Czeglédy Csaba nem akar polgármesterjelölt lenni

Fehér Buda
2019. március 14. csütörtök, 08:11
Az egykori képviselő az ATV vendége volt, a szombathelyi erőviszonyok változásáról is elmondta a véleményét.

Czeglédy Csaba tegnap este az ATV Egyenes Beszéd című műsorának a vendége volt. Czeglédy elég humorosan kezdte a beszélgetést, azt mondta, hogy a tévés szereplései után mindig valami rossz történik, úgyhogy ma még gyorsan találkozik a gyermekeivel, biztos ami biztos. A korábbi képviselő azt is elmondta, hogy azért veszi ilyen könnyen ezeket a dolgokat, mert az elmúlt időszak megedzette, már nem lepődik meg semmin.

 

A beszélgetés apropója az volt, hogy a Csongrád Megyei Főügyészség kedden fellebbezett a Szegedi Törvényszék döntése ellen, és szombathelyi politikus bűnügyi felügyeletének újbóli elrendelését indítványozta. Czeglédy egyébként az ügyészség fellebbezését még nem kapta meg, úgyhogy ő is csak a sajtóból értesült a fejleményekről.

 

Az egykori képviselő úgy gondolja, hogy a nehezén már túl van. Szerinte az ő és a társai fogvatartása olyan volt, mint egy modern kori vallató eszköz. Attól viszont már nem tart, hogy a jövőben bárkit is letartóztatnának az üggyel kapcsolatban. Arra is kitért, hogy az elmúlt időszakban rengeteget lehetett hallani arról, hogy a Human Operator alkalmazottjai nem kapták meg a fizetésüket. Czeglédy úgy tudja, hogy ezt azóta rendezték, mindenki, még a cég saját munkatársai is megkapták járandóságukat.

 

A politikus arról is beszélt, hogy vállalna-e újra valamilyen közéleti szerepet. Azt mondja, hogy ez egy áprilisi, szombathelyi közvéleménykutatáson múlik, és azon, hogy a személye ártana-e a baloldali összefogásnak. Ha az emberek semlegesen, vagy pozitívan reagálnának az ő visszatérésére, akkor az összefogás színeiben indulna a régi körzetéért. Azt azonban erősen cáfolta, hogy a polgármesteri posztért is indulna. Néhány napja ugyanis erről írt az Origo, de Czeglédy szerint ez hazugság, ő nem akarja szétverni az összefogást.

 

Czeglédy végül a szombathelyi erőviszonyok változásáról is szólt néhány mondatot. Felidézte, hogy 2014-ben a baloldal azt kérte a többségben lévő Fideszesektől hogy egyenlő arányban kerülhessenek be a felügyelőbizottságokba az ellenzéki politikusok is. Ez azonban nem történt meg, a többségben lévő párt akarata érvényesült. Szerinte a helyzet nem változott, most is ezt láthatjuk, igaz, most már az ellenzék kezében van a gyeplő, és ezt a Fidesznek el kell fogadnia.

 

A teljes beszélgetést itt nézhetitek meg:

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás