Kupadöntős a Falco!

Vágvölgyi Bálint 2021-04-09 16:42:00
Extrán játszottak a szombathelyiek, sokkal élesebbek voltak a Szolnoknál.

Benke Szilárd triplájával indult a mérkőzés, de ő szerezte a Falco második kosarát is, Keller duplája után már 7-1-re vezettek a vasiak, Benke újabb kosarát pedig már Gasper Potocnik időkérése követte - írja a BB1.hu, kosaras szakportál. Badzim kosarával folytatódott a mérkőzés, Váradi a sarokból dobott egy triplát. Subotic villant egyet a Falco palánkja alatt, amit a másik oldalon Bruinsma tett meg, de őt faultolták, így büntetőből növelte tovább a szombathelyi pontok számát. Barac duplájával lett tíz közte, a légiós egy perccel később ismét betalált. 5-17. Perl újabb kosara után, időt kért a Szolnok. Gibson egy triplával köszönt be, Juhos büntetőzhetett, de csak egyet dobott be. Zárkózott az Olajbányász. Gibson újabb triplájával már tízen belülre is kerültek. Sok pontatlansággal tarkított, nagy rohanásba kezdtek a csapatok. Benke törte meg a hosszú szombathelyi gólcsendet, két büntetőt is bedobott. A negyed hajrájában Badzim dobott triplát, Váradi pedig egy remek tempót. 15-23.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Zsíros fifikás kosarával indult a második félidő, a másik oldalon Anderson hibázott. A vasiak jó védekezéssel korrigáltak, Bruinsma az ellentámadásból – faulttal együtt – értékesített egy dobást, a ráadás büntető viszont kihagyta. Warner remek egyéni megoldását követően született meg az újabb szolnoki kosár, Váraditól jött a válasz. Keller alley-oopja ugrasztotta talpra a vasi kispadot, de Warner és Badzim megrázta magát, hatra zárkóztak. Subotic remek kosara teljesen nyílttá tette az első félidőt. Keller kosarat dobott, Váradi technikait kapott. Óriási volt a feszültség. Bruinsma vitte be három szolnoki gyűrűjében és szerzett újabb pontokat, Subotic egy büntetőt értékesített a másik oldalon. Anderson első kosara egy hármas volt, 16 percet kellett rá várni. Gibson talált be, Perl két jó büntetővel válaszolt. Sok hiba borzolta a kedélyeket mindkét oldalon, Subotic viszont egy triplával rázta fel az övéit. A negyed utolsó kosarát Perl szerezte. 34-41.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Bruinsma szerezte a második félidő első kosarát, majd Benke talált be és a ráadás büntetőt is értékesített a Falco magyar válogatott játékosa. Pongó szerezte az első szolnoki kosarat, Perl azonban egy perc alatt két triplát is dobott, időt kért a Szolnok. Keller osztott ki egy sapkát, Subotic azonban triplát dobott. A negyed közepén 39-52 volt a táblán. Benke közelről szerzett újabb kosarat, Váradi közelije pedig tovább nyitotta az ollót. Tizennyolc pont volt a Falco előnye, amikor újra időt kért a Szolnok. Váradi tette közé a húszat, három perc volt hátra a negyedből. Warner és Subotic pontjaival jött be húsz alá az Olaj. A harmadik negyed utolsó percében Perl és Bruinsma is betalált, de Warner sem hibázott a vonalról 44-64.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

Sok hibával kezdte az utolsó negyedet mindkét csapat, közel két percet kellett várni az első kosárra, Juhos szerezte. A Falco tudatosan lassította a játékot, minden támadásukat az utolsó másodpercekig kijátszották.  Az Olajbányász derekasan küzdött. Teljesen szürreális volt, ami a pályán történt, minden második támadásban eladtak egy labdát. Perl Zoltán triplája után időt kért a Szolnoki Olajbányász, 50-69 volt a táblán. Rudner kosarával folytatódott a találkozó, Benke triplával válaszolt rá.  Barac nyitotta huszonkettőre az ollót. A találkozó utolsó négy percére úgy fordultak a csapatok, hogy a lényegi kérdések már eldőltek. Váradi egy triplával “színezte tovább”. Cakarun a másik oldalon mutatta meg, hogy nem véletlenül a magyar mezőny egyik legjobb játékosa.

Fotó: MKOSZ / Girgász Péter

A Falco jobban játszott, megérdemelten jutott be a vasárnapi fináléba.

Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 63-84 (15-23, 19-18, 12-23, 17-20)

Szolnoki Olajbányász: Warner 8, Kovács -, Rudner 4,Subotic 14/6, Cakarun 9. Cserék: Badzim 9/3, Pongó 2, Gibson 8/6, Zsiros 2, Juhos 5, Taiwo 2, Pallai -.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely: Váradi 15/6,Benke 19/6, Bruinsma 14/3, Barac 8, Keller 6. Cserék: Barac 8, Perl 17/9, Lake -, Anderson 5/3, Kovács B. -, Doktor -.

Címlapkép: MKOSZ / Girgász Péter

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.