Hűti a kedélyeket a veszélyes áruk kezelése kapcsán a péri reptér

Pintér Bence 2019-09-17 16:45:00
Ha megvalósulnak a fejlesztések, veszélyes árut is kezelhetnek majd a péri reptéren. A repteret üzemeltető cég szerint ez azonban nem olyan veszélyes, mint amilyennek hangzik.

108 millió forintot adott Győr városa pénteken a pári repteret működtető, részben önkormányzati tulajdonban lévő cégnek. Az ügyben a pénteki közgyűlésen többek között arról érdeklődött Pollreisz Balázs (MSZP), hogy mit jelent, hogy veszélyes árut is tudnak kezelni majd a reptéren, amire Borkai Zsolt polgármester (Fidesz) leginkább élcelődéssel felelt.

Megkérdeztük a repteret is a fejlesztési támogatásról és a veszélyes árukról. Kérdéseinkre válaszolva

a Győr-Pér Airport képviselője elmondta: rengeteg olyan mindennapos eszköz számít veszélyes árunak, amivel saját háztartásunkban is együtt élünk.

„A veszélyes áru minősítés a gazdaság és az ipar kiszolgálása miatt fontos, hiszen gondolhatunk akár az autóipar, vagy az autóipari beszállítók által használt eszközök, alkatrészek ilyen úton történő szállítására is” – áll a levélben.

A fejlesztési támogatás felhasználás kapcsán elmondták: „A támogatásból megvásárolt eszközöknek, és modernizálásra, vagy kiépítésre kerülő rendszereknek köszönhetően részben a térségbe érkező business charter járatok élénkebb bevonzásának a lehetősége javul”, és teljes körű cargo-engedélyhez jut a repülőtér, tehát harmadik országba is szállíthat, vagy a már említett veszélyes áru mellett élő állatot is kezelhetnek a reptéren. Ezzel az engedéllyel a repülőtér felkerül az IATA (International Air Transport Association) hivatalos teherforgalmat bonyolító repülőtereinek listájára is.

A reptér megerősítette azt is, amiről Borkai Zsolt polgármester is beszélt a közgyűlésen: nem terveznek azzal jelenleg, hogy beszálljanak a turistaüzletágba.

„A fő prioritás a régió gazdasági életének kiszolgálása, az hogy az itt működő cégek mindennapi működése ebből a szempontból is biztosított legyen. A Győr városa által adott pénzeszköz ezen cél megvalósulását szolgálja”

– zárta nyilatkozatát a repülőtér.

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák