Több mint félezer emberrel kevesebb dolgozik a győri Audinál

Bazsó Bálint 2021-01-14 18:40:29
Csökkent tavaly az Audi Hungaria Zrt. gyártási eredménye 2019-hez képest, a győri üzemben 1 millió 661 ezer 599 motort és 155 ezer 157 járművet készítettek - közölte a vállalat csütörtökön.

A motorok száma 2019-hez képest 307 143 darabbal csökkent, míg a gyártósorról legördülő járművek száma 9 660 darabbal volt kevesebb, mint az előző évben.

A közleményben részletezték, hogy a vállalat 87 343 darab elektromos motort gyártott, 164 799 háromhengeres-, 730 998 négyhengeres benzinmotort és 315 972 darab négyhengeres dízelmotort.

Az öthengeres Otto-motorból 11 007 darab készült, a hathengeres motorokból 241 295 benzin- és 95 438 dízelmotor, valamint 14 747 nyolc- és tízhengeres motor készült.  

A járművek közül az Audi Q3 volt a legmagasabb darabszámban gyártott modell, amelyből 94 659 készült tavaly. Az Audi Q3 Sportback modellből 47 232 darabot, a TT Coupéból 6793-at, a TT Roadsterből 1853 darabot gyártottak. Mindezek mellett 4620 darab A3 Cabriolet hagyta el a győri gyártócsarnokot.

A vállalat tavaly év végén 12 226 embert foglakoztatott, 581 emberrel kevesebbet, mint 2019 év végén.

Fotó: MTI/Krizsán Csaba

A tájékoztatás idézi Alfons Dintnert, az Audi Hungaria Zrt. igazgatóságának elnökét, aki szerint a tavalyi év extrém kihívásokkal teli volt, de azokat sikeresen tudták kezelni, a folyamatosan változó feltételekre rugalmasan és gyorsan reagáltak.

Hozzátette, hogy a két legfontosabb prioritás a dolgozók egészségének és munkahelyének megőrzése volt, utóbbit a magas termelési volumenek biztosították.

A győri székhelyű Audi Hungaria Zrt. az Audi konszern tagja, az Audi és a Volkswagen konszern központi motorszállítója.

2019-ben 1,184 milliárd euróval nőtt az Audi Hungaria Zrt. árbevétele 2018-hoz képest, így elérte a 8,561 milliárd eurót. Nyeresége 85 millió euróval 355 millió euróra csökkent.

Az Audi a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt kialakult nemzetközi helyzet és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanság miatt 2020. március 23-án leállította a termelést Magyarországon. A motorgyárban április 14-én indult újra a termelés, a járműgyártásban pedig április 28-án.

Szólj hozzá!

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.