A kórházakban gyógyítani kell nem kamerázni mondta Kovács Zoltán, majd megjelent egy fotósorozat az MTI-n, a fehérgyarmati koronavírus intenzív osztályról

Farkas Bazsi 2021-04-03 10:50:00
Mindig vannak kivételek.

Szerdán jelent meg az a nyílt levél, amiben 28, a kormánytól független szerkesztőség arra kérte a hatalmat, hogy hadd menjenek be a kórházakba és mutathassák be, hogy milyen kemény munka is folyik a covid betegek mentése érdekében.

A legnagyobb baj ugyanis az, hogy a kórházak nem hajlandóak információt adni az általunk feltett kérdésekre sem. Azt pedig csakis a kormányzati kommunikációból tudhatjuk meg, hogy milyen állapotok is vannak a covid és a covid intenzív osztályokon, miközben a névtelenséget kérő forrásaink megdöbbentő információkat osztanak meg.

Az első oltásukat megkapott betegek is fekszenek a szombathelyi covid intenzív osztályon

Szinte napról napra emelkedik a Magyarországi koronavírus fertőzöttek száma. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, közel 400 koronavírus fertőzöttet ápolnak a győri kórházban. Ahogy Győrben, úgy Szombathelyen is csak kórházi forrásokra tudtunk hagyatkozni. A Markusovszky kórházat hiába kérdeztük, eddig válasz a titkárságról nem érkezett.

Alig, hogy kikerült a szerkesztőségek nyílt levele Kovács Zoltán kormányszóvivő azt posztolta, hogy a kórházakban gyógyítani kell és nem kamerázni.

Ehhez képest ma az állami hírügynökség egy fotósorozatot közölt a fehérgyarmati kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályáról.

Fotók: MTI/Balázs Attila

Mindez azért bosszantó, mert ismét csupán napok kellettek ahhoz, hogy példát kapjunk a Fidesz-kormány kioktató, lekezelő stílusa után az állításuk teljes cáfolatára.

Amúgy meg pont ezek a fotók bizonyítják, hogy igenis be lehet úgy menni egy kórházba, hogy a sajtó munkatársai ne zavarják ott a gyógyítást, és közben még az olvasókat érdeklő információkat is át tudják adni. Vagyis csak tudnák, ha ugye a hatalom beengedné őket, minket a kórházakba. 

Frissítés

Cikkünk megjelenése után újabb fotók kerültek fel egy másik helyszínről. Az MTI fotósa ugyanis a nyíregyházi kórházba is bejutott.

Fotó: MTI/Balázs Attila

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.