Vereséggel kezdett az Egis Körmend a FIBA EC-ben

Vágvölgyi Bálint 2021-01-26 16:50:00
A görög Iraklis verte a vasi csapatot.

A FIBA Europe Cup A-csoportjában az Iraklis BC kezdte meg a szereplését az Egis Körmend csapata. A görög együttes a 6. helyen áll jelenleg a hazája bajnokságában, míg a vasiak a hetedikek Magyarországon. A kvartett másik mérkőzésén – amelyet 12:00-kor kezdtek – a Reggiana egy ponttal legyőzte a Belfius Mons gárdáját. Az összes találkozót a hollandiai Den Bosch-ban rendezik.

Fotó: fiba.com

Thames és Obinna kosaraival indult a mérkőzés, két és fél perc elteltével 7-4-re vezettek a kék-fehérek. Kemény védekezéssel és Durázi harcos játékával tartotta magát a Körmend, amely Mócsán triplájával a vezetést is átvette (9-11). Innen futott egy 5-0-át az Iraklis, köszönhetően Hanlan pontjainak - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Fordulatos volt a meccs, egyszer az egyik, egyszer a másik csapat fogott ki egy-egy jobb periódust, de a negyed végét a görögök bírták jobban. 24-19.

Továbbvitte a második játékrészre is a lendületes kosárlabdáját az Iraklis, 33-24-nél volt kénytelen időt kérni Ziga Mravljak. A kis szünetnek meg lett a hatása, elkezdett visszakapaszkodni a vasi csapat (33-29). Remekül működött a körmendi zóna, miközben Thames továbbra is ponterősen játszott, de ezután egy újabb áramszünet következett, ami kitartott a félidőig. 50-42.

Elképesztő dobóformát mutattak a görögök, 77%-kal találtak be a mezőnyből az első 22 percben, a fordulás után hamar átlépte a tízet a különbség (59-46). Nagyot küzdött a Körmend, de a különbség nem nagyon csökkent, miközben az idő egyre csak fogyott. Suggs és Hanlan is nagy napot fogott ki az Iraklisnál, előbbi 15, míg utóbbi 19 pontnál járt két perccel a harmadik felvonás vége előtt. A hátralevő időben jelentős változás nem történt a játék képét illetően, magabiztosan őrizte az előnyét a görög együttes. 72-60.

Fotó: fiba.com

Megpróbálta megnyomni a záró negyed elejét a Körmend, de továbbra is ellenállhatatlanul kosárlabdázott az Iraklis, amely egy 10-4-es futással lezárta a lényegi kéréseket. Nem sokkal később a húsz is meg lett közte. Bár nagyot küzdött az Egis Körmend, a remek dobóformát mutató és a találkozó előtt is esélyesebbnek tartott Iraklis végül magabiztos győzelmet aratott. 94-76.

Iraklis BC - Egis Körmend 94-76 (24-19, 26-23, 22-18, 22-16)

Iraklis: Suggs 15/6, Bowlin 9/3, Hanlan 23/9, Obinna 7/3, Kavvadas 7. Cserék: Ebanks 3/3, Tsairelis 11, Gkiouzelis 3/3, Hatcher 4, Schizas 7/3, Verginis 5, Fillios -.

Körmend: Thames 18/3, Takács -, Mócsán 15/9, Durázi 16/6, Taylor 10. Cserék: Ireland 11, Oroszi -, Mosely 4, Németh -, Ferencz -, Tóth 2.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”