Glázer Tímea: Nem véletlen, hogy a Győr-Szol felügyelőbizottságába egyetlen ellenzéki sem kerülhetett

Papp László Tamás Pintér Bence 2021-03-23 11:59:00
35-40 ezer győri ellenzéki szavazót is el tud képzelni Glázer Tímea a jövő évi választáson. De kiket indít a DK az előválasztáson? És miért gondolja, hogy a 2019 őszi választást elcsalták? Interjúnk a Demokratikus Koalíció győri önkormányzati képviselőjével!

Interjúsorozatunk legújabb alanya Glázer Tímea, a DK győri önkormányzati képviselője, illetve helyi vezetője. A győri politikust a közelgő ellenzéki előválasztások mellett a 2019-es, szerinte elcsalt önkormányzati választás tanulságairól is kérdeztünk, valamint arról, hány szavazójuk lehet, kiket indítanak jelöltként, verhető-e a láthatatlan emberként emlegetett fideszes Simon Róbert Balázs az 1-es választókerületben? Mit tud, s mi a véleménye a Győr-Szol, illetve a GYHG körül kialakult helyzetről? Szokott-e informálisan beszélgetni a polgármesterrel, és kik azok a fideszesek, akikkel szót tud érteni? Ha ő lenne a polgármester, megtartott volna azok közül valakit, akiket Dézsi Csaba András kirúgott? Miért van olyan érzésünk, hogy az ellenzék nem repül rá az általunk feltárt ügyekre? Nagyinterjú!

Indít-e a DK jelöltet az idei helyi előválasztáson?

Igen, mind a két győri választókerületben indítunk jelöltet.

Lehet-e azt tudni, hogy kik ők?

Később fogjuk nyilvánosan bemutatni a jelöltjeinket. Természetesen elkötelezett demokrataként és az Orbán-kormány ellenfeleiként, elsősorban pedig helyi közéleti személyként ők is azon dolgoznak, hogy a 2022 után Győr és környéke a kormányváltás nyertese legyen. Bár, akik figyelik a Facebook-oldalunkat azok már azért nagyjából sejtik, hogy kik lesznek a jelöltek.

(Mint arról írtunk már, a DK-s kampánykiadványok jelzik, hogy az előválasztásokon Jancsó Zita indul a Győr-Moson-Sopron megyei 1. és dr. Gasztonyi László a 2. választókerületben a DK jelöltjeként.)

Az előválasztás a gyakorlatban hogyan zajlana? Indíthat jelöltet bárki, vagy csak a pártok?

Ez még nekünk is teljesen új. Olyat fogunk csinálni, ami eddig még nem volt Magyarországon. Nyilván, ha ezen a választáson civil jelölt indul, akkor a pártokhoz hasonlóan neki is ki kell venni a részét ennek az az anyagi, szervezeti vonatkozásaiból, az előválasztási folyamat költségeiből. Illetve valamelyik párt mellett el kell köteleznie magát, hisz a választáson hat párt indít jelölteket, tehát el kell döntenie, melyik frakcióba ül be s persze a kiválasztott pártnak is be kell fogadnia a civil jelöltet.

Glázer Tímea

Fotó: Papp László Tamás

Az USA-ban a pártok előválasztásain csak a regisztrált szimpatizánsok indulhatnak és szavazhatnak. Itt is lesz ilyen?

Szavazni az előválasztáson nyilván csak az szavazhat, aki regisztráltatja magát. A jelölés részletei egyelőre még nincsenek teljesen kidolgozva.

A Jenei Ferenc LMP-elnökkel készült interjúban hangzott el az, ami már a Pollreisz Balázs MSZP-képviselővel, illetve Balogh József korábbi szocialista győri polgármesterrel beszélgetve is felmerült. Jelesül hogy a baloldalnak, ami Győrben leginkább az MSZP-t és a DK-t jelenti, van egy állandó, stabil bázisa, mely nagyjából húszezer szavazó, de ezt nem nagyon lehet már tovább bővíteni. Tehát egy olyan jelöltre, aki MSZP-s vagy DK-s politikus, az ingadozó szavazók nem biztos, hogy szívesen voksolnának. Ezért merült fel már a Pollreisz Balázs polgármester-jelöltsége előtt is, hogy inkább civil vagy pártonkívüli jelölt kellene?

Nem teljesen értek egyet ezzel.  Az országgyűlési választásokon sokkal magasabb a részvétel, így a szavazók száma is sokkal több. Számításaink alapján Győrben akár 35-40 ezer szavazója is lehet az ellenzéknek. Az eddigi választások az elmúlt időszakban olyanok voltak, hogy nagyjából lehetett tudni, hogy mi lesz a kimenetele, az eredménye. Az ellenzéki pártok külön indultak az országgyűlési választásokon, vagy legalábbis nem volt teljes az összefogás s emiatt azért nagyjából lehetett látni, hogy egyes körzetekben nem valószínű a győzelem. Viszont most a teljes összefogással igenis van arra lehetőség, hogy megnyerjük ezt a választást a győri 1-es választókerületben is. A Demokratikus Koalíciónak egyébként olyan jelöltjei lesznek akiket a párt indít, de nem pártemberek. Nem politikusok. Teljesen új arcokat hozunk be.
 
Ez azt jelenti hogy ön nem lesz jelölt?

Nem leszek jelölt, ahogy az már a 2019 októberi önkormányzati választás után bejelentettem.

Még a Borkai elleni indulása előtt 2019 augusztusában rendkívül magabiztosan úgy nyilatkozott, hogy egy 10-es skálán 10 az esélye, hogy Ön lesz a polgármester. És ez még a Borkai-botrány előtt volt, ami nyilván inkább növelte, mint csökkentette az esélyeit. Ám annak ellenére hogy országosan az ellenzék sok helyen előretört. Győrben ez nem sikerült. Mi ennek az oka, mi történhetett?

Amikor az ellenzéki pártok 2019 nyarán Győrben összeálltak, természetesen úgy gondoltuk, hogy van esélyünk. Persze azért azt is világosan láttuk, hogy Borkai Zsolt elég népszerű a városban, és ha nincs a botrány, akkor nagyobb arányban nyert volna. De azért egy kampánynak nem megy neki úgy senki, hogy nem szeretne nyerni, és nem érzi azt, hogy esélyes a győzelemre. Hogy miért döntöttek így a győriek? Kérdés, hogy valóban így döntöttek-e?

Nekem az a meggyőződésem, és nagyon sok győritől is azt hallom, hogy ezt a választást elcsalták. Nagyon sokan még a mai napig megszólítanak az utcán, a közértben, vagy írnak nekem, hogy miért nem én indultam újra, és emellett persze még mindig sok kedves szót kapok, ami biztató és nagyon jólesik. Bátran ki merem mondani, hogy valójában Borkai Zsolt nem nyerte meg ezt a választást. Utána mi tettünk is feljelentéseket választási visszaélések gyanúja miatt, de ezek nem lettek rendesen kivizsgálva. Tehát én úgy gondolom, hogy azt a választást én megnyertem. Fej fej mellett, de megnyertem.

Glázer Tímea

Fotó: Papp László Tamás

Ennek választásnak a gyenge láncszeme a helyi Jobbik volt, melynek politikusai kiléptek az összefogásból. Nemrég készült interjú az újjáalakult győri Jobbik elnökével. Az ő szavazóikból is van jó pár ezer Győrben. Velük rendeződött a viszony, jó a kapcsolat?

A helyi Jobbikban nekünk csak pár emberrel volt problémánk. De országosan kiállt mellettünk a Jobbik központi vezetése, a Borkai elleni győri tüntetéseken itt voltak a Jobbik országgyűlési képviselői. Remélem, az újjáalakult helyi Jobbikkal ugyanolyan lesz a kapcsolat, mint országosan, sőt biztos vagyok ebben.

Személyesen még nem találkoztak?

Velem még nem.

Mennyire van a helyi ellenzéki pártok vezetői között heti, napi szintű kapcsolat, egyeztetés? Hogyan próbálják az összefogást szervezetileg is megteremteni?

Az online és telefonos kapcsolat a helyi ellenzéki pártelnökökkel folyamatos, kivéve a Jobbikot, velük még nem beszéltünk.

Borkai Zsolt  lemondása után Dézsi Csaba András lett Győr polgármestere. Ha az elmúlt egy évét értékeli, akkor mi az, ami meglepte, amit nem várt volna tőle? Mi az, amiben negatívan vagy pozitívan csalódott ahhoz képest, amit korábban feltételezett róla?

Sajnos ez előző évben a koronavírus-helyzet miatt nagyon kevés közgyűlés volt. Nyilván szükséges értékelni a polgármester munkáját, de nehezen tudjuk, mert nem együtt dolgoztunk a közgyűlésen. Hanem Dézsi Csaba András egymaga meghozta azokat a döntéseket, amelyekbe mi egyáltalán nem voltunk bevonva. Nemcsak a közgyűlésben nem hallathatjuk a hangunkat: a legtöbb felügyelő-bizottságban sincsenek ott az embereink, tehát nem tudjuk, egy cégen, intézményen belül mi zajlik. A mai napig nem történt meg az, amit tavaly októberben a polgármester megígért, hogy a külsős bizottsági helyekre beteszi az ellenzéki jelölteket. Én kerültem be egyedül az Ipari Park felügyelő-bizottságába. De a többi jelölt esetén ez nem valósult meg.

Az önkormányzat bizottságaiban persze képviselőként ott vagyunk, de jelenleg nincsenek bizottsági ülések. Igazából annyit tudunk, amit az internetre feltöltött polgármesteri rendeletekben benne van, valamint ami a sajtó megír. Mi, képviselők a polgármestertől nem kapunk semmilyen előzetes tájékoztatást, hogy milyen döntéseket fog hozni, mire készül, és melyik döntést mi alapján hozta meg. Kivéve a idei költségvetést, mert ezzel kapcsolatban a polgármester úr kikérte a véleményünket. De ezen kívül minden esetben nekünk kellett utánamenni, ami persze rendben van, hogy egy képviselőnek ez a feladata és utánajár. De több helyen az országban vannak olyan nagyvárosok, ahol a polgármester rendszeresen tájékoztatja a képviselőket.

Glázer Tímea

Fotó: Papp László Tamás

Nincsen más információs csatornájuk, mint a publikumnak? Tehát csak az, ami az önkormányzati honlapon fent van? A képviselőként sem kapnak több információt?

Nem, semmit. Ezt nagyon hiányolom. Ami nekem még negatívum, hogy egy nemzeti ünnepen nem azzal kellene foglalkozni, hogy milyen utcanév-táblákat veszünk le. Hanem igenis odafigyelni a győriekre, az ő problémáikra. Vannak természetesen jó döntések is azok között, amiket a polgármester hozott. Az önkormányzati lakások bérleti díjának elengedésével, illetve csökkentésével egyet tudok érteni. Én is adtam be három javaslatot, kettőt még tavaly  novemberben.

Az egyik a 65 év felettiek  tüdőgyulladás elleni ingyenes oltására vonatkozott.  Arra január 20-án válaszolt Pergel Elza alpolgármester asszony. A másik a szolidaritási alapra vonatkozott, de arra máig nem kaptam választ. Pedig láthatjuk, hogy a kormány a költségvetésünk 10 százalékát elvonta a szolidaritási alapra vonatkozóan. A vendéglátósok megsegítéséről szóló javaslatomra sem reagáltak. S a költségvetéssel kapcsolatban is van véleményem és javaslatom, amit leírtam polgármester úrnak, erre természetesen választ is kaptam, ami viszont szerintem csak általánosságokat tartalmazott. Ezt a Facebook-oldalamon nyilvánosságra  is hoztam.

A hatpontos javaslatára a járvánnyal, illetve a vendéglátással kapcsolatban a városháza részéről érkezett reakció?

Egyelőre semmilyen külön válasz nem jött.

A járvány Győrt az országos átlagnál jobban vagy kevésbé sújtotta?

A turizmuson, a vendéglátáson érezhető, hogy nagyon súlyosan. Hétvégente ez egy pezsgő város volt, nagy forgalmú éttermekkel. szállodákkal. Az ebből élők rendkívül elégedetlenek, mert már a tartalékaikat is felélték. Mára rendkívül  súlyossá vált a helyzet, hiszen a győri kórház is megtelt koronavírusos betegekkel. A kormány egyértelmű, hogy nagyon rosszul kezeli a helyzetet. Érthetetlen, hogy ilyen vészhelyzetben hogy lehetett az, hogy 5500 egészségügyi dolgozó mondott fel, és a maradásuk érdekében semmit nem tett az Orbán-kormány.

Ön mit tud a Győr-Szol átvilágításáról, illetve a GYHG körüli helyzetről? Személyesen, képviselőként, ha rákérdez, mondanak valamit?

Tájékoztatást, mint képviselő semmit nem kapok, ha rákérdezek, akkor sem hiszem, hogy pontos információt kapnék. Egyébként én is a sajtóból, az Ugytudjuk által közölt cikkekből tudom a legtöbbet ezzel kapcsolatban. A Győr-Szol felügyelő-bizottságában egyetlen ellenzéki delegált sincs, nyilván ez nem véletlen. Hiába akartunk oda is küldeni ellenzéki felügyelő-bizottsági tagot, megtagadták. Így nem tudunk semmilyen belső információt. Azt mindenesetre látni lehet, hogy nagy a káosz a Győr-Szol-nál. Az önkormányzat saját cégének nincs felelős vezetője, vezérigazgatója.

Érdekes, hogy mi most a Dézsi Csaba Andrásról beszélgetünk, pedig jövőre országgyűlési választások lesznek. Simon Róbert Balázs parlamenti képviselőről viszont Jenei Ferenc helyi LMP-elnök azt mondta: ő a láthatatlan ember, valahogy nem lehet észrevenni. Simon verhető a jövő évi választásokon?

Én nem találkozom Simon Róbert Balázzsal, mert nem egy körbe járunk, így én tényleg nem látom őt. De nem látom Kara Ákost sem, mert azon a kevés közgyűlésen ami volt, azért néha nem lett volna rossz hogy ha az országgyűlési képviselők is ott lettek volna. Egyszer-egyszer talán láttam őket, de nem jellemző, hogy ott lennének az önkormányzati üléseken.

Szerintem Simon Róbert Balázs simán verhető, ezt már csak azért is mondom, mert 2018-as választáson, amikor az ellenzék megosztott volt, akkor is csak 49 százalékot kapott, összesen többet kaptak nála az ellenzékiek. Láthatatlan képviselő, aki tudomásom szerint még önöknek sem ad nyilatkozatot. Pedig elmondhatná, hogy valójában mit tesz szeretett városunkért, mert azért biztosan nem tett semmit ö sem, ahogy Kara Ákos sem és a város polgármestere sem, hogy a kormány ne vonjon el több milliárd forintot Győrtől.

A helyi ellenzék működése kapcsán gyakran felmerülő kritika: nem látni, nem érezni azt, hogy az ellenzék igazán rárepülne konkrét ügyekre. Mi, a sajtótól megírjuk a gyanús, kétes ügyeket, de utána nem látjuk az ellenzéki akciót, a cselekvést.  Mi ennek az oka? Például  a GYHG a vagy a Rómer ház ügye, amire a polgármesternél mi is rákérdeztünk, könnyen lecsapható labdáknak tűnnek.

Olyanra én nem szeretnék semmiképpen ráugrani, amiről nincsen egyértelmű információm. Mert hiába teszek fel kérdéseket, ha két hónappal később kapok rájuk választ, ha kapok egyáltalán. Valótlan dolgokat pedig nem szeretnék állítani. Sem a GYHG-ra, sem pedig a Győr-Szol belső ügyreire nincs rálátásunk, hogy ott ténylegesen mi folyik. Nem véletlen, hogy a mi delegáltjainkat nem engedik be ezeknek a cégeknek a felügyelő-bizottságaiba.

A DK mennyire van jelen Győrben, hány taggal? A helyi baloldalon, illetve az ellenzéken belül, az országos támogatottsággal összevetve a DK mennyire népszerű? A húszezres győri baloldali, balliberális szavazóbázisban a Demokratikus Koalíciónak mekkora a tábora?

A helyi DK-tagság jelenleg olyan 150 fő körüli. Polgármester-jelöltként a 2019-es választáson körülbelül 19 ezer szavazatot kaptam. Nem tudom persze megmondani, hogy ebből mennyi a mi szavazónk, de látható, hogy a DK a legnépszerűbb ellenzéki párt az országban, és biztos vagyok benne, hogy Győrben is, hiszen az EP-választáson helyben 17 százalékot kaptunk. Az elmúlt pár évben csak a Demokratikus Koalíció volt képes Győrben több száz fős rendezvény és tüntetés szervezésére. A mi országos politikusainkra kíváncsiak legtöbben a városban, hiszen minden fórumunk telt házas.

Ha újra lesz közgyűlés, milyen ügy van, amit mindenképpen bevinne oda?

A költségvetésről feltétlenül lesznek kérdéseink, ahogy a Győr-Szol, illetve a GYHG kapcsán is. Még a Borkai Zsolt polgármestersége alatt többször megkérdeztem Sági Gézát, a Győr-Szol akkori vezetőjét a hulladékszállítás ügyében, de mindig kitérő válaszokat adott. Nekünk már akkor feltűnt, hogy itt nem mennek rendben a dolgok. De ők azt mondták, hogy megvan a pénz, nincs probléma. A város akkor is több százmillióval járult hozzá a Győr-Szol működéséhez. De ez valójában úgy volt, hogy az egyik oldalon bejött a pénz, a másikon pedig kifolyt. Látjuk, hogy ennek mi lett a vége.

Dézsi Csaba András jóformán teljesen lecserélte a vezetőket a helyi cégeknél, intézményeknél. Helyükre Győrön kívül hozott embereket vagy a saját bizalmi köréből nevezte ki az új vezetőt. Vagyis a Borkai-garnitúrát gyakorlatilag lefejezte. S ez a folyamat már középvezetői szintre is eljutott. Olyanokat is kirúgtak, akik évtizedek óta ott vannak. Ha Önt választják polgármesternek Borkai helyére, hogyan számolt volna le az előző korszakkal?

Nyilván egy ilyen botrány után a Borkaival egy pártból kikerült új polgármester is tisztogat. Mi is váltottunk volna le embereket, de én mindenféleképpen  győrieket jelöltem volna a megüresedett pozíciókba.  A 2019 októberi választás előtti napon rendezett gyűlésen azt mondtam: ha a Fidesz nyer, Budapesten fognak dönteni a győriek sorsáról, a helyi ügyekről, onnan fognak a nyakunkra küldeni embereket. Ez be is igazolódott az elmúlt évben. Más városokból hoznak ide vezetőket. Én azonban helyieket szerettem volna látni a győri cégek élén. Hiszen Győrben nagyon sok jó szakember van, nekik kell lehetőséget adni.

Szőnyegbombázás történt, nagyon kevés olyan embert találunk, aki a helyén maradt. De érdekes módon pont az az ember ma is ott ül a városházán, akiknél mindenki biztosra vette, hogy ki fogják rúgni: Csörgits Lajos aljegyző. Van a leváltások közül olyan, amelyik szakmailag megkérdőjelezhető? Van olyan, akit ön szerint nem volt helyes kirúgni?

A Pannon-Víz vezérigazgatóját nem biztos, hogy le kellett volna váltani azért, mert a csatornák el voltak dugulva, s elöntötte Győrt a víz. Ez már hosszú évek óta probléma. Meglepődtem azon, hogy Tőke Lászlót ezzel az ürüggyel elmozdították. Amellett középvezetőket, osztályvezetői szintű szakembereket sem biztos, hogy lecseréltem volna.

A polgármesterrel és a többi helyi fideszes politikussal mennyire van beszélőviszony? Szoktak informálisan kommunikálni?

Vannak fideszes politikusok, akivel lehet konkrét ügyekről, problémákról beszélni, mondjuk például a szemétszállítással kapcsolatban, vagy a környezetvédelemmel, vagy éppen panaszok vannak különböző területeken. Szeles Szabolcs alpolgármesterrel, Borsi Róbert képviselővel is beszéltünk már helyi ügyekben, Szálasy Lászlót éppen a napokban kerestem meg egy közlekedési panasz miatt a választókerületünkben, de segítőkész Rózsavölgyi László is, akivel 2010 óta dolgozom együtt az Oktatási Kulturális és Sport Bizottságban. Ha pedig egy adott választókerületből keresnek meg valami ehhez hasonló dologgal, természetesen jelzem az ottani Fidesz-képviselőnek. Más oldalon állunk ugyan, de akkor is a város lakóiért kell dolgoznunk, s van mikor közösen.

Dézsi Csaba András is nyitott az ilyen megkeresésekre?

Vele sok ilyen közös dolgom nem volt még, de bízom benne, hogy ő is az lesz. Tény, hogy más városokban a jegyzőtől kezdve a polgármesterig a vezetők folyamatos kapcsolatban vannak a képviselőkkel, a járvány idején is tájékoztatják őket. Nem tudom, a fideszes képviselők mennyi információt kapnak, de mi, ellenzékiek gyakorlatilag semmit. Itt azokra a döntésekre gondolok, amelyeket "békeidőben" a közgyűlés hozna meg.

Glázer Tímea

Fotó: Papp László Tamás

Van egy csomó nagyberuházás, ami folyik, például a strand fejlesztése. Önök például ezt hogy látják?

Már a jelenlegi termálfürdő üzemeltetésénél is vannak komoly problémák. Egy Győr méretű városban a fürdőre, illetve annak felújítására természetesen szükség van. De nem mindegy, hogy mennyi, hogy nem lesz-e a tervezettnél sokkal drágább. S valójában mire költik ezt a pénzt, a minőség visszaigazolja-e a többletköltséget? Remélhetőleg nem az lesz, hogy a városnak rengetegbe kerül, de bevételt igazából nem hoz.

És a vasút föld alá vitele, vagy a kulturális negyed? Önök se tudnak ezekről részleteket?

Most úgy tűnik, nemcsak kulturális negyed lesz ott, de áruház is. Ez is érdekes, hogy kulturális fejlesztésről beszélünk, de mégis megjelenik ott egy olyan beruházás, aminek  a kultúrához semmi köze. Kérdés, ezt így ki engedélyezte? Maga a kulturális negyed önmagában lehet jó dolog is, de a színház lebontását nem tudom elfogadni. Az épületet védett műemlékké kellene nyilvánítani. Biztosan lehetne használni jó célokra az épületet.

Ha nem színház működne ott, akkor mi?

Bármilyen kulturális intézmény. Illetve működhetne ott továbbra is a régi színház egy része. Akár használhatnák fiatalok, amatőr színjátszókörök, De – már csak azért is mert polgármesterünkről köztudott, hogy szereti a rockzenét – az épület befogadhatná a fiatal zenészeket, akik itt gyakorolhatnának és otthonra lelnének. Ezek csak apró ötletek, de hiszem, hogy lesz megoldás.

Gyengült-e Dézsi pozíciója a Fideszben, miként hat ezt Győrre, mekkorák lehetnek az elvonások?

Az a polgármester, aki a miniszterelnökkel személyes jó kapcsolatban van, mégse tud közbenjárni azért, hogy a városunktól ne vonjanak el több milliárdot – hiszen Győrtől vonta el a legtöbb pénzt a kormány –,  az a pártján belül súlytalan és gyenge. Talán ez az utóbbi nyilatkozatai miatt van, amik eléggé kemény kritikával illették Orbán Viktor kormányát. Egy tisztességes városban nem történhet meg olyan, hogy egy interjú eltűnik az önkormányzat által fenntartott média oldaláról. Szinte biztos vagyok benne, hogy Szijjártó Péter nem csak átadásra jött Győrbe.

Glázer Tímea

Fotó: Papp László Tamás

Az ellenzéken kívüli civilekről mi a véleménye? A Balla Jenő és a Kovács László által vezetett egyesületekről létezik egy olyan vélekedés, hogy mögöttük a Fidesz áll, de legalábbis a Fidesz érdeke, hogy elinduljanak, mert így szavazatot vesznek el az ellenzéktől. Ez az elmúlt év során, az önkormányzati munkában mennyire bizonyosodott be vagy cáfolódott meg?

Az egyértelmű, hogy Kovács Lászlóék a Fidesz irányvonalát viszik, legtöbbször velük szavaznak, de semmiképpen nem beszélnek ellenük. S ők kaptak is különböző bizottsági helyeket, pozíciókat, ha jól tudom, állást is. A legutóbbi polgármester-választáson ők nyíltan Dézsi Csaba Andrást támogatták. Balla Jenő azért e tekintetben más, róla inkább elhiszem, hogy függetlenként próbál dolgozni.

Balla Jenő a nekünk adott interjúban pont azért kritizálta az ellenzéket, hogy nem elég aktív...

Én erre azt mondom: ő ne minket kritizáljon, hanem végezze a saját munkáját. Én sem kritizálom őt mint civilt, sőt vele is tudok közös ügyekben együtt dolgozni, amikor a győriek érdekeit képviseli. Azért, amikor még volt közgyűlés mi, ellenzékiek sokszor beleálltunk ügyekbe, s ezekre Balla Jenő is többször rácsatlakozott. Vissza lehet nézni a jegyzőkönyveket. De akár ellenzékiek, akár kormánypártiak, akár civilek vagyunk, mind a győriek szolgálatára esküdtünk. S úgy is kell dolgoznunk.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.