Havi 2 helyett havonta csak egyszer viszik el a szelektív hulladékot a sárvári családi házas övezetekből

Fehér Buda 2021-01-08 10:39:00
Január elsejével változott a hulladékszállítás a városban.

Januára elsejével megváltozot a hulladékszállítás Sárváron, írják a város Facebook-oldalán. Mint írják, a településen az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. végzi a hulladékszállítást, amely az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Terv előírásaival összhangban változott meg az év elején.

A kommunális, vagyis a vegyes hulladék gyűjtése nem változott a városban, és aHegyközségben élők részére továbbra is díjmentesen biztosítják az osztott kommunális zsákot. A szelektív hulladék elszállításával kapcsolatban azonban már felborult a megszokott rend,

eddig ugyanis havonta kétszer vitték el a szelektív hulladékgyűjtőket, míg ez idén a családi házas övezetekben havi egy alkalomra változott.

A házhoz menő szelektívhulladék gyűjtése a tömbházas övezetben viszont változatlan marad. Családi házas övezetekben a házhoz menő zsákos gyűjtés formájában, míg tömbházas területeken szelektív edényekben illetve gyűjtőszigeteken valósul meg a szelektív hulladék gyűjtése. Papírt, újságokat, reklám- és szóróanyagokat, csomagolópapírt, kartondobozt hulladékgyűjtő szigeteken vagy kék zsákokban lehet gyűjteni. A papírhulladékot kötegelve, lapítva kell átadnia a közszolgáltatónak.

Műanyagot, PET palackot kupakkal együtt, száraz mosószeres flakont, fóliát, nejlonszatyort, tasakokat, gyümölcsleves- és tejes kartondobozt hulladékgyűjtő szigeteken, társasházi műanyag kukában vagy sárga zsákban lehet gyűjteni. Fémet, üdítős- és sörös italdobozt, fém konzerves dobozt, állateledeles fémdobozt a hulladékgyűjtő szigeten (műanyagos edényben) vagy sárga zsákokban lehet gyűjteni.

Az így megtelt zsákokat a gyűjtési nap reggelén 6 óráig kell kihelyezni a ház elé. Az új szerződő (szelektív zsákokkal még nem rendelkező) ügyfelek bármilyen, bolti forgalomban kapható átlátszó zsákban kihelyezhetik szelektív hulladékukat. A teli (STKH-s és egyéb átlátszó) zsákok helyett a 2+1 darab cserezsákot biztosítja az STKH Sopron, a sárga zsák 150 literes, a kék zsák 80 literes, az ezen felül keletkező válogatott hulladék bármilyen átlátszó zsákban kihelyezhető elszállításra. A tiszta italos üveget, befőttes üveget, parfümös üveget, konzerves üveget a város területén található üveggyűjtő konténerekben lehet elhelyezni.

Sárváron egyébként még léteznek szelektív hulladékgyűjtő szigetek, ezeket az Alkotmány utcában, az Újsziget utcai parkolóban és Hunyadi utca és a Deák-Dózsa utcák sarkán lehet használatba venni. A város Facebook-oldalán megjelent információk szerint ezek mellett további gyűjtőpontok is lesznek, amelyek kialakítása már folyamatban van.

A szelektív hulladékgyűjtés mellett a zöldhulladék gyűjtése is megváltozott,

ez évente 10 hónapon keresztül lesz életben. Az új rend szerint januárban és februárban egy-egy alkalommal gyűjtik a kidobott karácsonyfákat, áprilistól novemberig pedig havonta egyszer gyűjtik a zöldhulladékot. Az STKH feliratos zöldhulladékgyűjtő zsákokba és az eddig növényi hulladék gyűjtésére használt edényekbe fák, bokrok nyesedékeit, lenyírt füvet, lehullott levelet lehet beletenni. A zsákok a Viola illatszer boltban, Sárvár Hunyadi. u. 1. szám alatt 220 FT/darab áron megvásárolhatók.

A házhoz menő lomtalanítás, az elektronikai hulladék és a személygépjármű autógumi gyűjtése évente egy alkalommal, előre meghirdetett időpontban leszLog into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Szólj hozzá!

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.