Ellenzéki pártok: Nemzeti Oltási Bizottság vegye át a bukott kormánytól az oltási programot!

ugytudjuk.hu 2021-03-06 09:27:00
Az ellenzéki pártok szerint Magyarországnak ma kormányzásra képtelen kormánya van, amely egy tömeges oltást sem tud megszervezni.

Hat ellenzéki párt közösen követeli, hogy a tömeges oltás szervezését a járványügyi szakemberek, az Orvosi Kamara és az önkormányzatok bevonásával létrejövő szakmai testület, a Nemzeti Oltási Bizottság vegye át az alkalmatlan kormánytól.

Az LMP, a Jobbik, a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum közös közleményét változtatás nélkül közöljük:

Orbán Viktor megbukott. Magyarországnak ma kormányzásra képtelen kormánya van. Orbán Viktor tíz éve vívja harcát a maga által kreált, kitalált ellenségek ellen, de amikor valódi veszély fenyegeti az országot, amikor nem plakátokra, hanem felelős cselekvésre lenne szükség, csúfosan leszerepel.

A valaha volt legnagyobb létszámú kormányzati bürokrácia képtelennek bizonyult a gyors, hatékony és emberséges cselekvésre. Ma szinte semmi nem működik abból, amire a válságban az országnak szüksége lenne. Minden más esetben indokolt lenne Orbán Viktor azonnali lemondása, ám most, a járvány és a gazdasági válság miatti drámai helyzetben az emberi életek és egzisztenciák megmentése minden más szempontot felülír.

Az első és legfontosabb feladat itt és most a tömeges oltások gyors és zökkenőmentes megszervezése. Bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és kormánya erre képtelen és alkalmatlan.

A demokratikus ellenzéki pártszövetség kezdeményezi és követeli, hogy a járványügyi szakemberek, az Orvosi Kamara és az önkormányzatok bevonásával létrejövő szakmai testület, a Nemzeti Oltási Bizottság vegye át az alkalmatlan kormánytól a magyar emberek életének és egzisztenciájának megvédése szempontjából legfontosabb oltási program megtervezését és végrehajtását.

A rendelkezésre álló vakcinákat lakosságarányosan a kormány adja át az önkormányzatoknak, hogy azok saját maguk szervezhessék meg településeik oltási programjait. Az önkormányzatok eddig is gyorsabban, hatékonyabban, emberségesebben reagáltak a járványra és a válságra, mint a kormány, és most is készek és alkalmasak a cselekvésre.

A kormányzásra képtelen, bukott kormány miatt 2022-ben a kormányváltás immár nemcsak lehetőség, de szükségszerűség is Magyarországon. Ezen múlik a válság utáni talpra állás és jóvátétel. Addig azonban minden erőt a járvány és a válság hatásainak kivédésére, a magyar életek és egzisztenciák megóvására kell összpontosítani, a demokratikus ellenzéki pártszövetség ebben készen áll együttműködni az alkalmatlan kormány helyett az oltási programot lebonyolító Nemzeti Oltási Bizottsággal és az önkormányzatokkal.

Szólj hozzá!

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.