Rendőrautóval érkezett meg a bíróságra Fekete Dávid

Papp László Tamás 2021-05-06 13:33:00
Az énekessel szemben százmilliós csalás gyanúja miatt kezdeményezték a kényszerintézkedést.

A Győri Járásbíróság mai, délután fél 2-kor kezdődő ülésén dönt Fekete Dávid ügyében, akiknek letartóztatását tegnap kezdeményezték.

Fotók: Papp László Tamás

 13:34 – A bíróság épülete előtt az újságírókon kívül több károsult is várta az énekes érkezését, akit rendőrök kísértek a tárgyalóterembe.

Fotók: Papp László Tamás

14:21 – Egy rendőrtiszt megkérte az újságírókat, hogy húzódjanak hátrébb a tárgyalóterem folyosójának bejáratától, mert sértettek is vannak jelen, akik bekiabáltak az énekesnek, így nem tudják garantálni a biztonságos elszállítását.

Fotók: Papp László Tamás

14:26 – Az énekes és a rendőrök kijöttek a folyosóra, a döntésre várnak.

Fotók: Papp László Tamás

14:45 – Megszületett a döntés: indokoltnak találta a bíróság Fekete Dávid letartóztatását.

Havasiné Kulcsár Petra, a Győri Törvényszék szóvivője közölte lapunkkal, hogy a bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta. 

A bíróság határozatának indokolása szerint a gyanúsított esetében megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárás során elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekményeknél való jelenlétének biztosítása érdekében szükséges a letartóztatás elrendelése.

A bíróság álláspontja szerint a letartóztatás elrendelésének törvényi feltételei közül fennáll továbbá a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye is, különös tekintettel arra, hogy gyanúsítotti kihallgatását követően elkövetett újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmények miatt szintén gyanúsítottként hallgatták ki, így az sem zárható ki, hogy a jövőben is megkísérelne újabb bűncselekményt elkövetni – szól a bíróság közleménye.

A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezést jelentett be.
 

Tegnap számoltunk be róla, hogy házkutatást tartott a rendőrség Fekete Dávid győri autókereskedésében, ahonnan előállították, majd őrizetbe vették az énekest.

Letartóztatták Fekete Dávidot

Házkutatást tartott a rendőrség Fekete Dávid győri autókereskedésében, ahonnan előállították, majd őrizetbe vették az énekest - írja a ReflektorOnline. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Megasztár egykori versenyzője több embert is jelentős összeggel károsított meg. A beszámolók alapján Fekete cégeket, magánembereket rántott meg, sőt, még a banki szektor is "húzkodta", több százmilliós tartozásokról van szó, múlt hónapban pedig a közösségi oldalán közölte, hogy szakított a párjával is.

Korábbi cikkünkben leírtuk: a Megasztár egykori versenyzője több embert is jelentős összeggel károsított meg. Az ügy számos károsultja nem vállalta a nyilvánosságot, így sejthető, hogy a bűncselekmények száma sokkal több lehet, mint ami napvilágot látott.

Két győri férfi azt állítja, százmilliókkal károsított meg embereket a Megasztár egykori versenyzője

Saját magát, és a családját is nehéz anyagi helyzetbe hozta Fekete Dávid, a Megasztár egykori versenyzője, írja a Blikk. Az énekes a saját bevallása szerint is súlyoz százmilliókkal tartozik embereknek, amelyeket rossz üzleti döntések következtében halmozott fel. A károsultak szerint azonban máshogy szól a történet, két győri férfi a Tények Plusz műsorának meséltek a saját tapasztalataikról.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az üggyel kapcsolatban azt közölte:

Jelentős értékű, üzletszerűen elkövetett sikkasztással, és más bűncselekményekkel gyanúsítják a 35 éves győri autókereskedőt, aki több embert is jelentős összeggel károsíthatott meg az elmúlt két évben.

 „A rendelkezésre álló adatok alapján a fiatalember gépjárművek adásvételével foglalkozott, azonban több autótulajdonost károsított meg azzal, hogy a gépkocsik eladását követően azok ellenértékét nem fizette ki" – szól a rendőrségi közlemény.

A Tények Plusz műsorában idén márciusban győriek nyilatkoztak az énekes állítólagos viselt dolgairól.

Egyikük azt mondta: Fekete Dávid rengeteget hazudott, és több embert is átvert, sőt a férfi állítása szerint az énekes a saját felesége nevére 73 millió forintos hitelt is felvett, amit azóta sem törleszt. A győri férfi pedig még arról is lerántotta a leplet, hogy az információi szerint Fekete néhány héttel ezelőtt autót is lopott: az énekes állítólag eladta a járművét, amelyet másnap visszalopott.

Az énekes másik károsultja arról beszélt:

hogy az otthonát veszítette el Fekete Dávid miatt, most a hat hónapos terhes feleségével együtt kell költöznie. A férfi azt mondja, autókat és pénzt is rábízott a megasztárosra, amelyek aztán szépen eltűntek. A győri férfi szerint Feketének már a találkozásuk előtt komoly adósságai voltak, amelyeket ilyen módon akart betömködni.

A Fekete Dávid ügyéről nyilatkozott Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze is.

A Hit Gyülekezete tagjainak is tartozik Fekete Dávid

Fekete Dávid még a Me­gasztár 4. szériájának idején került kapcsolatba a Hit Gyülekezetével. Dávid akkor ugyan nem lett tagja a gyülekezetnek, de megismerkedett az egyházalapító Németh Sándorral, aki lelki segítséget nyújtott neki ahhoz, hogy képes legyen feldolgozni a hirtelen jött sikert és népszerűséget, ami azzal járt, hogy Dávid második helyen végzett a tehetségkutatóban - írja a Bors.

Az egyházi vezető azt mondta:

a győri gyülekezetben egyébként sokan ismerik őt, és azt is úgy tudom, hogy több tagtól is kért és kapott pénzt az elmúlt időszakban. Mondhatjuk úgy is, hogy többeket megkárosított, de bízom benne, hogy hamarosan visszatalál a helyes útra, és képes lesz rendezni az életét

– mondta a vezető lelkész Fekete Dávidról, s arra kérte a győri gyülekezet vezetőit, hogy nyújtsanak lelki segítséget a bajba jutott énekesnek, ha jelentkezik náluk.  

 

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.