Szijjártó Péter liberális álhírgyárakról beszélt, majd hazudott egyet a Kossuth Rádióban

Unyatyinszki György 2019-03-31 09:29:00

Világméretű liberális álhírgyárak működnek, amelyek világméretű hazugságokat terjesztenek, s úgy támadnak meg embereket minden alap nélkül, hogy azt igazságnak állítják be - ez volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vezérfonala a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorának adott interjújában.

A külügyminiszter szerint Donald Trump megválasztása óta az amerikai média liberális része, például a CNN is olyan álhírekkel bombázta a lakosságot, hogy az orosz kormány beavatkozott az amerikai választásokba Trump oldalán. Szijjártó Péter az alapján állította ezt, hogy két év nyomozás után elkészült a Mueller-jelentés, amely azt vizsgálta, hogy Trump és stábja a választások soránillegálisan  együttműködött-e az oroszokkal. Végül ezt a lezárt nyomozás nem találta teljesen bizonyítottnak, a bizonyítható kapcsolatokról kimondta, hogy azok nem minősülnek bűncselekménynek.

Csakhogy ez a jelentés teljesen más ügy, mint amiről Szijjártó beszél.

Ugyanis az amerikai hatóságok, az FBI és a CIA is megerősítette már, hogy Oroszországból szervezetten manipulálták a 2016-os elnökválasztási kampányt, ráadásul a jelentések szerint pont álhírkampányokkal, a közösségi médiában álhíreken elhelyezett hirdetésekkel. Ezek a manipulációk ráadásul inkább Donald Trumpnak, mint riválisának, Hillary Clintonnak kedveztek. Ez ténykérdés, a hatósági jelentések már 2017-ben elkészültek erről.

Tehát pont az, hogy álhírnek minősíti Szijjártó, hogy beavatkoztak oroszok az amerikai kampányba, az az álhír. Hogy a Mueller-jelentés nem tárt fel törvénytelen kapcsolatot Trump és az oroszok között, az más kérdés. Ezek fényében idézzük a magyar külügyminisztert:

"Ez történt Amerikában, két évig létezett ez a világméretű hazugság, fake news, ahogy ezt az angolszász világban mondják, tehát álhír, és ez két év után úgy omlott össze, hogy akik ezt kitalálták és két éven keresztül fenntartották, azoknak a szeme sem rebben."


A miniszter végül arról beszélt, hogy szerinte ez az álhírgyártó lánc már "a következő álhír gyártásán dolgoznak", s ennek bármelyik politikus a céltáblája lehet, aki eltér szerinte a liberális fősodortól. Szerinte a magyar kormányt is így, illetve ezért kritizálják, ezért megerősítette a kormánypárti lakosságot, hogy ők ki fognak tartani a szerinte álhíreken alapuló kritikákkal szemben:

"Az amerikai példa szerintem egy fontos útmutatást ad nekünk, mert az amerikai elnök kitartott, több mint két éven keresztül vívta ezt a küzdelmet és kiderült, hogy igaza van (...), nekünk is ugyanúgy ki kell tartanunk, ugyanúgy mennünk kell előre, s ugyanúgy azzal kell szembesülnünk, hogy a sokadik lebukása ennek a nemzetközi álhírgyárnak is ugyanazt fogja indukálni, mint az eddigi lebukások: kitalálnak majd egy újabb hazugságot" - fogalmazott Szijjártó Péter.

via MTI

Szólj hozzá!

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák