Magabiztosan nyert az Egis Körmend a Kecskemét ellen

Székely Zoárd 2021-02-06 19:54:00
20 ponttal nyertek a vasiak.

Egis Körmend – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 77-57 (16-8, 22-22, 20-12, 19-15)
Bajnokság, 22. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Földházi T., Praksch P., Sörlei A. (Dr. Páli K.)

Körmend: Thames 11/3, Mócsán 5, Ferencz 12/6, Durázi 6, Taylor 14. Csere: Simons 15/15, Ireland 10/3, Németh Á. 2, Takács K. 2, Tóth N. -.

KTE: Wittmann 10/9, Thomas 15/3, Djeraszimovics 8, Kucsera -, Karahodzsics 3. Csere: Dramicsanin 14/6, Horti 7, Lewis -, Lukács D. -.

Legutóbbi három bajnokiját elveszítette az Egis Körmend és a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, a bajnokság 22. fordulójában viszont megszakadt az egyik sorozat: a két együttes egymással találkozott a vasi városban - írja a bb1.hu.

Taylor kétszer próbálkozhatott, de nem talált a gyűrűbe, majd Wittmann távoli kísérlete is kimaradt. Két perc is eltelt már, amikor Durázi megszerezte a meccs első kosarát. Némi időbe beletelt, mire magára talált a KTE, de Thomas triplája rögtön vezetést is ért, ugyanis a házigazda sem remekelt addig a támadásokban. Thames jelentkezett szintén egy hármassal, újra a hazaiaknál volt az előny, majd ugyanő egy duplát is dobott (9-5). Tartotta a különbséget a Körmend, majd az utolsó percbe érve Ireland talált be kintről, ami a negyed utolsó sikeres dobását jelentette: 16-8 az első tíz perc.

Simons egy triplával adta meg a kezdőlökést a második negyedhez, először nőtt tíz fölé a különbség (19-8). Tíz pont körüli előnyét igyekezett tartani a Körmend, azonban jobban nem tudott ellépni. Ugyan egy-egy támadás erejéig tíz fölé nőtt a differencia, mindig akadt egy-egy KTE-játékos, aki válaszolni tudott a hazai pontokra – Wittmann triplája után is egyszámjegyű lett a hazai fór, amit körmendi időkérés követett (28-19). Dramicsanin is egy trojkával jelentkezett, Ferencz triplájával viszont visszaállt a tízpontos különbség (33-23). Durázi zsákolt a félidő utolsó percének kezdetén, s még Dramicsanin jegyzett két büntetőből szerzett pontot a játékrészben: 38-30 az első húsz perc.

A harmadik negyed első négy körmendi pontját Wittmann igyekezett ellensúlyozni egy triplával. Kissé akadozott a körmendi gépezet támadásban: az említett négy pontot egyetlen Ireland-büntető követte a negyed közepéig, így szép lassan ötre jött vissza a KTE (43-38). Újabb kecskeméti dupla után Taylor igyekezett felrázni az övéit: két zsákolásával egy kosáron túli lett a különbség ismét (47-40), majd egy lepattanót is begyűjtött, az azt követő támadásból pedig Ferencz volt eredményes, majd Taylor zsákolt újfent (51-40). Thomas büntetői törték meg a Körmend 10-0-s etapját, Ferencz viszont egy triplával felelt, majd Taylor kettese zárta le a harmadik negyedet: 58-42.

Wittmann és Simons egy-egy hármast tett helyre, a negyed első percének végére maradt a különbség. Simons újabb hármasával már a húszat közelítette a hazai előny, majd Taylor zsákolásával át is lépte azt (68-47). Öt perc volt ekkor még hátra, időt is kértek a vendégek, de innen már nem tudtak visszakapaszkodni: Simons másodpercekkel a vége előtt ismét távolról célzott jól, ötödik értékesített hármasával állította be a 77-57-es végeredményt.

 

Fotó: hunbasket.hu

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.