A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szóvivője is jelentkezett önkéntes Covid-segítőnek

Papp László Tamás 2021-04-14 15:28:14
Dr. Gál Katalin szeretné a képzésen tanultakat a gyakorlatban is hasznosítani.

„Dr. Gál Katalin kolléganőnk, aki a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészségen dolgozik ügyészként és szóvivőként, úgy érezte, hogy szeretne többet tenni annál ebben a járványhelyzetben, mint betartani a szabályokat és vigyázni, amennyire lehet” – derül ki a főügyészség közleményéből.

A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a hetekben indította el a “Covid segítői képzést”, amelynek célja civilek képzése arra, hogy hasznos segítséget tudjanak nyújtani Covid betegeket ellátó intézményekben.

Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének elnökével, Szijjártó Lászlóval húsvétkor a győri Iparkamara Szent István úti épületében beszélgettünk, ahol az egészségügyi intézmények járvány elleni küzdelmét segíteni akaró önkénteseknek tartott felkészítő tréninget.

Győri MOK-elnök az Ugytudjuknak: a Covid-betegek jelenlegi elosztása az ország kórházaiban durván emeli a betegbiztonsági kockázatot

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Területi Szervezetének elnökével, Szijjártó Lászlóval a győri Iparkamara Szent István úti épületében beszélgettünk, ahol éppen az egészségügyi intézmények járvány elleni küzdelmét segíteni akaró önkénteseknek tartott felkészítő tréninget. Mint a kamara megyei elnöke számos kritikával illette a járványkezelést, és tett javaslatokat, melyek a médiában széles körben ismertté váltak.

„Sokakban nem tudatosul, hogy a járvány alatti látogatási tilalom miatt sajnos kiesett a látogatók által nyújtott ápolási segítség is. A járvány előtt is általános volt, hogy a hozzátartozók etették, itatták, mosdatták kórházban kezelt szeretteiket. Már akkor is komoly ápolóhiány volt sok osztályon. ez mostanra megsokszorozódott, több helyen kritikussá vált és így egyértelműen az életet veszélyeztető betegrizikók alakulnak ki” – fogalmazott a kamara helyi elnöke.

„Kolléganőnk úgy döntött, elvégzi ezt a tanfolyamot. Mindig is úgy gondolta, hogy az ember amit tud tegyen meg, ne várjon másokra, hiszen ahol lehet segíteni, ott kell is segíteni. Nagyban befolyásolta döntését, hogy ezt a szemléletet szeretné a gyerekeinek is átadni” – szól az ügyészségi közlemény.

A képzésen az ápolóknak, orvosoknak, betegeknek nyújtandó, szaktudást nem igénylő segítségadásra oktatták ki őket, így többek között vérnyomás és lázmérésre, ágyneműcserére. Nagy hangsúlyt fektettek a lelki támogatásra is, hiszen már néhány nyugtató szó, vagy egy korty víz is sokat számíthat.

Kolléganőnk elszánt abban, hogy ha lehetősége lesz rá, szeretne olyan önkéntes munkát vállalni, ahol a tanultakat használhatja – teszik hozzá.

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.