A kormány most egy photoshoppolt bankkártyával hülyíti a népet, hogy Brüsszel terroristákat finanszíroz

Unyatyinszki György
2019. április 5. péntek, 15:16
Tényleg mindent bevetnek, ezúttal a németeket ámítják.

A Nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárság idegen nyelvű, ez esetben német blogján jelent meg Kovács Zoltán tollából még április 2-án, hogy "A Budapesten letartóztatott állítólagos terrorista feltöltött bankkártyát kapott az EU-tól". Ebben a legérdekesebb az illusztráció, amit Garamvölgyi Flóra külpolitikai újságíró szúrt ki:

 

Flora Garamvolgyi on Twitter

Hungary's gov. is still spreading false news about the EU, like: "Brussels is providing refugees anonymous credit cards" ...with a manipulated photo of a debit card. (https://t.co/ncUUbzWTl4)

 

Ilyen kártya nem létezik, egy online fotótárból felhasználható fotót manipulált a Kovács Zoltán által vezetett államtitkárság. A kártyán szereplő nevet átírták Anonymousra, valamint elhelyezték rajta az Európai Bizottság logóját.

 

Aki követi Hassan F. esetét, az már tudhatja, hogy nem az EU programja keretében kapott a szír férfi bankkártyát. Az EB közölte, hogy az ENSZ-programjába vonták be a szír férfit, tehát maga a blogon olvsaható cím már valótlanságot állít. Az igaz, hogy az EU-nak is van hasonló programja, de az Európai Bizottság többször jelezte, hogy a kártyák egyedi azonosítója alapján a kártyát használó menekült mindig ismert, azaz a kártya nem anonim - az ENSZ kártyái is hasonlók.

 

Fontos hozzátenni, hogy a kártyára nem túl magas összeget töltenek fel, csak annyit, amennyi a támogatott alapvető emberi szükségleteire elegendők. A kormányzati blog ehhez képest kiemeli, hogy

 

a kártyára utalt összeg meghaladja a magyar minimálbért.

 

Az nem világos, hogy egy német felfortyan vagy inkább elhűl annak olvasása közben, hogy mennyi a magyar minimálbér, de a propagandában szereplő összehasonlítás elég bátorra sikerült. Főleg úgy, hogy a támogatás összege egyszeri.

 

Mint arról mi is beszámoltunk, hogy a görög titkosszolgálat szerint erősen kétséges és nem is bizonyítható, hogy Hassan F. terrorista lenne, valamint a magyar hírek alapján úgy gondolják, hogy politikai célokra használják a szír férfi esetét.

 

A görög titkosszolgálat szerint nincs bizonyíték rá, hogy a Budapesten elfogott Hassan F. terrorista lenne

Unyatyinszki György A görögök szerint kicsinyes politikai célokra használják fel az elfogott Hassan F. esetét Magyarországon. A héten az Euronews megkereste a görög titkosszolgálatot (EYP), miután kiderült, hogy Görögországon keresztül érkezett és ott kapott menekültstátuszt a szír származású Hassan F., akit terrorizmus gyanújával vontak eljárás alá Magyarországon.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás