Gonosz kukkoló, nyúlbélák, hiénák – Dézsi Csaba András nagyon kiakadt ránk a cikkünk miatt

Papp László Tamás 2021-04-14 07:34:00
A győri polgármesternél az váltotta ki az indulatos Facebook-bejegyzést, hogy megkérdeztük tőle: szerinte belefér a járványügyi korlátozásokba, hogy közterületen nem hord maszkot, illetve ételt fogyaszt? Valamint a cikkben szembesítettük őt a hatályos jogszabályokkal.

„A “Győr összefog” Facebook oldalon a szájmaszkot csak a tokáján hordó Pap László Tamás (az LMP által finanszírozott) Úgytudjuk szerkesztője és Farkas Bazsi a Szombathelyi LMP aktivistája, szintén az Úgytudjuk online lap írója hiénaként nekem támadt, mert olyan bátor fiúk, hogy a saját Facebook oldalamon felfedezték az általam kiposztolt fotót, hogy a most megnyitott győri piacon megettem egy hamburgert, természetesen mindenkitől több méter távolságot tartva” – így reagált Győr fideszes polgármestere arra, hogy portálunk is beszámolt róla: közterületen készült róla fotó, hogy nincs rajta maszk, illetve ételt fogyaszt. Valamint idéztük az erről szóló, ezeket tiltó jogszabályokat.

Melyek értelmében a települések belterületén, az  utcán és a  közterületen mindenki köteles orvosi  maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Ez alól csak a 6 év alatti gyermekek, az autizmussal, értelmi vagy pszichoszociális fogyasztékossággal élők, továbbá a sporttevékenységet végzők képeznek kivételt. Valamint hogy az állampolgárok a megvett ételt nem fogyaszthatják el közterületen, hanem csak otthon vagy az autójukban.

Dézsi Csaba András maszk nélkül szendvicsezett a Dunakapu téren

A polgármester a szombaton újranyitott Dunakapu téri piacon tett látogatást a feleségével, amiről a Facebook-oldalán tett közzé fotókat. Az egyik fotón a városvezető szendvicset fogyaszt az egyik büfénél, természetesen maszk nélkül, hisz maszkot viselve nehéz volna táplálkozni. A helyszíni étkezés tényét ő maga erősíti meg a posztjában: „És még a hamburgeremet is meg tudtam enni!"

„Pontosan úgy, ahogy azt a szombat hajnalban elvégzett életmentő szívkatéterezésem után egy videóban megígértem. A két szerencsétlen nem tudta, hogy beleszaladnak a pofonba! Azt akartam bizonyítani, hogy a budapesti mentősöket feljelentő gonosz kukkoló nem egyedi eset. Ilyen kis feljelentgető nyúlbélák itt is élnek közöttünk. Akik nem tisztelnek semmit” – folytatódik a minősítésekben bővelkedő poszt.

Dézsi Csaba Andrást azonban mi nem feljelentettük, nem is kukkoltuk őt, hanem beszámoltunk egy nyilvános Facebook-bejegyzéséről, illetve ott közzétett fotójáról. Valamint kérdéseket tettünk fel ezzel kapcsolatban. Ezeket a kérdéseket először neki tettük fel e-mail-ben, tehát cikkünk megjelentése nem érte őt váratlanul, illetve álláspontját ott is kifejthette volna. 

„Sem a munkát (azt hírből sem ismerik), sem a tudást (annak nincsenek birtokában) sem az elhivatottságot (mert fizetett gyűlölködők). Egyszerű hiénák!” – ezekkel a jelzőkkel folytatódik a portálunk főszerkesztőjét és a cikk szerzőjét érintő kirohanás. Dézsi Csaba András egyébként nem orvosként, hanem mint politikus, városvezető volt jelen a Dunakapu téren, vagyis a mentősökkel vont párhuzam legalábbis kérdéses.

Köszönöm azoknak a győrieknek, akik oroszlánként kiálltak mellettem és a kommentjeikkel a védelmemre keltek! Ezért erős közösség a győri! Szívügyünk Győr! – zárta bejegyzését a polgármester.

Dézsi Csaba András tevékenységéről a járványügyi szabályokkal összefüggésben több cikk született korábban is. Az egyikben – amely a polgármester „menzarazziával” foglalkozott, azt a kérdést tettük fel: hogyan mehetett be a polgármester az iskolába, amikor a járványhelyzet miatt a gyerekek szülei se mehetnek be oda?

Miért mehet be járvány idején váratlanul, rajtaütésszerűen az iskolákba Dézsi Csaba András, ha a szülők nem?

„Több kritika érkezett a Facebook oldalamra, miszerint nem jól főznek a győri menzákon. Elindultam és elkezdem tesztelni. Ahogy megígértem" - írta Dézsi Csaba András fideszes győri polgármester a menzalátogatását rögzítő videójához. Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Arra még, ha szűkszavúan is, de válaszolt a polgármesteri hivatal. Az Átlátszó tavalyi riportjának kérdésére viszont Dézsi Csaba András nem felelt. A portál annak próbált utánajárni: hogy történhetett, hogy a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Dézsi Csaba András vezette Kardiológiai Osztályán fekvő újraélesztett szívbeteghez a járvány miatti látogatási tilalom alatt is bemehetett a Blikk, a hozzátartozók viszont nem.

A Blikk bemehetett a győri kórházban fekvő újraélesztett szívbeteghez, a családtagok nem

Felháborodott Facebook-posztot tett közzé egy hozzátartozó, aki szerint a győri kórházban fekvő szívbeteg rokonával a Blikk riportot készíthetett, miközben őket nem engedték oda a betegágyhoz. A lapnál az Átlátszó kérdésre elmondták, az interjút készítő munkatársuk hivatalos belépési engedéllyel rendelkezik, az azonban nem derült ki, kitől és milyen feltételek mellett jutottak hozzá az engedélyhez.

A beteg egyik hozzátartozója akkor a Facebook-posztjában ezt kérdezte Dézsi Csaba Andrástól:

“Tisztelt Főorvos úr! Magyarázatot adna, hogy történhetett meg, hogy ha jól tudom ön által vezetett osztály szubintenzív részébe újságírók mehetnek be riportot készíteni, ráadásul egy olyan beteghez, akit hála az ön osztálya 2 héttel azelőtti megkérdőjelezhető szakmai munkájának a mentősöknek 17x “kiütéssel” sikerült csak visszahozni az életbe? Közben a hozzátartozók nemhogy nem mehetnek be, de minden “morzsányi” telefonon kért tájékoztatásért könyörögni kell?”

Mi természetesen most, és a jövőben is meg fogjuk kérdezni a polgármestert a közérdeklődésre számot tartó ügyekben.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.