A Momentum, a Jobbik és az MSZP is reagált a kormány oltásellenes vádjára

Fehér Buda 2021-04-16 06:45:00
Miközben a magyar kormány március végére berobbantotta az oltási kampányát, és valóban hihetetlen mértékben felgyorsult itthon a koronavírus elleni vakcinák beadásának folyamata, az utóbbi időben egy újfajta kommunikációt is elkezdett alkalmazni.

A kormányoldalról ugyanis az elmúlt hetekben gyakran hallhattunk a teljes ellenzéket nyíltan oltásellenességgel és ezen keresztül az emberek életének veszélyeztetésével vádló megjegyzéseket, például Orbán Viktor Kossuth Rádiós megnyilvánulásai között is, írja a Jövő TV.

Az ellenzéki pártok év elején valóban felszólaltak a keleti vakcinák beszerzése ellen, azonban ez csupán az Európai Gyógyszerügynökség által be nem vizsgált oltóanyagokra vonatkozott. A kormány azóta viszont egy teljes kommunikációs stratégiát épített fel az ellenzék “oltásellenességére”, és lépten-nyomon hangsúlyozzák, hogy szerintük az ellenzéki politikusok politikai érdektől vezérelve árulják el a magyar embereket.

A témához kapcsolódó külön érdekesség egyébként, hogy a Publicus egy nemrég megjelent felmérése szerint Magyarországon az oltási hajlandóság lényegesen nagyobb az ellenzéki szavazóknál (a megkérdezetteknél 84 százalék), mint a kormánypárttal szimpatizálóknál (51 százalék).

A Jövő TV most felkeresett néhány ellenzéki pártot, hogy megkérdezzék, hogyan értékelik a kormány narratíváját, amelynek keretein belül oltásellenességgel vádolják őket, illetve mit gondolnak Orbán Viktor azon kijelentéséről, hogy “meghalhatnak és meg is halnak olyanok, akik hallgatnak a baloldalra”?

A Jobbik álláspontja szerint “az, hogy Orbánék halálkampányba kezdtek az ellenzéki politikusok ellen, hogy nyilvánvaló hazugságokat állítanak róluk, semmi mást nem bizonyít, mint hogy most tényleg tartanak a kormányváltástól és a felelősségre vonástól.

Ezzel a polgárháborús propagandával Orbán és bűnbandája csak azt bizonyítja, hogy a lopott zsákmányért és a hatalom megtartása érdekében bármire képesek.

De ki kell ábrándítanink Orbánt és a bűntársait is, ugyanis hiába kapálóznak, hogy magukkal rántsák a mélybe az országot, 2022-ben csak ők fognak bukni.

Attól még, hogy valaki óvatosságból bevizsgálgatja az erdőben szedett gombákat – annak érdekében, hogy nehogy megmérgezze a saját családját – nem gombaellenes, hanem éppen ellenkezőleg felelősen jár el. Ezzel szemben pont az a felelőtlen és gondatlan, aki a vizsgálatot elmulasztja. Inkább a Fidesznek kellene tükörbe nézni.” -fogalmazott a párt a kérdésekre adott válaszban.

Az MSZP a megkeresésre a következőképpen reagált:

“Nem véletlen, hogy a magas halálozásért menekülő útvonalat keres a kormány, teríteni akarja a felelősséget, hiszen kezdettől fogva elrontották a járvány kezelését.

A jól bevált receptet használják: a hibádat fogd rá valaki másra! Jól emlékszünk, hogy tavaly december 26-án érkezett Magyarországra az első oltás. Ekkora már kilencezer honfitársunk életét vesztette. Vajon ezért ki felel? 

Az MSZP álláspontja szerint a korlátlan hatalommal rendelkező Orbán Viktor és kormánya felelős a koronavírus-járványban bekövetkezett tragédiákért, hiszen minden releváns információ a kormányhoz fut be, cselekvési pozícióban csak a kormány és a miniszterelnök van.

Ezért sok magyar ember haláláért, a járványhullámok előtt késve meghozott intézkedésekért, az oltási káoszért, az egészségügyi dolgozók koronavírus-járvány alatti elüldözéséért, az egészségügyi ellátórendszer szétveréséért Orbán Viktor és a kormány a felelős.”

A Momentum válaszában kifejtette, hogy “a magyar kormány pontosan ugyanazt csinálja, amit az elmúlt években csinált: hamis ellenségképet gyárt, aki ellen lejáratókampányt indíthat. Ismerjük a Fidesz módszereit és nem lepődünk meg semmin”.

"Elferdítik a tényeket és alternatív valóságot kreálnak, melyet propagandagépezetükkel a végletekig mantráznak. Ez történe a migránsokkal, Sorossal, Brüsszellel és most ezt próbálják megvalósítani az oltásellenes ellenzékkel is" - tették hozzá.

A Momentum a Jövő TV kérdéseire az alábbi választ adta még:

“Természetesen az ellenzék sohasem volt oltásellenes, hiszen az oltás a jelenlegi egyetlen megoldás a vírus terjedésének megakadályozására. A Momentum a kezdetektől minden csatornáján kiállt az oltás mellett, sőt, a januári ‘100 ezer forintot az oltásért’ javaslatunk is arra irányult, hogy ösztönözzük az embereket az oltásra való regisztrációra.

Amely kritikákat megfogalamztunk, azok az átláthatatlan vakcinabeszerzésekre, a megtévesztő, hiányos és demagóg tájékoztatásra, az egészségügyi dolgozók lenézésre és a hatalmi pozícióval történő visszaélésre vonatkoztak.

A Momentum a kezdetektől fogva a teljeskörű tájékoztatás és a mihamarabbi átoltottság mellett foglalt állást. Jelenleg hazánkban azért kiemelkedően magas a halálozási arány, mert a ⅔-os Fidesz-kormányok képtelenek voltak az egészségügyi rendszert olyan állapotba hozni, hogy az megfelelően tudja felvenni a kesztyűt egy ilyen vírussal szemben.

Az elmúlt 11 év kormányzásának hiányosságai elfedésére sajnos nem elegendő az orvosok, ápolók, mentősök, önkéntesek hihetetlenül megfeszített munkája. 

Ha a Fidesz gyakorlatilag mindent megtett azért, hogy ez a járványkezelés ne az emberek meggyógyításáról szóljon: amellett, hogy az elmúlt években teljesen leépítették az egészségügyet, az egész helyzetet kampányolásra használják, a szakértők véleményei helyett a közvélemény kutatásokhoz és a foci események határidejeihez kötik az intézkedéseket, és a felhatalmazási törvény segítségével a gyászoló és munkájukat vesztett családok megsegítése helyett szétlopják az országot.

Kórház, iskola, munkahely — ez a Momentum szentháromsága és fő programiránya, mely segítségével, a kormányváltást követően, meg fogjuk valósítani az egészségügyi rendszer nyugati színvonalra emelését.”

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.