-székesegyházban egy úgynevezett zenés punk-imán könyörögtek a később márciusban újra elnökké választott Putyin elűzéséért. Csak 21 hónapi fogva tartás után helyezték őket szabadlábra.

Hat évvel később Veronyika Nyikulsina egyike volt azoknak az előállított és rövid szabadságvesztésre ítélt tiltakozóknak, akik 2018 júliusában az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon elfoglalták az egyik futballpályát, tiltakozásul, mint fogalmaztak, "az orosz politika által elkövetett visszaélések ellen".

Tavaly október 7-én, Vlagyimir Putyin orosz elnök születésnapján a Pussy Riot több tagja, közöttük Veronyika Nyikulsina és Marija Aljohina Moszkvában az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transzszexuális, queer) közösségek szivárványszínű zászlaját tűzte ki kormányzati épületekre, közöttük a legfelsőbb bíróság és a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székházára. A két aktivistát moszkvai bíróságok 10 ezer, illetve 15 ezer rubel (mintegy 40 ezer, illetve 60 ezer forint) pénzbírságra ítélték, amiért részt vettek az akcióban.

Szólj hozzá!

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.