Vége a Falco BL-kalandjának

Vágvölgyi Bálint 2021-01-19 18:53:00
A sárga-feketék kikaptak Oroszországban, nem jutottak tovább a csoportból.

A mérkőzés előtt annyi biztos volt: a Falco továbbjut a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, ha legyőzi a Novgorodot idegenben, a sárga-feketék bizakodóan utaztak el Oroszországba.

Váradi már az első támadásból vezetést szerzett a vendégeknek, Gankevich válaszolt a túloldalon. A vasiak irányítója hamar összeszedte a második faultját, ráadásul egy Petrasek triplával már a hazaiak jártak előrébb (5-2). Előbb Keller, majd Perl is feliratkozott a pontszerzők közé, négy és fél perc elteltével eggyel ment a Novgorod (7-6). Nem dobták szét a gyűrűt a felek, de ez egy ilyen téttel bíró mérkőzésen nem is lett volna elvárható - írja tudósításában a BB1.hu, kosaras szakportál. Ettől függetlenül azért abban bízhattak a vasiak, hogy előbb-utóbb betalálnak a triplavonalon túlról is, hiszen ebben a szegmensben 7-ből 0-nál jártak, miközben elmentek öttel az oroszok, Gasper Okorn időt kért (15-10). A hátralevő időben még Petrasek tett vissza egy támadólepattanót, ezzel beállítva az első negyed végeredményét. 17-10.

Fotó: fiba.com

Gavrilovic tarthatatlannak bizonyult a palánk alatt, csereként beállva is csapata legeredményesebb játékosa volt a maga hét pontjával. Nemcsak a támadással akadtak gondok a szombathelyieknél, a védekezés sem működött úgy, ahogy kellett volna, rengeteg támadólepattanót szedett a Novgorod, amely Strebkov hármasa után már tízzel ment (28-18). Sokáig nem találtak a gyűrűbe a hazaiak, de ezt nem tudták kihasználni a pocsék dobóformát kifogó sárga-feketék. Keller Ákos távolija volt a Szombathely első sikeres triplakísérlete, 33-24-nél kért időt Gasper Okorn. Bruinsma is kedvet kapott, ezzel hatra zárkózott a Falco, de Gavrilovic erre is válaszolt, aki tizenkét pontnál járt ekkor. Bár a Novgorod sem játszott kimondottan jól az első félidőben, magabiztos vezetéssel mehetett a nagyszünetre. 38-29.

A fordulás után is sok hiba csúszott a vendégek játékába, de két jó védekezéssel megkezdődött a szombathelyi felzárkózás (38-33). Hátul most jobban működött a gépezet, ráadásul Benke hármasa is a gyűrűben kötött ki, már csak négy volt a Falco hátránya. Hiába jelentkezett be Komolov egy saroktriplával, nem lassítottak a vasiak, ezúttal hazai időkérés következett (43-40). Megtorpant a Novgorod, végig ott loholt ellenfele nyakán a Szombathely, sőt, Anderson visszalépős hármasa után átvette a vezetést a magyar csapat (44-45). Hiába fújtak sportszerűtlen Váradira, szombathelyi előnnyel várhatták az utolsó negyedet a felek. 48-49.

Fotó: fiba.com

Négy jó triplával indították a záró etapot az oroszok, három és fél perc elteltével érkezett csak az első szombathelyi kosár (60-51). Rengeteg könnyű dobóhelyzetet engedélyezett ellenfelének a Falco ebben az időszakban, kezdett elúszni a meccs (65-53). Újra megpróbálták a felzárkózást a sárga-feketék, három perccel a vége előtt hat pont volt közte. Egy támadóhiba után újabb hazai hármas került a helyére, ami úgy tűnt, hogy eldöntötte a lényegi kérdéseket (70-59). Hiába állt vert helyzetben a Szombathely, újra óriásit küzdött a csapat és négy másodperccel a vége előtt szinte a semmiből feljött két pontra (70-68). Egy újabb videóbírózás után sportszerűtlent fújtak a játékvezetők, amivel eldőlt a mérkőzés és ezzel a továbbjutás is. 73-68.

Nizhny Novgorod - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 73-68 (17-10, 21-19, 10-20, 25-19)

Novgorod: Strebkov 7/3, Baburin 3/3, Komolov 21/12, Gankevich 2, Petrasek 13/9. Cserék: Sheperd 13/6, Platonov -, Chadov 2, Toropov -, Gavrilovic 12/3.

Falco: Váradi 11, Perl 11, Benke 7/3, Bruinsma 9/6, Keller 11/3. Cserék: Anderson 9/3, Barac 4, Lake 6.

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.