Erős kezdés után 3-2-re kikapott a Haladás a Vasastól

ugytudjuk.hu 2019-10-20 19:14:00
A labdarúgó NB II. 13. fordulójában a Szombathelyi Haladás gólnélküli félidőt követően 3-2-re kikapott a Vasastól. A hazai csapat két véleményes büntetőt is kapott.

Szép stadionban, remek hangulatban kezdődött a mérkőzés, nem csak a hazai, hanem a mintegy 150 tagú vendégtábor is alaposan kitett magáért, írják a csapat hivatalos oldalán, a Haladás.hu-n. Nagy iramban kezdtek a csapatok, habár a Haladás idegenben futballozott, bátran ment előre, láthatóan nem az egy pontért érkezett a fővárosba. Valamivel az angyalföldiek birtokolták többet a labdát, de csak meddő mezőnyfölényben játszott Szanyó Károly együttese.

A 9. percben Gaál 23 méteres lövését védte Bősz. A kapuk sokáig egyik oldalon sem forogtak veszélyben, aztán a 28. percben Hinora 24 méteres, jobb sarokra tartó lövését bravúrral tolta szögletre Rózsa. A folytatásban kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán. A 38. percben egy ütközést követően az egyik Vasas-játékos rálépett Rózsa jobb térdére – a Haladás kapusát le kellett cserélni, Gyurján érkezett a helyére. A félidő utolsó percében Gaál verekedte be magát a jobb oldalon az ötösig, ám Tóth az utolsó pillanatban becsúszva szerelte.

Szünet után hamar vezetést szerzett a Haladás. A 47. percben Németh Márió pörgette fel a labdát, majd 18 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba (0-1). A vezetéstől új erőre kapott a Haladás, egy időre átvette az irányítást. Majd a 60. percben Szatmári lövése – a játékvezető szerint – a tizenhatoson belül álló Jagodics kezéről vágódott szögletre – tizenegyes! Balajti jobb sarokra tartó büntetőjét Gyurján bravúrral hárította. A folytatásban a hazaiak kezdeményeztek többet, a vasiak a védekezésre fektették a hangsúlyt. A 67. percben Birtalan 22 méterről leadott, jobb sarokra tartó lövését hárította Gyurján.

A 71. percben már nem hibázott a cserecsatár. Egy jobb oldali beadást a berobbanó Birtalan hat méterről a léc alá fejelt (1-1). A hajrában mindkét csapat nagy rohamokat indított a győztes találatért, lüktetett a meccs. A 83. percben Szivacski jobb oldali szögletét Lakatos nyolc méterről fejelte a jobb sarokba (2-1). Hat perc múlva Hinora 19 méteres szabadrúgás után egy Haladás-védőnél ismét kezezést látott a bíró, a büntetőt Torghelle a bal felső sarokba vágta (3-1). Majd a 91. percben Novák 17 méterről a bal sarokbat lőtt, beállítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

A Vasas veszélyesebben futballozott, a Haladás sokat hibázott, így pont nélkül maradt. A szombathelyi csapat oldala szerint azonban a játékvezető két erősen véleményes büntetőt ítélt a Vasas javára, ez lett a Hali veszte.

Vasas FC–Szombathelyi Haladás 3-2 (0-0). – Budapest, Illovszky Rudolf Stadion, 2000 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Zierkelbach.
Vasas FC: Bősz – SZIVACSKI, Tóth B., LAKATOS, Terbe – Hajdú (Birtalan, 64.), Szatmári(Torghelle, 79.), KOVÁCS, HINORA – Szedlár, Király. (Balajti, 55.). Edző: Szanyó Károly.
Haladás: Rózsa (GYURJÁN, 38.) – Habovda, Jagodics, JANCSÓ, Németh Milán – Nyári (KISS B., 25.), Holdampf, Szalay, NÉMETH MÁRIÓ (Novák, 76.) – Gaál, Eszlátyi. Edző: Supka Attila.
Gólszerzők: Németh Márió (47.), Birtalan (71.), Lakatos (83.), Torghelle (88.), Novák (91.).
Sárga lap: Jagodics (60.), Lakatos (65.), Tóth B. (67.), Eszlátyi (74.).

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.