Németh Zsolt: a nagy kérdés, lesz-e Sárváron új munkásszálló?

Fehér Buda 2021-05-16 17:56:24
A Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője szerint a városba érkező külföldi munkavállalók hatással lesznek a sárvári munkavállalók keresetére.

Korábban már többször foglalkoztunk annak a munkásszállónak az ügyével, amelyet eredetileg a sárvári Kertvárosban húztak volna fel. Az Ungvár utcai beruházás végül nem valósult meg, mivel a helyiek annyira ellenezték az építkezést, hogy városvezetés úgy döntött, megveszi a kérdéses területet. Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője szerint azonban még itt nem ért véget a történet, a képviselő a hozzánk eljutott közleményében arról ír, hogy valószínű valahol máshol, de meg fog épülni a szálló, ami miatt akár le is törhet a sárvári munkavállalók bére. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

A városvezetés egyre többször ködösít, és akkor óvatosan fogalmaztam, amelybe már saját maga is belekeveredik. Miután csak nekik van médiájuk a város és az adófizetők pénzéből, így részükről a hazugságot is igazságnak hiszik, és hitetik el, sajnos egyre többször. Ismételten kialakult egy konkrét eset: néhány hónapja még sikerpropagandaként számoltak be az Ungvár utcai, 64 lakásos társasház építkezéséről, amelyről aztán rövidesen kiderült, hogy a sárváriak nem kérnek belőle. 

Jött a helyzet és lavírozni kellett, hogy politikailag is minden működjön, végül a dolog hogyanja lett a nagy kérdés. Semmi sem drága, ha a város pénzén meg lehet oldani. A városvezetés kitalálta, megvesszük. Igen ám, de

az összeg akár több 100 millió forint is lehet, és arról, hogy mit kezdünk a területtel, egyelőre fogalmuk sincs.

De politikailag, hatalomvágyból mindenképpen tartani kell a pozíciókat. 

A baj egyébként sokkal nagyobb az említett problémánál, ugyanis a lakosság nem feltétlenül az építkezés ellen volt. A sárváriak nem szerették volna azt, hogy a Fidesz, aki óriásplakátokon hirdette az igét a külföldi munkavállalók kapcsán, most mégis csak Sárvárra, egy helyre több száz ukrán, vagy külföldi munkavállalót „telepítsen be”. Azért tiltakoztak, hogy a külföldiek ne törjék le a béreiket, azért, hogy maradjon meg a város tisztasága, és nyugalma, meg persze a biztonsága. 

Most a városvezetés, akinek úgy látszik semmilyen erre vonatkozó koncepciója nincs, meg fogja oldani a sárváriak pénzén a dolgot, és ezzel együtt eszkalálja a problémát.

Valószínű nem ott, hanem máshol majd engedi megépíteni a társasháznak becézett munkásszállót, amely nem csak ott lesz probléma, ahol felhúzzák, hanem a környéken, és persze az egész városban is. 

A demokrácia pont azt szolgálná, hogy a városlakók ne csak a szűrt propagandát, hanem széleskörű információt is kaphassanak, úgy, és abban a formában, ahogy ma a propaganda működik, és ténylegesen beleszólhassanak a környezetük alakításába. Sajnos erre még várni kell, de közülük addig is sokan legalább jól élnek a sárváriak pénzéből. 

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.