A „detroiti Borkai Zsolt” 28 éves büntetését is elengedte Donald Trump

Pintér Bence 2021-01-20 11:00:00
A volt detroiti polgármester kabinetfőnökével csalta feleségét, szexpartit tartott a polgármesteri rezidencián, aztán 28 évre ítélték korrupció miatt. Most hét év letöltése után szabadon távozhat.

Elnöksége utolsó napján 143 esetben gyakorolt kegyelmet, illetve engedett el börtönbüntetéseket szövetségi ügyekben az USA leköszönő republikánus elnöke, Donald Trump. Itt írtunk arról, hogy ezek közül a legérdekesebb a Steve Bannon konzervatív véleményvezérnek, Trump volt tanácsadójának adott kegyelem, de ugyanígy érdekes az is, hogy végül magának és családjának nem adott kegyelmet az elnök, miközben számíthat ellen indított nyomozásokra.

A másik érdekes esetben Trump elengedte Kwame Kilpatrick egykori detroiti polgármester 28 éves börtönbüntetését, amit különféle korrupciós ügyek miatt szedett össze,

így Kilpatrick mindössze hét év letöltése után szabadul, szabadulásáért egyébként detroiti vallási vezetők és mindenféle milliárdos vállalkozók lobbiztak.

Az egykori detroiti városvezető 2008-ban mondott le, miután a Detroit Free Press nevű újság nyilvánosságra hozott több ezer sms-t amiből világossá vált, hogy az autóipar válsága miatt egyébként is szenvedő Detroit vezetője nagyon súlyos korrupciós ügyekben érintett, amelyek összességében több tízmillió dollárnyi kárt okoztak a városnak.

És hogy miért említettük a volt győri polgármestert a címben?

Kilpatrick nevéhez nem egyszerűen sikkasztások és korrupciós ügyek, vesztegetések fűződnek, hanem egy óriási szexbotrány is, amit megpróbáltak eltitkolni – ez az eltitkolás pedig jóval durvábbra sikeredett, mint a győri városvezető adriai orgiájának ügye. Az egész sms-ügy kiindulása ugyanis az volt, hogy

a polgármester 2002-ben, megválasztása után több egybehangzó forrás szerint egy óriási szexpartit tartott a polgármesteri rezidencián sztriptíztáncosokkal.

Aztán mikor ennek híre ment, az egyik sztriptíztáncost egy ismeretlen tettes lelőtte – olyan fegyverrel, amilyet a detroiti rendőrök használnak, de az ügy a mai napig megoldatlan.

Mindeközben a polgármester viszonyt folytatott a kabinetfőnökével, Christine Beattyvel, akit később szintén elítéltek.

Beatty és Kilpatrick egy másik ügyben is érintett volt. Ez arról szólt, hogy a kabinetfőnököt megállították a rendőrök gyorshajtás miatt, aki erre azzal reagált, hogy megkérdezte: „Tudjátok, hogy ki a f*sz vagyok?”. Ezután felhívta a rendőrfőnököt, aki utasította a rendőrtiszteket, hogy engedjék el Beattyt. Az ügy nyilvánosságra kerülése után a polgármester azt állította, hogy BEattyt zaklatták a rendőrök, akik emiatt rágalmazásért pereltek, és nyertek is.

Kilpatrick végül abba bukott bele, hogy eskü alatt hazudott egy perben, amit egy olyan alkalmazott indított ellene, akit azért rúgtak ki, mert az szexparti ügyében bejelentést próbált tenni. Ezt a hamis tanúzást polgármester 8,4 millió dollárnyi kenőpénzzel próbálta aztán elfedni fű alatt. Ezután vádolták meg a korrupciós ügyekben, amelyekben kiderült, hogy barátja, a helyi Mészáros Lőrincként is értelmezhető Bobby Ferguson 73 millió dollárnyi megbízást nyert el vezetése alatt.

Kilpatrick polgármestersége után egyébként Detroitnak csődöt kellett jelentenie, az állami irányítás alól 2014-ben kerültek ki, azóta pedig újra virágzásnak indult az autóipar eltűnése nyomán óriási bajba kerülő város. Szabadulása után sem élhet könnyű életet, hiszen összességében 11 millió dollárt kéne visszafizetnie a Detroit Free Press cikke szerint.

Szólj hozzá!

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok.