Az osztrákok továbbra sem utazhatnak zöld igazolvánnyal Magyarországra

Papp László Tamás 2021-06-12 16:04:34
Ezt ugyanis a magyar fél egyelőre nem fogadja el.

Bizonyos kivételektől eltekintve osztrák állampolgár továbbra sem léphet be Magyarország területére, ahol ráadásul szinte szinte minden jogosultság a magyar védettségi igazolványhoz kötött, az osztrák „zöld igazolványt“ egyelőre nem fogadják el – írja az ORF.at Magyarok

A megoldást kétoldalú megállapodás jelenthetné. A Magyarországra utazó külföldiekre utazásuk jellegétől függően speciális rendelkezések vonatkoznak, turisztikai céllal 2020 szeptembere óta nem lehet Magyarországra utazni – olvasható a portálon.

A belépést tiltó rendelkezések alól kivételt képeznek többek között azon külföldi állampolgárok, akik állandó, 30 vagy 90 napon túli magyarországi tartózkodási engedéllyel rendelkeznek, akik előre megküldött orvosi meghívólevéllel rendelkeznek, ingázók, akik a határvonal 30 kilométeres körzetében dolgoznak, vagy mindazok, akik igazolni tudják, hogy az elmúlt fél évben átestek a COVID-19 betegségen.

A szigorú lezárások májusi feloldását követően a határmenti Sopron városa is megtelt élettel. Bár Magyarországon a legtöbb szolgáltatás igénybevétele a magyar védettségi igazolványhoz kötött. A vendéglátóegységek teraszain bárki helyet foglalhat, de beltérben csak beoltott és magyar védettségi igazolvánnyal rendelkezők tartózkodhatnak – szól a cikk.

A magyarországi szállodákban szintén csak a magyar védettségi igazolvány birtokában lehet éjszakázni. Osztrák állampolgárok esetében csak üzleti úton lévő személyek foglalhatnak szobát. Múzeumok, kulturális rendezvények látogatása is a magyar védettségi igazolványhoz kötött – írják ugyanitt. 

Negatív PCR-teszt eredményt jelenleg sehol nem vehetnek figyelembe Magyarországon. Kivételt képeznek mindezek alól a testközeli szolgáltatások. A szépségszalonokat bárki látogathatja beoltottságtól, teszteltségtől, vagy állampolgárságtól függetlenül is.

Orbán Viktor miniszterelnök május végén Budapesten fogadta Wolfgang Sobotkát, az osztrák törvényhozás, a Nemzeti Tanács elnökét. A tárgyaláson elhangzott, hogy az európai Covid-útlevél bevezetéséig még hosszú hetek lehetnek hátra, addig is érdemi áttörést a védettségi igazolások kölcsönös elismerése jelenthet, s erről Magyarország kész kétoldalú megállapodást kötni Ausztriával is – zárul a cikk.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.