Beismerte bűnösségét a szombathelyi gázpisztolyos trafikrabló

Pintér Bence 2021-01-20 11:57:00
A súlyos testi sértés vádját azonban vitatja az elkövető.

A mai napon a Szombathelyi Törvényszéken kezdődött meg a fegyveres rablással vádolt férfi tárgyalása. A vádlott elismerte bűnösségét és nagyon sajnálja amit tett. Bár a trafikban dolgozó eladó a bíróságon ma nem jelent meg, a tettes a bírótól és a trafikot működtető cég vezetőjétől is kérte, hogy tolmácsolják bocsánatkérését a sértettnek és sajnálja a történteket.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A férfi, mint korábban írtuk, többszörösen büntetett előéletű: 2018. november 25-én kellett volna börtönbe vonulnia, ez, illetve hogy büntetett előélete miatt nem tudott új életet kezdeni, elmondása szerint nagyon elkeserítette. Sofőrként próbált meg elhelyezkedni, de mivel erkölcsi bizonyítványt nem kapott, így esélytelennek bizonyult, hogy hosszú távon sikeres élete legyen.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A vádlott azt is elmondta, hogy 2013-ban egy közúti balesetnél egy égő buszból mentett ki három embert. Amikor Szombathelyre költözött, előbb albérletben, majd a Kisfaludy Sándor utcai munkásszállón lakott, pénztelensége azonban oda vezetett, hogy már a szállón is tartozott a lakás költségeivel. A férfi ekkor döntött úgy, hogy valahonnan pénzt szerez, így jutott eszébe a Zanati úti trafik kirabolása.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Gázpisztolyával több lövést is leadott a helyszínen, a megjelent szakértő elmondása szerint az, hogy az eladó szeme az egyik lövés következtében nem károsodott, annak köszönhető, hogy a nő szemüveget viselt. A bíró megkérdezte az elkövetőt, hogy miért adott le lövéseket, tanúsított-e ellenállást az eladó, a vádlott erre azt felelte, hogy nem emkékszik rá.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A trafikot üzemeltető cég vezetője elmondta, az eladóknak adott utasítás alapján rablás esetén ellenállás nélkül át kell adniuk a követelt pénzt. A cég leltárja szerint 185 655 forintot vitt el az elkövető. Miután ez elhangzott, a vádlott az ügyvezetőnek is azt mondta, nagyon megbánta tettét és minden erejével azon lesz, hogy visszafizesse a fenti összeget.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A tárgyalás márciusban újabb szakértők és tanúk bevonásával folytatódik, előreláthatólag a bírói döntés is megszületik majd.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A vád szerint az 53 éves vádlott 2018. november 20. napján 21:30 óra körüli időben kerékpárral érkezett a Szombathely, Sárvár utca 1. szám alatt üzemeltetett Nemzeti Dohánybolthoz. A vádlott a kerékpárt a közeli autómosónál hagyta, a nála lévő maszkot felvette, és miután bement az üzletbe, a kabátja zsebéből elővette a gáz- és riasztófegyvert, amit az ott eladóként dolgozó sértett arcára szegezett és tőle a napi bevétel átadását követelte. A sértett közölte a vádlottal, hogy átadja a pénzt, csak ne bántsa.

A vádlott ennek ellenére 21 cm távolságból arcon lőtte az általa korábban vásárolt gáz- és riasztófegyverrel a szemüveget viselő sértettet, és ismét felszólította őt a pénz átadására.

A sértett, akinek csípett és könnyezett mindkét szeme, elindult a pénztárgéphez, a vádlott pedig sürgetve és szidalmazva követte őt, többször megütötte a sértett hátát, nyakát és arcát. Amikor a sértett már majdnem beért a pult mögé, a vádlott jobb lapocka tájékon megütötte, amitől a sértett elveszítette az egyensúlyát, és beesett a pult mögé. Ezt követően a vádlott a sértett fölé hajolt, hátulról a sértett fejének irányába lőtt, és felszólította a sértettet, hogy álljon fel, menjen a pénzért a kasszához, miközben megrúgta őt.

A Vas Megyei Főügyészség a vádlottat, mint többszörös visszaesőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja. A vádlott többszörösen büntetett előéletű, a Kaposvári Katonai Bíróság 1989. február 21. napján jogerőssé vált ítéletével aljas indokból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, és kifosztás bűntette miatt halálbüntetésre ítélte. A halálbüntetés kegyelemből életfogytig tartó szabadságvesztésre került átváltoztatásra, melyből a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontja 20 évben került meghatározásra.

Szólj hozzá!

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.