Ungár Péter a Médiahatósághoz fordul, szerinte ugyanis a Vas Népe olyan kérdéseket tett fel amelyek alkalmasak az oltásba vetett bizalom aláásására 

Farkas Bazsi 2021-03-12 19:24:20
A Vas megyei LMP képviselője azt kéri a hatóságtól, hogy folytassanak le vizsgálatot az ügyben. 

Ahogy arról korábban már beszámoltunk a szombathelyi, önkormányzati oltópont kapcsán egy sor kérdést küldött a Vas Népe a polgármesteri hivatalnak. Mivel a hivatal korábbi tapasztalatai alapján nem volt biztos abban, hogy válaszaik változtatás nélkül jelennek meg, így ők maguk posztolták ki azokat Facebook-oldalukra. 

A Vas Népe kérdéseinek kapcsán küldött megkeresést a Médiahatóság elnökének Ungár Péter, a Vas Megyei LMP országgyűlési képviselője.

A nyílt levelet változtatás nélkül mutatjuk:

Dr. Karas Monika elnökasszony részére 
Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság 
Email: info@nmhh.hu

Tisztelt Elnök Asszony! 

Mint az bizonyára Ön előtt is ismert, Dr. Nemény András Szombathely megyei jogú város polgármestere március 10-én jelentette be, hogy a kormányhivatallal egyeztetve időszakosan működő egészségügyi szolgáltatási helyszíneket jelölt ki, oltópontokat hoznak létre a városi mozikban és múzeumokban. Meggyőződésem, hogy Ön is egyetért abban velem, hogy ez a jelenlegi helyzetben fontos és helyes döntés volt, hiszen pártpolitikai hovatartozástól függetlenül közös érdekünk, hogy a lakosság minél nagyobb számban és minél gyorsabban megkapja a koronavírus elleni oltásokat. Csak hogy időközben a Vas Megyei kormányhivatal megbízottja gyakorlatilag szabotálja az oltópontok kialakítását és az oltások helyi megszervezését. 

Ez így önmagában még nem tartozik elvileg az Ön hatáskörébe. Az viszont bizonyosan igen, hogy a kormánypárti Vas Népe elnevezésű újság egyértelműen olyan kérdéseket tett fel Dr. Nemény Andrásnak és az önkormányzatnak, ami alkalmas arra, hogy a Vas Népe olvasóinak oltás iránti, illetve az oltást szervező közintézményekkel szembeni bizalmát aláásása. Súlyos problémának tartom, hogy egy magát függetlennek tartó lap (ennek kivizsgálása is megérne egy eljárást) úgy teszi fel a kérdéseit, hogy abban egyébként komoly politikai állításokat fogalmaz meg. Mivel bízom abban, hogy Ön is oltáspárti, ezért nem borzolnám a kedélyeit valamennyi kérdés felsorolásával, a beadványom végén megtalálható linken megnézheti ezeket, de a történeti hűség kedvéért álljon itt pár példa: 

·  "A politikai haszonszerzésen  kívül mi motiválja abban, hogy azt a hamis látszatot keltse, hogy az állami szervek a háziorvosokkal együttműködve nem képesek a lakossági oltásokra?"

·  "Hasonló profizmusra számíthatnak-e az emberek a város által szervezett oltópontokon?"

·  "E felkéréstől hogyan jutott el odáig, hogy önkormányzati oltópontokat alakítson ki? Kitől kapott erre felhatalmazást?" 

További kérdések és az önkormányzat válaszai: https://www.facebook.com/szombathely.hu/posts/289054502568595

Ismétlem és megerősítem fenti sorokat: álláspontom szerint a Vas Népe a kérdéseivel súlyosan aláássa az oltással és az oltást szervező közintézményekkel szembeni lakossági bizalmat, kérdéseivel pedig a függetlenség látszatára sem adva fogalmaz meg (kormánypárti) politikai állításokat. Fentiekre tekintettel kérem Elnök Asszonyt a szükséges eljárás lefolytatására és a megfelelő jogkövetkezmények alkalmazására. 

Segítő együttműködését ezúton is köszönöm. 

 

Üdvözlettel 

Ungár Péter 
országgyűlési képviselő

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák