Megkezdte az önkormányzati kampányt Márki-Zay Péterék mozgalma

Unyatyinszki György 2019-02-24 16:46:00
Az ellenzéki együttműködés erősítése a cél az őszi választásokra.

Zászlóbontó rendezvényét tartotta a Mindenki Magyarországa Mozgalom vasárnap Budapesten. A tavaly bejegyzett szervezet Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármesterről lehet ismert, aki Hadházy Ákos független országgyűlési képviselővel, Lukácsi Katalin független konzervatív politikussal közösen azért hívták életre mozgalmukat (szándékosan nem pártot), hogy a tavaszi országgyűlési választásokhoz hasonló eredmény nem csak elkerülhető, hanem megfordítható is legyen.

A mozgalom legfőbb célkitűzése, hogy az őszi önkormányzati választásokat koordinálja, szervezetbe tömörítse azokat a pártoktól független személyeket, akik a helyi fideszes erők kihívói lehetnek. Nem kíván ugyanakkor versenyezni az ellenzéki pártokkal, azaz ahol erős az ellenzék, ott az ellenzéken belüli megegyezést kívánják elősegíteni, hogy egy fideszessel szemben egy ellenzéki állhasson szemben.

Hadházy Ákos beszédében hangsúlyozta, hogy választani kell a tehetetlen sopánkodás és aközött, hogy dolgozni kell a változásért ebben az országban, a Szerbiában és Romániában zajló fáradhatatlan kormányellenes tüntetéseket emelve példává. Dolgozni kell szerinte azért, hogy az aránytalan választási rendszerben sikerüljön legyőzni a Fideszt, hogy csatlakozzunk az európai uniós ügyészséghez és hogy tisztességes legyen újra a közmédia. Támogatóikat arra kéri, hogy jelentkezzenek választási biztosnak, aláírásgyűjtőnek, aktivistának, mert enélkül a változás elérése sokkal nehezebb lesz.

Lukácsi Katalin inkább ideológiai síkon folytatta. Szerinte a mozgalom alapját a Fideszből kiábrándultak, a "polgári Magyarország árvái" adják, akik ugyan hittek egy ideig az Orbán-kormány ígéreteinek, ám nem kritikátlanul, ezért végül eltávolodtak a párttól. A feladatuk tehát bevonni azokat, akik csalódtak a politikában, a korábbi polgári ígéretben.

A szervezet elnöke, Márki-Zay Péter szerint Magyarország olyan hellyé vált, ahol a párthoz való hűség alapján dől el, hogy ki lehet sikeres az életében, ami nem a demokráciákra jellemző, a helyzetet a rendszerváltozás előtti időkhöz hasonlítva. Szerinte az az összefogás, ami mögötte is felsorakozott - illetve amit négy éve Kész Zoltán országgyűlési képviselő is maga mögött tudhatott a kétharmad megakadályozásáért, illetve Lengyel Róbert siófoki polgármester megválasztásához vezetett -, az képes legyőzni a Fidesz hatalmát.

A fentebb felsoroltakon kívül számos polgármester vállalta, hogy ősszel a mozgalom színeiben indulnak el, közülük sokan a helyszínen is megjelentek.

Márki-Zay a Fideszt kritizálva elmondta, hogy a kormánypárt egy körkörös folyamatban van: pénzre van szüksége rendszere egybentartásához, annak megszerzésére pártállami eszközöket vesz igénybe, használja a propagandát, illetve rabszolgákat teremt a rendszer kiszolgálására.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”