II. Erzsébet a windsori kastélyba költözhet, hogy közelebb legyen Fülöp herceg sírhelyéhez

Fehér Buda 2021-04-26 06:39:20
A királynő a járvány alatt már szinte teljesen áttelepült a kastélyba, úgy néz ki, ez így is marad.

Szombaton temették el Fülöp herceget, II. Erzsébet férjét. A herceget a windsori kastélyban, ideiglenes helyre temették, olyan uralkodók mellé, mint például VIII. Henrik, vagy I. Károly. Fülöpöt viszont nem a végső nyughelyén helyezték el, a királyi pár már évekkel ezelőtt megegyezett arról, hogy a haláluk után közös sírban szeretnének nyugodni. Így a királynő halála esetén Fülöpöt exhumálni fogják, hogy közös sírba kerülhessenek.

Úgy tűnik viszont, hogy a királynő addig is közel szeretne lenni a férjéhez, akivel 73 éven át voltak házasok. A brit lapok most azt írják, hogy II. Erzsébet végleg a windsori kastélyba költözne át, hogy minél többször meglátogathassa Fülöp sírját. A királyi pár a koronavírus-járvány idején költözött át a világ legnagyobb, jelenleg is kastélyként funkcionáló épületébe, hogy elkerüljék a vírus. A kastély egyébként már régóta Fülöp és II. Erzsébet kedvenc királyi lakja volt, a családjukkal rendszeresen itt nyaraltak. 

Fülöp saját maga renováltatta a kastély északi kertjét, amit a királynő és a testvére gondoztak a II. világháború idején. A járvány alatt a hercegre és a királynőre egy 20 fős személyzet vigyázott, akik a párral együtt, elzártan éltek a kastély területén. Nem lehetett könnyű dolguk, a királyi páron kívül még ezer hálószobát is rendben kellett tartaniuk. Fülöp végül itt is halt meg, az egyik utolsó kívánsága az volt, hogy itt is temessék majd el.

Ha II. Erzsébet tényleg költözik, akkor az 1830-as évek óta fenálló hagyomány törik majd meg, hiszen a brit királyi család 1837 óta él a londoni Buckingham-palotában. A királynő döntésétől függetlenül ez a kastély marad majd a monarchia fő épülete, II. Erzsébet a későbbiekben egyfajta irodaházként használhatja majd a turistalátványosságot. 

A királynő hivatalosan április 22-én áll majd újra munkába, egy nappal a 95. születésnapja után. A Metro szerint II. Erzsébet ingázni fog majd a Buckingham-palota, és a windsori kastély között, ám az eddig megszokott hétvégék helyett 3-4 napot tölt majd Fülöp herceghez közel.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.