Kutyabarát munkahely lett az AGORA

Vágvölgyi Bálint 2021-01-11 14:01:00
A közönség szavazatai és a négylábúak gyakori jelenléte alapján tavaly év végén érdemelték ki a címet.

A turizmusban, vendéglátásban és a kulturális szférában működő kutyabarát szolgáltatók a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is megmutatták kutyabarátságukat. A 2014-ben indult, az „Év kutyabarát helye” társadalmi kampány célja a hazai kutyabarát filozófia népszerűsítése, mely az utóbbi évek tapasztalatai alapján óriási érdeklődést váltott ki a kutyások körében. A kampányban 2020-ban is online felületen adhatták le szavazataikat a kutyabarátok. A közönségszavazatok mellett a Kutyabarát csapat zsűrije is osztott ki díjakat, valamint a kampány kiemelt partnerei is átadták a különdíjakat. Az elismerésről szóló oklevél a sportház aulájának falán kapott helyet, a dokumentumot az intézmény nyitását követően bárki megtekintheti.

Munkahely kategóriában az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ érdemelte ki a közönségdíjat. Nemcsak az intézmény dolgozói, hanem a munkatársak házi kedvencei is győztesnek érezhetik magukat, hiszen még több minőségi időt tölthetnek együtt a gazdik és a kutyusok.

Az AGORA munkatársai összesen 10 kutyát nevelnek, a családi kedvencek név szerint: Pici, Yoda, Zsömi, Yvi, Bátor, Mufi, Dió, Pompi, Bepe és Petike. A kutyusok alkalmanként elkísérik gazdáikat a munkahelyükre, a kedvencek láthatóan szívesen töltik szabadidejüket az intézmény épületében. Már az információs pultnál elkezdődik az üdvözlés. Mire az irodákig elérnek, addig jó pár simogatást begyűjtenek a kutyusok. A barátságos fogadtatás mellett előkerül a friss víz és a kutyajáték, amit az ebeknek rendszeresítettek az intézmény dolgozói. A gazdák a közegészségügyi szabályokat szem előtt tartva hozzák magukkal kis kedvenceiket. A kutyák közül többen iskolába jártak, vannak, akik továbbképzéseken is részt vettek. A kutyaiskolák oktatói és diákjai rendszeresen ellátogatnak a szombathelyi kulturális intézménybe, ekkor a nagyközönség is találkozhat az AGORA család kutyusaival. Gyakran látja vendégül az intézmény Pottert, a vakvezető kutyát és gazdáját, valamint a helyi állatvédő szervezetek munkatársait és az általuk gondozott kutyákat - olvasható az AGORA által kiküldött közleményben.

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.